Föräldrars Guide till Tonårsdepression

Om du är förälder till en tonåring som kan ha depression, vill jag att du ska veta dessa två viktiga fakta: Du är inte ensam och det finns hjälp till din tonåring och familj.

Den accepterade statistiken i USA om tonårsdepression från SAMHSA och kirurgens generalsekreterare uppgav att cirka 20% av tonåren kommer att uppleva någon typ av depression innan de blir vuxna, mellan 10-15% av tonåren har symtom på tonårsdepression vid vilken som helst given tid och ca 5% av tonåren lider av stor depression.

Så enligt denna statistik, om din tonårs gymnasieklass har 100 elever i det, kommer 20 av dem att drabbas av depression någon gång innan de blir vuxna, kommer 10 till 15 av dem att visa tecken på tonårsdepression vid vilken tidpunkt eller inte dessa tecken utvecklas till depression - och 5 av dem kommer att drabbas av större depression. Dessa tonåringar har föräldrar som du - du är inte ensam.

När din tonåring går igenom något problem, särskilt de som kommer med en mental hälsa stigma som depression, kan föräldrar känna sig isolerade eller generad. Det här är normala känslor och det är bra att ha dem. Men du måste få kontroll över dem, placera dem åt sidan och söka hjälp genom att ringa din tonårs doktor eller lokala sociala tjänster . Det finns hjälp till din tonåring och din familj. För närvarande är statistiken för deprimerade tonåringar som söker hjälp mindre än 33 procent, men 80 procent av tonåren med depression kan behandlas framgångsrikt om de söker hjälp från en läkare eller terapeut.

Hur vet föräldrar att deras tonåring har depression?

Föräldrar vet att deras tonåring har depression genom att se en läkare som kan diagnostisera mot depression. Det finns inget annat sätt runt det. Till skillnad från magavirus eller vanligt förkylning som kan behandlas med hemhjälp som kycklingsoppa, måste tonårsdepression diagnostiseras av en läkare, eftersom det finns olika orsaker till depression - därför olika behandlingar.

Om du är osäker på vad din tonåring upplever är depression, kan du använda dessa resurser för att hjälpa till:

Vad orsakar min tonårs depressiva humör?

Depression i tonåren kan orsakas av olika faktorer: en tragisk händelse i tonårets liv, en genetisk predisposition till depression eller social utgjutning av tonåringens kamrater för att nämna några. Att vara en tonåring och gå genom puberteten är en orsak till humörsvängningar och depression. Stressen att bli ung vuxen med alla sina sociala och självständiga aspekter kan orsaka sorg och depression. Alla dessa faktorer bidrar till det problem som läkare har för att diagnostisera deprimerade tonåringar.

För föräldrar betyder det att alla depressionssymptom ska noteras, du borde fortsätta att vara medveten om tonårens humör och diskutera eventuella tecken med din tonårs läkare.

Om du vill veta vad som kan orsaka din tonårs depression, kan du gå till källan och prata med din tonåring. De kan kanske ge dig ett svar - eller de kanske inte känner sig själva. Hur som helst kommer att prata med din tonåring hjälpa dig att hålla kommunikationslinjerna öppna med dem medan de arbetar genom deras depression.

Hur får jag min deprimerad tonårshjälp?

Börja med att få din tonårs hjälp för depression genom att prata med sin läkare och låta honom veta att du vill hitta en specialist inom mentalvården. Att arbeta med en psykiater eller en kombination av en psykolog och din familjläkare är den bästa börjanstrategin för en tonåring som lider av depression. Denna typ av behandlingsstrategi hjälper inte bara din tonåring att ta itu med det aktuella problemet utan kommer också att förhindra att depression blir värre och orsakar mer problem i skolan, deras sociala liv och deras utveckling.

Vissa tonåringar som lider av depression vill inte söka hjälp. De kan be, bli upprörd med dig och / eller bli våldsamma när du föreslår det. Detta händer och kan vara en del av depression. Om så är fallet måste du söka hjälp till din tonåring.