Vallmofrö och Opiatmissbruk

Vallmofrön kan verka oförskämd, men vallmo frö te kan vara ett recept på katastrof. Föräldrar till tonåringar måste vara medvetna om den potentiellt farliga användningen av vallmo-växten och frön som används för att brygga ett te som orsakar en hög .

Varför är vallmor populära med tonåringar?

Vallmplantan, mer specifikt Opium vallmo eller Papaver somniferum , används för att producera opiater .

Opiater har använts framgångsrikt för att bekämpa smärta, men de missbrukas också på grund av deras sinneförändrande effekter.

Opiaterna som kommer från vallmo-växten innefattar morfin, opium, heroin och kodin.

Efter att de har trätt in i kroppen stimulerar opiater sina receptorer i hjärnan. När opiatreceptorerna aktiveras, orsakar det en hormonell frisättning som leder till en rush av nöje och sedan timmar med att känna innehåll, avslappnad eller "hög".

Några av dessa receptorer finns i hjärnans "belöningscenter". Hjärnan börjar vilja upprepa den positiva stimulansen och detta kan leda till missbruk .

Opiaterna orsakar inte bara smärtlindring eller en känsla av avkoppling.

Hur Poppy te görs

Vallmoppskallar, halm (böjor och stjälkar) och / eller frön används för att skapa ett vallmote som ger en opioidhöjd.

De torkade bössorna eller halmen males i ett pulver och spolas i vatten. Detta är ett populärt sätt att extrahera opioiderna från vallmo och göra ett te. Även om böterna tenderar att ha en högre koncentration av opioid kan vallmofrön också vara beredda att få en liknande hög.

Jag hörde det om jag äter en vallmo säd Bagel ...

Att äta vallmofrön har i själva verket orsakat individer att misslyckas urinmedicinsk screenings. Tidigare har även blygsamma mängder vallmofrön orsakat att människor testar positivt för morfin , en av de opioider som finns i vallmo.

Institutionen för hälsa och mänskliga tjänster (DHHS), som fastställer cutoffvärdena för drogtestning, har tagit upp denna fråga. DHHS ökade tröskeln för att detektera opiatmetaboliter i urinen för att förhindra dessa falska positiva - så du eller din tonåring kan säkert njuta av en vallmofrö bagel!

Hur potent är vallmofrön?

Vallmofrön skapas inte lika, och alla behandlar dem annorlunda. Vallmofrö kan variera i deras koncentrationer av kodin och morfin, vilket innebär att styrkan i teet som framställs av en grödor av frö kan vara ganska annorlunda om den är gjord av en annan grödor av frö.

Dessutom hur en person metaboliserar vallmofröet är inte hur någon annan kommer att metabolisera samma utsäde. En studie gav vallmofrön till volontärer och det var en stor variation i hur mycket kodin och morfin utsöndras i deras urin.

Farorna med Poppy Seed Tea

Opioider är farliga. De är mycket beroendeframkallande och missbruk har förstört många liv.

Dessutom kan undertryckande av andningssystemet som opioider kan orsaka leda till dödsfall genom andningsstopp efter en överdos av läkemedlet.

Eftersom det är nästan omöjligt att berätta vad koncentrationen av de aktiva drogerna kan vara i någon gröda av vallmo eller vallmo, är det omöjligt att "kontrollera" läkemedlet nog för att undvika överdosering.

Vallmongte kan vara beroendeframkallande och kan vara dödligt. Det har förekommit ett antal dokumenterade fall av dödsfall från användningen av vallmo-te.

Vad föräldrar kan göra för att hjälpa

När medvetenheten ökar om vallmo-frö te lär vi oss mer om dess användning och dess faror.

Om din tonåring brygger te med vallmofrön är det inte en kram, men en farlig praxis som kan döda.

Sök hjälp från din barnläkare, en rådgivare eller ditt lokala läkemedels- och alkoholhanteringscenter om du misstänker att din tonåring använder detta eller något annat läkemedel.

Teen drug use är svårt för föräldrar att ta itu med på egen hand, så tveka inte att få hjälp från dem som har erfarenhet av problemet.

källor:

CU Student Dies Brewing Poppy Tea. TheDenverChannel.com 28 mars 2009. https://www.thedenverchannel.com/news/cu-student-dies-brewing-poppy-tea