Tecken Du är dating en alkoholistisk

Du kanske känner någon eller blir datering någon som är i början av alkoholismen. Något säger att de kan ha problem med alkohol, men det finns inget som du verkligen kan lägga på fingret på eftersom personen för närvarande visar några av de erkända symtomen på alkoholproblem.

Experterna säger att alkoholism är en progressiv sjukdom. När någon med alkoholkänsla fortsätter att dricka, blir symtomen mer uppenbara och mer talrika, tills det äntligen är uppenbart för nästan alla att de har ett dricksproblem.

Det är lätt att känna igen som alkoholister den hemlösa personen i rännan eller wino ber om förändring för att köpa en flaska. Men de visade inte alltid alla de uppenbara symptomen. De var alkoholister långt innan de förlorade allt och hamnade på gatan. Deras dricksproblem utvecklades under en lång tid . De vaknade inte en dag och blev plötsligt "alkoholiserad".

Vad det betyder är dock inte så uppenbart i sjukdoms tidiga skeden. I de tidiga stadierna av alkoholismen är det inte alltid uppenbart att personen har ett dricksproblem, men det kan finnas några talangsignaler.

Så, hur kan du berätta om någon du daterar är en alkoholist? Här är några saker att leta efter.

1 - Hans hela sociala liv snurrar runt alkohol

mediaphotos / iStock

Han deltar bara på händelser där alkohol är tillgänglig eller tillåten. Han hänger med andra som dricker och skymtar dem som inte gör det. Han kommer inte att gå till en lite ligaspel, men han kommer definitivt att gå till ett college-spel där det kommer att finnas tailgating. Han kan ta dig till en tillfällig film, men han kan inte vänta med att komma ut och gå till en bar.

2 - Hon dricker för att lindra stress

Dricker för att klara av livet. © Getty Images

Hon dricker när hon är glad och när hon är arg. Hon dricker när hon firar (och hon kommer att fira någonting!) Och dricker när hon är deprimerad. Hon använder alkohol för att klara av livet, oavsett om livet ger upphov eller nackdelar. För henne är alkohol en krycka. Hon litar på det för att hantera sina känslor. Alkohol betyder helt enkelt mer för henne än det gör andra människor.

3 - Han verkar inte förintas

Du kan bygga upp en tolerans mot alkohol. © Getty Images

Han kan "hålla sin sprit." Han kan ha flera drycker och inte uppvisa några tecken på att vara berusad. Han har utvecklat en tolerans för alkohol , vilket innebär att det krävs mer alkohol för att få honom att känna hur en eller två drinkar brukade göra honom känsla. Om du försöker dricka med honom, kommer du att känna effekterna länge innan han ens tänker på att sakta ner.

4 - Hennes personlighetsändringar när hon dricker

Alkohol kan förändra vissa dryckeres personligheter. © Getty Images

Även om hon kanske inte verkar berusad efter några drycker, kan hennes humör eller personlighet förändras. Hon kan gå från att vara en snäll, söt person till att vara meningsfull och muntligt missbrukande efter bara ett par drycker. Eller hon kunde förändras från att vara blyg och tyst till att vara hög och aggressiv. Eller hon kunde bli alltför känslomässigt medan hon dricker, när hon är nykter, uttrycker hon sällan några känslor.

5 - Han blir irriterad när han inte dricker

Irritation kan vara ett tecken på alkoholavdrag. © Getty Images

Han mår bra när han dricker i handen, men om han befinner sig i en situation där han inte kan dricka under någon betydande tidsperiod, kan han bli irriterad. Han kan bli arg på den minsta provokationen eller ingen provokation alls. När han är nykter blir han mer oförutsägbar och svår att kommunicera med.

6 - Hon dricker när hon inte planerade till

Alkoholister kan inte kontrollera hur mycket de dricker. © Getty Images

Hon kanske säger att hon inte kommer att dricka idag, men så snart hon kommer runt andra som dricker, ändrar hon sitt sinne. Eller kanske hon säger att hon bara ska dricka en eller två, men slutar ha mycket mer. Hon kanske börjar inte dricka på kvällen men skapar snart en situation, som att börja med ett argument som ger henne en ursäkt för att börja dricka.

7 - Han sticker inte till en märke

Alkoholister kommer att dricka någonting. © Getty Images

De flesta sociala drinkare har en typ av alkohol eller ett varumärke som de föredrar och de håller sig vid att dricka sin föredragna dryck. Om deras varumärke är otillgängligt kommer de helt enkelt att avstå från att dricka. Alkoholister kommer att dricka vad de än kan ta hand om. När de har gott om pengar kan de dricka de finare spriten, men om de har lite pengar, kommer de att dricka den billigaste ölen. Typen och märkena kan ändras, men drickningen kommer inte sluta.

8 - Dricker har orsakat problem i hennes liv

Dricka trots problem är ett symptom. © Getty Images

Hon kan ha förlorat jobb över missat arbete på grund av hennes dricksvanor. Eller hon kan ha haft problem med lagen när han dricker. Många människor som har druckit dem, eller som bara har genera sig själva medan de är berusade, kommer helt enkelt att svära och aldrig dricka igen. Men hon fortsätter att dricka trots de fortsatta problemen.

9 - Han hittar alltid ett sätt att skaffa alkohol

Alkoholister hitta ett sätt att dricka. © Getty Images

Han kanske inte har tillräckligt med pengar för att ta dig ut, men han har alltid tillräckligt med att köpa alkohol. Han kan till och med avstå från att köpa något han behöver för sig själv om det betyder att han inte kan köpa sin alkohol också. Han kommer att släcka andra ekonomiska skyldigheter för att se till att han kan få alkohol. Om han är helt ute av pengar, går han till en väns hus och dricker sin sprit.

10 - Hon har en familjehistoria av alkoholism

En släktforskning är en riskfaktor. © Getty Images

De som har en familjehistoria av alkoholism har en mycket högre risk att bli alkoholister jämfört med den allmänna befolkningen. Lär känna hennes familj. Om hon har några släktingar - föräldrar, syskon, faster eller farbror - som har dricksproblem, och hon börjar visa tecken på att utveckla alkoholförlopp kan det vara ett tecken som hon "blir" en alkoholist själv.

Låter bekant?

Om något av detta låter bekant, kan personen du känner bara vara en spirande alkoholist. Du kanske vill veta mer om hur det är att ha en älskad som är alkoholist.

Du kanske också vill veta mer om vad du kan och inte kan göra för att hjälpa en alkoholist och ta reda på om allt du gör för närvarande kan göra det möjligt för alkoholisten att fortsätta sin nedåtgående spiral.

> Källor:

> National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism. "Alkoholmissbruk". Alkohol och din hälsa

> National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism. " Alkoholmissbruk: En jämförelse mellan DSM-IV och DSM-5 ." NIH-publikation nr 13-7999. November 2013.