Välja en högskola när du har ADHD

Vad är de bästa högskolorna för elever med ADHD?

Många elever med ADHD går till typiska högskolor utan stöd och kan fungera bra. Men det finns också elever med ADHD som gynnar enormt från en skola eller stöd som är specifikt inriktade på att hjälpa dem att uppnå sin högsta potential.

Skolor utformade för att stödja studenter med ADHD

Flera skolor är speciellt utformade för elever med ADHD.

Om du eller ditt barn har svåra symptom - eller föredrar att vara i en mindre, mer stödjande miljö med personal som verkligen förstår ADHD - kan en av dessa skolor vara för dig.

Dessa är bara tre av de ackrediterade skolorna som specifikt är avsedda att stödja elever med ADHD:

Du behöver inte begränsa din sökning till att inkludera bara dessa högskolor, men eftersom det finns andra alternativ som är tillgängliga för att göra college till en lyckad tid för dig. Det är viktigt att vara omtänksam i din inställning till college. Tillbringa tid på att undersöka de skolor du funderar på för att bestämma hur de bäst tillgodoser dina behov.

Här är två resursguider som kan vara till hjälp under sökfasen.

ADHD Support Services

Det finns stödtjänster tillgängliga för studenter med inlärningssvårigheter vid många högskolor.

Kvaliteten och omfattningen av dessa tjänster varierar emellertid från skolan till skolan. Var noga med att kontakta handikappstödskontoret vid var och en av de skolor du funderar på för att få reda på hur mycket stöd de erbjuder. Stödkontoret kan hänvisas till av ett antal namn beroende på skolan. Sök efter Office of Student Disability Services, handikappstöd, Office of Disabled Student Services, Learning Support Services , etc.

Här är några frågor att fråga när du kontaktar handikappstödskontoret vid varje skola:

Du kanske också vill fråga om att träffas med en eller två ADHD-studenter som är inskrivna i skolan som för närvarande får funktionshinder. De är ofta den bästa resursen för praktisk information om programmets styrkor och svagheter.

Ytterligare läsning

ADHD Coaching För College Student
ADHD-stipendier

källor:

Kathleen G. Nadeau, Ph.D. Bedömning av högskolestödstjänster för studenter med ADD ADHD. Addvance.com. 2004.

Stephanie Moulton Sarkis, Ph.D. Att göra betyg med ADD: En studenthandledning för att lyckas i college med uppmärksamhetsunderskott. New Harbinger Publications. 2008.