Ska jag major i psykologi?

Är psykologi det rätta valet för dig?

Psykologi kan vara ett bra val för många studenter, men det finns ett antal frågor som du borde fråga dig själv innan du förbinder dig att tjäna en psykologi grad. Är du inte säker på om psykologi är rätt val för dig? Ta denna snabba frågesport för att avgöra om du ska ha större psykologi.

1. Tycker du om att ta psykologi klasser?

Den här första verkar ganska uppenbar, men det första du behöver tänka på är huruvida psykologi är något du verkligen älskar.

Som en psykologi major, kommer du att ta ett brett spektrum av klasser som omfattar många olika ämnen, inklusive personlighet , utveckling, forskningsmetoder och kognition.

Om svaret är en rungande ja, då huvudämne i psykologi är definitivt något du bör överväga. Om du inte kan svara ja på den här frågan kan det vara dags att börja utforska några alternativa ämnen som kan gynna ditt intresse mer.

2. Tycker du om att hjälpa människor?

En del av anledningen till att många människor är drabbade av psykologi är yrkets hjälpande natur. Medan det finns många olika psykologiska fält och inte alla handlar direkt om psykisk hälsa, är ett av psykologens viktigaste mål att lösa ord för verkliga ord och hjälpa människor att leda till bättre liv.

Det finns ett antal växande psykologiska fält som industriell organisationspsykologi och ingenjörs psykologi som inte centrerar direkt på att hjälpa individer, men klinisk psykologi är fortfarande det enskilt största underfältet inom psykologi.

Om du tycker om att hjälpa andra människor och hjälpa dem som arbetar med psykologi och känslomässiga svårigheter låter som en givande karriär, då kan psykologin vara rätt upp i din gränd. Om du verkligen inte tycker om att arbeta direkt med människor, bör du säkert överväga några andra alternativ innan du begår dig till ett psykologiskt stort program.

3. Planerar du att gå till forskarskolan?

Medan det finns möjligheter för dem med en kandidatexamen i psykologi, är de mycket mer begränsade. De som går vidare till skolan har mer karriärmöjligheter , ökad efterfrågan på arbete och högre löner.

Om du tror att forskarskolan är något som du vill fortsätta, då tjänar en psykologi grad kan vara ett bra alternativ för dig. Om du vet för ett faktum att du inte vill tjäna en examen, kanske du bättre tittar på graderalternativ som ger fler arbetsmöjligheter på kandidatexamen.

4. Är du bra när du hanterar stress?

Psykologiska yrken, särskilt de som arbetar inom psykisk hälsa, kan vara utmanande, stressiga och känslomässigt tömma ibland.

5. Tycker du om att arbeta med andra människor

Psykologer arbetar med en rad människor. Det kan inkludera klienter som lider av psykisk sjukdom, familjemedlemmar till klienter och andra personer som utgör psykiatriska behandlingsgruppen inklusive läkare, psykiater, socialarbetare och andra psykologer.

6. Har du funnit olika karriärmöjligheter inom psykologi?

Det finns massor av karriärmöjligheter inom psykologi.

Medan eleverna ofta spenderar mycket tid på att lära sig psykologi, försummar de ibland att undersöka de många olika karriärvägar som finns tillgängliga. Mentalhälsofrågor som kliniska psykologer, rådgivare och socialarbetare är några av de mer uppenbara valen, men det finns också många alternativ att tänka på från rättsmedicin till psykpsykologi. Tillbringa lite tid på att undersöka några av de många olika psykologiska karriären där ute för att avgöra vad som intresserar dig mest.

7. Tycker du om forskning, experiment och statistik?

Psykologi majors studerar inte bara hur människor tänker och beter sig - de tar också många lektioner i experimentella metoder och statistik.

Även om du inte planerar att arbeta i en forskningsinriktad karriär är det viktigt att få en gedigen förståelse för hur statistik används i psykologi, hur man utför psykologforskning och hur man tolkar resultaten av forskningsstudier.

Din utbildning på grundnivå psykologi kommer sannolikt att innehålla flera olika klasser med inriktning på statistik och forskningsdesign. Om det här låter som något du skulle tycka om är psykologi troligen ett bra val för dig. Om du däremot inte vill lära dig mer om dessa ämnen kan det vara bäst att överväga några andra examensalternativ.

8. Tycker du om att lösa utmanande problem?

Psykologi yrken kan vara givande och utmanande. De som arbetar i mental hälsa måste till exempel ofta ta itu med svåra situationer som involverar kunder, medan de som arbetar inom andra tillämpade områden måste använda sin kunskap om psykologi för att utveckla verkliga lösningar på problem.

Scorar dina resultat

Mestadels Ja är:

Grattis, huvudämne i psykologi är förmodligen ett utmärkt val för dig! Du har troligtvis en passion för ämnet, du tänker på grundskolan och utforskar redan några av de många olika karriärmöjligheterna som finns där ute.

Kom bara ihåg, du kanske har bestämt dig för en stor, men det betyder inte att forskningen och beslutsprocessen är över. När du går vidare i skolan behöver du fortfarande ta reda på vad dina planer är efter examen, vilka typer av psykologi klasser du behöver ta nu, och hur du får mer erfarenhet i ditt önskade specialområde .

Mestadels Nej:

Tyvärr ser det ut att psykologi kanske inte är det bästa för dig. Det betyder inte att du ska utesluta det helt, men du kanske vill besöka och akademisk rådgivare och spendera lite tid med tanke på andra akademiska alternativ. Relaterade områden som kan vädja till dig inkluderar de vetenskapsorienterade karriärerna som biologi eller kemi, hälsovårdsverksamhet som omvårdnad eller folkhälsa och samhällsvetenskapsområden som sociologi och statsvetenskap.

Ett ord från

Fortfarande inte säker på om psykologi är det bästa valet för dig? Då är du säker på att utforska vårt brett utbud av resurser nedan. Du hittar ännu mer information om några av de frågor du borde fråga dig själv innan du bestämmer dig för en psykologi stor samt några av de stora anledningarna till att tjäna en psykologi grad .

Börja med att överväga några av de faktorer du bör tänka på innan du bestämmer dig för att majora i psykologi . Det kan också vara bra att överväga några av de stora anledningarna till att människor väljer att tjäna en psykologi grad i första hand. Slutligen ta vår korta psykologi karriär qui z för att få en bättre uppfattning om vilken karriär som passar dig.