Vad ska du göra om din hund äter ditt antidepressiva medel

Kanske har du av misstag tappat ditt antidepressiva piller medan du tog ut din dagliga dos och din hund, alltid på utkik efter en god behandling, åt det? Eller kom du hem för att upptäcka att hon hade tuggat genom flaskan och det är en slobbery röra?

Det första du behöver veta är att det här är en ganska vanlig händelse. I själva verket är enligt PETA cirka 66 procent av alla samtal till Pet Poison Helpline i förhållande till hundar och katter som oavsiktligt konsumerat receptbelagda mediciner.

De vanligaste bland dessa är antidepressiva medel, anti-ångestläkemedel, sömnmedicin och kolesterolsänkande läkemedel.

Medan antidepressiva medel ibland föreskrivs för hundar, kan doserna som människor tar vara mycket giftiga för husdjur, speciellt om de är mindre djur eller de har intagit flera piller.

symtom

Tecken på antidepressiva förgiftningar börjar generellt ungefär en till två timmar efter det att läkemedlet har ätits, men effekter kan också fördröjas i flera timmar om det var en förlängd frisättningsformel. Rostlöshet och agitation är de vanligaste tecknen på antidepressiva förgiftningar hos hundar, men de kan också uppleva sådana effekter som kräkningar, diarré, anfall, feber, tremor, känslighet mot buller, minskad hjärtfrekvens, dilaterade elever, vocalization, blindhet, drooling, problem med andning, problem med promenader, desorientering, förlust av medvetande och koma. Det är också möjligt att de kunde dö.

Vad ska man göra

Om du tror att din hund har ätit ditt antidepressiva, borde du samla så mycket information som möjligt om medicinen - till exempel namn, dosering, antal piller som ätit och hur länge sedan medicinen konsumeras - och rådfråga med en akutveterinär för råd.

Du bör inte försöka framkalla kräkningar själv eftersom detta kan förvärra ditt husdjurs situation snarare än att göra det bättre.

Beroende på dina individuella omständigheter är det möjligt att din veterinär kan välja att:

Medan de flesta hundar kommer att reagera bra på sjukvård, återhämta sig inom 12-24 timmar, är det bästa att göra åtgärder för att förebygga olyckor i första hand. Några steg som husägare kan ta med är:

> Källor

Kipperman, Barry. "Hjälp! Min hund åt min medicin!" Peta Prime . Människor för den etiska behandlingen av djur. 2 november 2013.

"Top 10 mänskliga läkemedel giftiga mot husdjur." Pet Poison Helpline . Säkerhetssamtal International.