Varför vänder tonåringar till alkohol?

Enligt Centers for Disease Control and Prevention (CDC) är alkohol det mest använda och missbrukade drog bland ungdomar i USA. Och hur ofta används det?

Hur vanlig alkoholanvändning är bland tonåringar

2013 års ungdomsriskbeteendeundersökning fann att 35 procent drack en del alkohol, 21 procent binge drak bland gymnasieelever.

10 procent körde efter att ha druckit alkohol och 22 procent redde med en förare som hade druckit alkohol.

Även i 2013 rapporterade den nationella undersökningen om narkotikamissbruk och hälsa att 23 procent av ungdomarna i åldern 12 till 20 år drack alkohol och 14 procent rapporterade binge-dricks . Och övervakning av framtidsundersökningen rapporterade att 28 procent av 8: e graderna och 68 procent av 12 graders hade försökt alkohol.

Kan alkoholanvändning vara ett symptom på ett underliggande tillstånd?

Eftersom alkohol är lätt att erhålla och socialt acceptabelt är det ett mycket populärt sätt att självmedicinera för depression . Trots det faktum att det är olagligt för unga tonåringar att köpa det, kan de ofta få det genom sina föräldrars spritskåp, skrupelfria butikskläder eller äldre vänner som köper det för dem.

Säger missbruk och psykologhälsovårdsansvarig (SAMHSA) administratör Nelba Chavez, Ph.D., "Föräldrar behöver veta att alkoholanvändning också kan vara ett varningsskylt eller ett gråt för hjälp att något är allvarligt fel i ett barns liv."

Varför brukar tonåringar dricka?

Folk använder alkohol av flera anledningar. Peer press , firande, ångest , sorg, tristess, uppror och sömnlöshet är bara några av anledningarna till att din tonåring kan plocka upp den burken av öl. Det kan också hävdas att dricka för att hantera depression nästan har blivit ett hedersmärke i vårt samhälle, ett synligt tecken på världen att man verkligen gör ont.

Varningsskyltar att titta på

Försök att hålla koll på lukt av alkohol på tonåringens andedräkt, suddigt tal och problem med samordning. Det här är alla tecken på alkoholanvändning. Drinkare tenderar att vara mer benägna att oavsiktliga skador som faller, bilolyckor, faller, drunkning och brännskador. Fallande betyg, skridskola och beteendeproblem är också vanligare i tonårsdrinkare. Du kan också märka plötsliga förändringar i de vänner som ditt barn spenderar tid med.

Hur kan du hjälpa din tonåring

Föräldraansvar är en av nycklarna för att förhindra tonåringar från att dricka. Ta steg för att utbilda din tonåring om farorna med att dricka och utföra pågående konversationer om alkohol.

Dessutom borde du behålla ett starkt förhållande med din tonåring, hålla reda på din tonårs verksamhet, lära dig ungdoms sociala färdigheter, skapa tydliga regler och konsekvenser och vara en bra förebild.

Och om du misstänker att din tonåring dricker är ett tecken på depression, sök hjälp av en psykiatrisk professionell.

källor:

Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Faktablad - Underårsdrinkning.

National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism. Underårsdrinkning.