Vad ska du göra när din deprimerade tonåring vägrar hjälp

Åtgärder att vidta för att uppmuntra behandling

Om din tonåring verkar vara deprimerad kan du ha föreslagit att det är dags att få hjälp. Vad kan du göra om hon vägrar få hjälp? Tyvärr är det ofta så. En deprimerad tonåring inser vanligtvis inte att detta är orsaken till förändringar i hur hon känner eller agerar. En del av sjukdomen tänker inte tydligt nog för att se vad som verkligen händer och känner sig för elak att hantera det även om du gör det.

Det finns ett antal effektiva tillvägagångssätt för att lätta en tonåring i att ta de första stegen mot depression och få den hjälp de behöver. Det finns ingen rätt eller fel sätt att göra detta. Börja med den metod som verkar bäst passa din tonåring personlighet och problem. Om det inte fungerar kan du prova ett annat.

Tips för att hjälpa en deprimerad tonåring

Fortsätt med försiktiga men fasta metoder för att övertyga din tonåring för att få hjälp. Dessa varierade tillvägagångssätt har alla varit effektiva för att hjälpa deprimerade tonåringar att gå vidare:

De flesta av dessa tillvägagångssätt kan underlättas genom direkt diskussion eller e-post, texter eller bilder. Använd vad som helst för att hjälpa din tonåring att hitta de inre resurserna för att ta detta första steg. Låt dig inte bli avskräckt. Ge inte upp . Teen depression är mycket allvarlig och behandling är nödvändig för att läka.

> Källor:

> Erkännande av tonårsdepression. MedlinePlus. https://medlineplus.gov/ency/patientinstructions/000648.htm.

> Tonårdsdepression. National Institute of Mental Health. https://www.nimh.nih.gov/health/publications/teen-depression/index.shtml#pub4.