Öva grundläggande meditation för stresshantering

Upptäck de avkopplande fördelarna och börja din meditationspraxis

Meditation har många hälsofördelar och är ett mycket effektivt sätt att lindra stress och upprätthålla en hälsosammare livsstil. Med övning blir meditation både en lättare vana att upprätthålla och mer av en effektiv en, eftersom det bygger motståndskraft mot stress över tiden. Att satsa på att lära och öva meditation kan faktiskt omvandla din stressupplevelse i ditt liv.

Det finns många olika sätt att meditera , och denna teknik är en av de mest grundläggande.

Med träning kan du använda denna teknik för att känna inre frid när du behöver det.

Hur man börjar en grundläggande meditationspraxis

Steg 1: Kom i en bekväm position.

Många tycker om att sitta i en bekväm stol medan andra föredrar att sitta på korsbenet på marken. Du vill kunna slappna av helt medan du fortfarande är vaken.

Se till att din hållning är korrekt . Det är lättare att hålla sig vaken genom långa meditationer om ryggen är rak. Om du börjar meditera med detta i åtanke kommer din kropp att vara van vid positionen när du går vidare till längre perioder.

Tips: Om du känner att axlarna sänker sig medan de mediterar, räcker du helt enkelt tillbaka. En rak rygg hindrar också ömhet under längre meditationer.

Om du väljer att sitta i en stol, sitta mot framsidan av sätet och placera fötterna stadigt på golvet.

Detta kommer att förbättra din hållning och hjälpa dig att koncentrera dig på din övning.

Steg 2: Stäng ögonen försiktigt.

När du befinner dig i ett bekvämt läge, titta på avståndet med en mjuk blick och sakta sakta ner locken. Håll din käke slak och lite öppen också. Du vill slappna av alla dina ansiktsmuskler.

Tips: Kläm inte ögonen hårt. Om du känner att ditt ansikte stramar, öppnar du långsamt dina ögon, fokuserar på den mjuka blicken och sänker dem igen.

I detta skede är ditt mål att slappna av varje del av din kropp. Om du känner lite spänning i vissa delar av din kropp, ta ett djupt andetag och låt det slappna av dig.

Steg 3: Ta bort huvudet.

Det här är den del av meditation som ökar mest och det kan orsaka störst frustration. Att tänka på är den viktigaste och mest utmanande aspekten om övningen. Att lära sig att göra detta under din meditationsövning kan hjälpa dig att låta saker gå i resten av ditt liv också.

Tanken är att förbli ouppkopplad till tankar av något slag. Det betyder att om den inre berättande rösten i ditt sinne talar, försiktigt "shush" den och välj inre tystnad.

Tips: Var inte avskräckt om du inte kan rensa dina tankar helt. Våra sinnen fylls hela tiden av tankar och även de mest erfarna meditatörer måste tysta sina inre röster. Målet är att känna igen tanken och sedan mentalt berätta att den ska gå iväg (även om det bara för en sekund innan den andra dyker upp).

Steg 4: Fortsätt!

Det är det, verkligen! Håll av med några tankar som kan dyka upp i ditt sinne.

De lugna utrymmena mellan tankar blir längre och oftare ju längre du övar.

Du är på väg med meditation!

Några tips för att hjälpa din meditationspraxis

Ge det tid. Meditation tar övning och mycket av det.

Om du förväntar dig att göra det "perfekt" kan du faktiskt skapa mer stress än du lindrar. Det finns ingen "perfekt" meditationssession och om du går in i den med förväntan om perfektion, kan du släppa dig själv och vill inte hålla fast vid det.

Börja små och arbeta upp till längre sessioner. Börja med en kort session om 5 minuter. När du är bekväm flyttar du till 10 eller 15 minuter tills du är bekväm meditera i 30-minuters sessioner.

Med övning blir denna typ av meditation lättare och effektivare. Du kommer att komma ut ur en meditationssession som känns avslappnad och uppdaterad, redo att möta resten av din dag.

Spåra din tid och uppsätta mål. Det kan vara lätt att förlora tiden när du mediterar och två minuter kan verka som en evighet när du bara börjar. Detta kan göra att du oroar dig och har tankar som "Är min tid upp?" eller "Har jag mediterade tillräckligt länge?" Dessa tankar besegrar syftet med att rensa ditt sinne.

För att bekämpa detta kanske du vill ställa in en timer. Använd en app på din telefon och ställ in den under den tid du vill meditera under den sessionen. Var noga med att använda en mild ton eller ställa in den för att vibrera så att den inte bromsar dig när tiden är slut, stäng sedan av skärmen och slappna av.

Med träning kan du så småningom hitta dig själv "Wow, det var 10 minuter? Jag kunde gå längre!" När du är bekväm, hoppa över timern och låt dina meditationer vara så länge som behövs.

Prova en annan typ av meditation om det behövs. Om upplevelsen är frustrerande för dig och du inte vill fortsätta, kan du hitta mer framgång med andra typer av meditation som Karate Respiration Meditation .

Källa:
Davidson, Richard, et. al. Förändringar i hjärnan och immunfunktionen producerad av Mindfulness Meditation. Psykosomatisk medicin , 2003.