Vad ska du göra om ditt antidepressiva läkemedel slutar fungera

Vanliga orsaker Du kan inte hjälpa ditt humör

Ett antidepressivt medel kan fungera underverk för vissa människor som behandlar symtom som låg humör, intresseförlust i saker de någonsin haft, ennui och brist på energi. Enligt National Institutes of Health är detta särskilt sant för personer som har måttlig, svår eller kronisk depression. mild depression är inte lika mottaglig för medicinering.

Oavsett statistik är ett antidepressivt medel inte ett mirakelbota, det är inte heller en permanent lösning.

Vissa studier tyder på att graden av återfall vid användning av ett antidepressivt medel är cirka 30 procent under en årsperiod. Depression återfall innebär att en person som tidigare svarade bra på ett antidepressivt läkemedel börjar ha symptom på depression igen, allt från att känna sig ledsen, irriterad eller orolig för att ha tankar om självskada eller fysisk smärta. Om det här har hänt dig, här är några möjliga skäl till varför. Att förstå dem kan hjälpa dig och din läkare ta reda på varför din medicin har slutat fungera för dig och vad du ska göra med det.

Varför antidepressiva läkemedel förlorar effektivitet

Som det visar sig, det finns massor av potentiella skäl som ditt antidepressiva verkar vara fizzling ut. Om något av dessa gäller för dig,

Komma tillbaka till att känna sig bra

När du och din läkare har gått in på orsaken (eller anledningarna) blir du inte längre lättnad från ditt antidepressiva, nästa steg är att arbeta runt situationen. Det kan innebära att du ändrar ditt recept (ökar dosen till exempel), lägger till ytterligare en medicin eller växlar dig till ett annat läkemedel helt och hållet. Om du har utvecklat ett separat hälsoproblem, kan du, när du börjar behandla det, bli till hjälp igen. Och om stress är ett problem, kan psykoterapi eller rådgivning vara ett användbart tillägg till din depression.

> Källor:

> Mayo Clinic. "Antidepressiva: kan de sluta fungera?" 13 maj 2015.

> National Institute of Health. "Depression: hur effektiva är antidepressiva?" 12 jan 2017.