Ta det här enkla, roliga quizet och ta reda på om du är en utredare

En närmare titt på din inställning vana

Hur illa är din förhoppning vana ? Faktum är att vi alla förutser någon gång eller en annan. Du kanske till och med förhalar just nu genom att ta en onlinequiz istället för att fokusera på något annat du verkligen behöver göra. Det finns många anledningar till varför vi förutstämmer , men ett av de första stegen mot att övervinna denna ofta destruktiva tendens är att utvärdera ditt eget beteende.

Ta en penna och en bit papper för att notera dina svar för varje uttalande och värdera dig själv längst ner på sidan.

1. Du har en stor deadline närmar sig och mycket arbete att avsluta.

2. Hur känner du dig om deadlines?

3. Har du svårt att komma igång, särskilt med saker som du inte tycker om att göra?

4. Hur reagerar du när något är svårt eller om du inte är säker på hur man gör det?

5. Vilken metod använder du för att hålla dig på rätt spår?

6. Hur ofta tycker du att du känner dig stressad eftersom du väntade tills sista minuten för att avsluta ett projekt?

7. Hur ofta väntar du till sista stund för att betala räkningar?

8. Vilket motto låter mest som du?

9. Hur ofta tycker du om att förbättra dina tidshanteringsförmåga?

10. Vad är ditt favorit sätt att slösa bort tid på jobbet?

Scorar dina resultat

Mestadels A: Om du svarade på A på de flesta av frågorna har du förmodligen ett ganska allvarligt problem med förhalning. Din vana att lägga på saker kan ha en negativ inverkan på flera områden i ditt liv, inklusive ditt personliga liv, arbete och samhällsliv.

Det kan vara en bra idé att granska några tips som kan hjälpa dig att sluta förhalta så mycket.

Mestadels B : Om du svarade på B på de flesta frågorna, har du förmodligen inte ett fruktansvärt allvarligt problem med förskott. Visst kan du hitta dig själv på vissa saker, men du har lyckats undvika att göra en vana ur dithering. Om du upptäcker att det finns vissa tider på dagen eller uppgifter som du förutser oftare, utforska några tips för att övervinna dessa utmaningar .

Mestadels C: Om du svarade C på de flesta frågorna så är du inte mycket av en procrastinator. Du är bra på att organisera din tid . Du tycker om att ta itu med projekt och korsa dem från din att göra-lista. Håll upp detta och låt inte förhöjning bli en dålig vana i framtiden.

Ett ord från

Vi förutser bara en liten bit och det är inte världens ände och vissa människor trivs helt enkelt på deadlines. Det tenderar bara att bli ett problem om det stör våra arbets-, sociala och hemliga liv eller om det leder till en farlig situation. Håll den här frågesporten i åtanke och gör ditt bästa för att undvika att förlora sakerna för länge. Du kanske märker en signifikant minskning av stress när du gör det.