4 naturläkemedel som hjälper dig att sluta röka

Rökning är en av de svåraste missbrukarna att övervinna, så det är bara naturligt att du vill prova någonting som kan hjälpa till. Många rökare tittar på naturläkemedel för att hjälpa dem att sluta, men inte alla är effektiva eller faktiskt säkra för dig att använda.

När du söker naturliga alternativ för att hjälpa dig att sluta röka , finns det några som du kan försöka.

Det finns dock inga garantier för att de kommer att fungera. Många som lyckades sluta använda flera metoder, inklusive rådgivning eller ett supportsystem.

Akupunktur

Akupunktur är en vanlig behandling som vissa människor använder för att hjälpa dem att sluta röka. De akupunkturnålar som används är vanligtvis hårtunna. De sätts in i olika punkter i örat där de förblir i ca 20 minuter.

För hjälp mellan sessionerna ger många akupunktörer små bollar (storleken på spetsen på en kulspetspenna), som är tejpade med osynligt band i örat. När ett lust efter cigaretter träffas, uppmanas rökaren att trycka försiktigt på bollen, vilket stimulerar akupunkturpunkten.

En femårig studie i Hong Kong av 5.202 rökare drog slutsatsen att akupunktur var både en effektiv och säker metod för att hjälpa rökare att sluta. Det noteras att antalet cigaretter per dag minskade och att den genomsnittliga tiden att återfall var 38,71 dagar.

Antalet akupunktursessioner har haft stor inverkan på framgång, med flest personer som får åtta sessioner inom den första månaden.

St. Johns Wort

Urten Johannesjurs ( Hypericum perforatum ) används främst för depression. Forskare har försökt att räkna ut om det är effektivt även för rökning.

Resultaten är blandade.

De flesta av de tidiga studierna fann att väldigt få människor framgångsrikt slutade med att ta johannesört, även med hjälp av rådgivning. Men en studie som tittar på örten ger en intressant bakgrund.

Forskarna noterar att St John's wort kan hjälpa till med någon depression som kommer med att sluta. Det hjälper dock inte med det faktiska stoppet, men det kan få dig att må bättre under övergången. I studien började de ta växtbaserade tillskott två veckor före slutdatumet.

Även om johannesört verkar vara rimligt säker när den tas ensam, kan den störa effektiviteten hos receptbelagda och receptfria läkemedel. Detta inkluderar antidepressiva medel, läkemedel för att behandla HIV-infektioner och AID, läkemedel för att förhindra organavstötning för transplanterade patienter och orala preventivmedel.

St John's wort rekommenderas inte för gravida eller ammande kvinnor, barn eller personer med bipolär sjukdom eller lever- eller njursjukdom.

Ginseng

Ginseng har visat sig förhindra att nikotininducerad frisättning av neurotransmittorn dopamin. Dopamin är det som får människor att känna sig bra efter rökning och är en del av missbruksprocessen.

Trots att det är spännande, har inga studier hittills undersökt om ginsengtillskott kan hjälpa människor att sluta röka.

hypnoterapi

Nästa fråga många människor har är om hypnoterapi kan hjälpa till. Det är ett ljud som ett bra alternativ till receptbelagda och handikappfria stop-smoking-hjälpmedel, men är det effektivt?

Enligt en randomiserad studie är hypnoterapi endast lite effektivare än beteendemässig återfallskontroll. Efter tre dagar av att inte röka placerades deltagarna i en av de två grupperna. Hypnoterapi gruppen hade en framgång på 29 procent efter ett år, medan 28 procent av personerna i rådgivningsgruppen hade slutat.

I en annan studie jämfördes hypnoterapi med vanliga nikotinbytebehandlingar (NRT).

De två kombinerades också för några av sjukhuspatienterna i studien. Metoderna användes och följdes efter att deltagarna hade tömts från sjukhuset. Slutsatsen var att hypnoterapi var effektivare NRT i långvarig abstinens, men det var ingen förbättring när de två terapierna kombinerades.

