Vad är några av myterna om onani?

Onani är fortfarande ett utmanande ämne för många att prata om. Även närmast romantiska relationer kan det finnas kämpar med avseende på detta ämne. De mest frekventa kvalm fruarna har om detta är att veta att deras män fortfarande onanerar trots vanliga sexuella relationer tillsammans. Män har det motsatta klagomålet. De kommer sannolikt att bli väldigt aktiverade genom att känna (eller titta) deras fruar onanera, men fruarna kan känna sig ganska obekväma över det.

Det är dock inte ovanligt för män och några kvinnor att onanera förutom regelbundet sex med sina partner. Många myter finns fortfarande i vår kultur med avseende på onani.

Vad är några av myterna (och sanningarna) om onani?

Det finns många myter om onani. Vad du behöver veta är att onani är okej så länge det inte stör din sexuella intimitet med din partner. Masturbation i sig bidrar inte heller till några kända fysiska, psykiska eller medicinska problem.

"Onani, som en gång ansåg ont och orsaken till många sjukdomar, har bevisats medicinskt att inte orsaka psykisk sjukdom, fysisk svaghet eller någon typ av sjukdom eller död, det är en vanlig aspekt av mänsklig sexuell utveckling." Domeena C. Renshaw på Eric.ed.gov

Sanningen om onani:

Andra vanliga ord eller fraser för onani:

Några andra poäng om onani:

Om du tror att du kan ha problem med onani baserat på vad du just har läst kan du söka hjälp av en sexterapeut. Terapeuten kan arbeta med dig ensam eller med dig och din partner för att stryka ut eventuella problem du kan kämpa med.

Tänk på att onani är normalt och hälsosamt trots de negativa meddelanden som du kanske har fått från din familj av ursprung. Människor som har sexuella "hängningar" har troligen hört många negativa meddelanden från sin familj eller en religiös institution om onani. Dessa meddelanden är svåra att förändra, men det är inte omöjligt. Det är också värt att försöka ändra de negativa meddelandena så att du kan njuta av ett uppföljande sexliv med din partner.

Dessutom, så länge du kan behålla en hälsosam och tillfredsställande känslomässig och fysisk romantisk relation, behöver du inte vara oroad över onanera!