10 tips för att hjälpa studenter med ADHD få organiserade

Hjälp ditt barn att utveckla bättre strategier för skolan

Om ditt barn har ADHD kan du vara mycket bekant med hans eller hennes tendens att förlora uppdrag någonstans mellan skolan och hemmet, att glömma att ta med böcker hem för studier, att göra skolarbetet sent eller ofullständigt, för att skapa en överflödig skåp (och skrivbord och bokväska) fyllda med oändliga högar av papper, böcker, halvt ätna luncher och även noteringar från läraren som aldrig gör det i handen.

Och på något sätt, även efter att ha lämnat lådor av dem, finns det ingen penna som finns när det behövs!

Ibland får barn med ADHD märkt som oansvarigt, slarvigt eller lat. Denna kritik är inte bara felaktig och ohjälplig, det är uppenbarligen ganska skadligt.

Kronisk disorganisering kan vara försvagande för personer med ADHD. Disorganisering och glömska är faktiskt båda inkluderade bland kriterierna för att diagnostisera ADHD . Nedskrivningar inom dessa områden är ofta relaterade till underskott med ledande funktion som gör det svårare att planera framåt, komma ihåg, prioritera, komma igång, självmontera och slutföra uppgifter.

Barn med ADHD behöver ofta mycket struktur och stöd för att hjälpa till med organisationen, men de kan utveckla goda organisationsvanor tidigt med hjälp. Det första och viktigaste steget i att hjälpa ditt barn med organisationen i skolan är att arbeta nära och samarbeta med ditt barns lärare.

God kommunikation mellan hem och skol är viktigt.

Organisationsstrategier för skolan

Här är några tips för att hjälpa elever med ADHD att utveckla goda organisationsvanor:

  1. Arbeta med ditt barn för att skapa ett särskilt utpekat studieområde hemma som inte är distraktionerat. Denna arbetsyta borde hållas välorganiserad. Hjälp ditt barn att göra det genom att leda honom eller henne genom de åtgärder som krävs för att hålla området snyggt och rensat av onödiga föremål. Vet att du kommer att behöva övervaka ditt barn och hjälpa honom regelbundet genom processen. Gör detta till en del av din dagliga rutin.
  1. Tillhandahåll nödvändiga behållare som pennor, pennor, papper, linjaler, pappersklipp, penna skärmsläckare, ordbok, räknare etc. Etikettlådor i studieområdet skrivbord eller bord och hjälpa ditt barn att placera förnödenheter i den utvalda lådan.

  2. Arbeta med ditt barns lärare för att skapa ett system för att få uppdrag i en anteckningsbok som ska resa fram och tillbaka från skolan till hemmet med ditt barn. Den här anteckningsboken / mappen ska innehålla en kalender eller en planerare som kan användas för att hålla koll på långsiktiga projekt förfallodagar och testdatum. Granska denna kalender regelbundet med ditt barn. Använd kalendern för att hjälpa ditt barn att bryta ner längre projekt i mindre segment. Tänk på att du kanske behöver vara kreativ med ditt barn för att hjälpa honom att hitta ett system som fungerar för honom.

  3. I skolan kan läraren erbjuda stöd genom att försiktigt påminna ditt barn när det är dags att skriva uppdrag i en anteckningsbok, se till att han förstår uppdragen och kontrollera att uppdragen skrivs korrekt i en anteckningsbok. I slutet av skoldagen är det också till hjälp för läraren att kontrollera att lämpliga böcker, papper och läxan till anteckningsboken gör det i ditt barns bokväska.

  1. Om ditt barn har problem med handstil, fråga läraren om att ge ditt barn en tryckt utgåva av dagliga uppgifter som kan ingå i läxan. Ännu bättre om läraren kan ge utdelningar som redan har haft tre hål utslagna i förväg och handouts kan placeras direkt i läxan.

  2. Vid slutet av läxa tid före nästa skoldag, granska med ditt barn läxor och böcker som behöver gå tillbaka till sin bokväska för skolan. Övervaka ditt barn som han får dessa saker zippade inuti bokväskan och placeras i en utsedd plats nära dörren till huset. På så sätt kan bokväskan lätt hittas på morgonen.

  1. Fråga läraren om att planera regelbundna tider för ditt barn att organisera och städa ut skrivbord och skåp på skolan. Var noga med att planera regelbundna tider för ditt barn att städa ut skolväskor och bärbara datorer hemma också. Förstå att ditt barn behöver övervakning och hjälp med dessa sysslor. Att vägleda ditt barn genom dessa steg och praktisera dessa färdigheter, om och om igen, är nödvändigt för att goda vanor ska kunna bildas.
  2. Det är ofta användbart att ange områden av skrivbordet eller skåpet för specifika föremål. Du kan även "dra ut" dessa områden med tejp för att ange var saker ska gå - till exempel bärbara datorer, böcker, mappar, skrivredskap etc. Det gör det lättare att placera föremål tillbaka på rätt plats så att de kan hittas när det behövs.

  3. Köp en uppsättning färgkodade bokomslag, bärbara datorer och mappar för varje ämnesområde. Ditt barn kan organisera sitt arbete med färger. Till exempel kan han välja röd för matte, gul för språkkonst, grön för vetenskap, etc. Dela med läraren så att hon (eller han) kan stödja ditt barn med att använda det här systemet. Hon kan även markera utdelningar för varje ämne genom att använda motsvarande färg någonstans på sidan.
  4. Ställ in ett motiverande belöningssystem för att förstärka ditt barn positivt, eftersom han visar förbättringar i att utveckla mer och mer organisatoriska färdigheter i sitt dagliga liv!