Lobelia rekommenderas inte

Herb lobelia ( Lobelia inflata ) har främjats för att hjälpa människor att bekämpa effekterna av nikotinuttag och det finns i många anti-rökningsprodukter. Den aktiva beståndsdelen i lobelia är lobeline och det är tänkt att ha liknande åtgärder på kroppen som nikotin.

År 1993 förbjöd emellertid USA Food and Drug Administration (FDA) tillfälligt försäljning av vissa lobeliaprodukter som marknadsfördes för att hjälpa människor att sluta röka. Enligt rapporten var anledningen att bevis visade att de inte var effektiva. Lobeline har sedan dess placerats på en lista över ingredienser för rökning som kräver FDA-godkännande.

Senare forskning har visat att lobeline kan öka nivåerna av neurotransmittorn dopamin i hjärnan, en effekt som liknar cigaretter. Dopamin påverkar humör och ger känslor av nöje. Det finns fortfarande inga bevis, men visar att lobelia-kosttillskott hjälper människor att sluta röka.

Lobelia är en potentiellt giftig ört, men det kan därför inte rekommenderas. Det finns också i FDA: s giftiga växtdatabas. Lobelia kan orsaka torr mun, kraftig svettning, illamående, kräkningar, diarré, tremor, snabb hjärtslag, förvirring, anfall och koma. I större doser kan det även orsaka dödsfall.

Personer med hjärtsjukdom, högt blodtryck, hjärtsjukdomar, tobakskänslighet, förlamning, beslagssyndrom, andfåddhet eller som återhämtar sig från chock är vid särskilt hög risk. Gravida och ammande kvinnor och barn ska aldrig ta lobelia.

En anteckning från

Vetenskapligt stöd för påståendet att något botemedel kan hjälpa till med att sluta röka är begränsat. Kosttillskott har inte testats för säkerhet och är i stor utsträckning oreglerad. Det innebär att innehållet i vissa produkter kan skilja sig från vad som anges på produktetiketten.

Tänk också på att säkerheten för kosttillskott hos gravida kvinnor, ammande mödrar, barn och personer med medicinska tillstånd eller som tar mediciner inte har fastställts. Om du överväger användning av någon form av alternativ medicin, prata med din primära vårdgivare först.

> Källor:

> Carmody TP, Duncan CL, Solkowitz SN, Huggins J, Simon JA. Hypnos för förebyggande av återfall av rökning: ett slumpmässigt försök. 2017 okt; 60 (2): 159-171. doi: 10,1080 / 00029157,2016,1261678.

> Hasan FM, et al. Hypnoterapi är effektivare än nikotinutbytesbehandling för rökavbrott: Resultat av en randomiserad kontrollerad test. Kompletterande terapier i medicin. 2014 feb; 22 (1): 1-8. doi: 10,1016 / j.ctim.2013.12.012.

> Parsons A, et al. Ett bevis på konceptet Randomized Placebo Controlled Factorial Trial för att undersöka verkningen av Johannesört för rökavbrott och krom för att förhindra viktökning vid rökavbrott. Drog- och alkoholberoende. 2009 1 juni; 102 (1-3): 116-22. doi: 10.1016 / j.drugalcdep.2009.02.006.

> US Food & Drug Administration. Kod för federala förordningar Titel 21. 2017.

> Wang Y, et al. Akupunktur för rökavbrott i Hong Kong: en prospektiv multicenter observationsstudie. Bevisbaserad kompletterande och alternativ medicin . 2016; 549: 2.865.831. doi: 10.115 / 2016/2865831.

Ansvarsfriskrivning: Informationen på denna sida är endast avsedd för pedagogiska ändamål och är inte ersättning för råd, diagnos eller behandling av en licensierad läkare. Det är inte avsett att täcka alla möjliga försiktighetsåtgärder, interaktioner mellan läkemedel, omständigheter eller biverkningar. Du bör söka snabb medicinsk vård om några hälsoproblem och rådfråga din läkare innan du använder alternativ medicin eller förändrar din behandling.