En översikt över högskolestipendier för personer med ADHD

College ADHD stipendier

Har du ADHD och undrar om det finns stipendier tillgängliga för college ? Använd dessa tips för att leta efter stipendier, inklusive de för personer med ADHD .

Söker efter stipendier

När du söker efter ADHD-stipendier för högskolor, se till att utöka din sökning till att inkludera stipendier som är tillgängliga för inlärningssvårigheter . Du kanske också vill utforska privata stipendier som inte har något att göra med din ADHD.

Du kan till exempel vara berättigad till stipendier beroende på dina studieintressen och karriärmål, etnisk bakgrund, religiös anslutning, extracurricular aktiviteter, militär erfarenhet och din föräldrars arbetsplats. Om du är anställd eller frivillig, fråga ditt företag om de erbjuder stipendier.

Många organisationer som Lions Club, Kiwanis Club, Rotary International, Elks Club, Boy Scouts och Girl Scouts erbjuder också stipendier. Större fackföreningar som AFLCIO och Teamsters erbjuder stipendier till medlemmar och deras beroende barn. Din kyrka eller synagogan kan till och med få stipendier. Kolla med din handelskammare för att se vad de kan ha tillgängliga också.

Din lokala statlig rehabiliteringsbyrå (VR) är en annan resurs som kan hjälpa till med ditt stipendiumsökande. Se statliga rehabiliteringsbyråer för att hitta kontaktinformationen för ditt statliga VR-kontor.

Finanshjälpskontoret vid de högskolor du funderar på är ofta den bästa resursen för stipendieinformation. Dessa finansrådgivare kommer att känna till lokala, statliga och privata finansieringskällor. Du kan också prova generella stipendiumsökmotorer på Internet, såsom Fast Web, Scholarship.com, Peterson's Scholarship Search och College Board's Scholarship Search.

Förteckning över ADHD-stipendier

Dessa är stipendprogram som har varit tillgängliga för elever med ADHD. Krav och tillgänglighet kan ändras årligen. Kolla deras webbplatser för aktuella detaljer.

Anne Ford och Allegra Ford Thomas Stipendier
Anne Ford Scholarship är ett stipendium på $ 10.000 ($ 2.500 / år över fyra år) beviljat en högskoleexamen med en dokumenterad inlärningssvårighet som kommer att bli inskriven i en heltids kandidatexamen på hösten. Allegra Ford Thomas Scholarship är ett stipendium på 2.500 stipendier som beviljas en högskoleexamen med en dokumenterad inlärningssvårighet som kommer att ingå i ett tvåårigt gemenskapskollegium, ett yrkes- eller teknisk utbildningsprogram eller ett specialiserat program för studenter med LD på hösten.

Fred J. Epstein Youth Achievement Award
Denna utmärkelse erkänner styrkorna och prestationerna hos ungdomar med inlärningssvårigheter och ADHD. Det kommer att ges till en elev 19 eller yngre som har visat initiativ, talang och beslutsamhet som resulterar i en anmärkningsvärd prestation inom vilket område som helst, inklusive konst, musik, vetenskap, matte, friidrott eller samhällstjänst. Hederliga anmärkningar ges också.

Incight Scholarship
Incight Go-Getter Scholarship är ett pris som kan förnyas varje år och är för studenter med fysiska, lärande, kognitiva, hörsel- eller visuella funktionshinder som går på college i Oregon eller SW Washington.

Learning Disabilities Association of Iowa
Tillgänglig till Iowa gymnasiet seniorer. Iowa Disabilities Association utdelar tre stipendier till Iowa gymnasier med inlärningssvårigheter.

Marion Huber Learning Through Listening Award
För att vara berättigad till Marion Huber Learning Through Listening Award måste sökanden ha en särskild inlärningssvårighet, registreras med inspelning för blind och dyslexisk (RFB & D) i minst ett år före ansökan, visa ledarskap, företagande och servicefärdigheter, och ha ett övergripande minimum "B" betygsgenomsnitt.

P. Buckley Moss Endowed Stipendium
Stipendier delas ut till en eller flera gymnasieskolor med ekonomiskt behov, en certifierad specifikt språkrelaterad inlärningssvårighet och konstnärlig talang som planerar en karriär inom bildkonst.

Stipendier kan potentiellt förnyas i upp till tre extra år. Nomineringar för P. Buckley Moss Endowed Scholarship kan endast göras av medlemmar av P. Buckley Moss Society.

Ralph D. Norman Scholarship Award
Finns endast till Arkansas boende, Ralph G. Norman Scholarship fonden grundades för att ge hjälp till unga vuxna med inlärningssvårigheter så att de kan få framgång för att främja deras utbildning. Två stipendier delas ut.

Rise Scholarship Foundation, Inc.
RiSE är en ideell grund som fungerar som en resurs för gymnasieelever med inlärningssvårigheter. Högskolestudenter över hela landet kan ansöka om ett nationellt stipendium.

Shire ADHD Scholarship Program
Detta unika college stipendiumsprogram för studenter med ADHD erbjuds från Shire i samarbete med Edge Foundation. Femtio utbildade gymnasieskolans seniorer som kommer att fortsätta högre utbildning på högskolan, yrkesskola eller teknisk skola på hösten kommer att få ett kontantpris och ett helt år av förbetalda Edge Coaching-tjänster för att underlätta övergången från gymnasiet till högre utbildningsmiljö. De ger också liknande stipendier till kanadensiska sökande.

Theodore R. och Vivian M. Johnson Scholarship
Tillgänglig för studenter som anmäler sig till ett institut för State University System of Florida. Johnson Scholarship, som finansieras av Johnson Scholarship Foundation, är ett konkurrenskraftigt tilldelat program som är tillgängligt för studenter med funktionshinder med ekonomiskt behov som registrerar sig i en institution för State University System of Florida (SUS).