Vilka föräldrar behöver veta om syntetisk marijuana

"Legal Herbal Bud" Produkterna är allting men naturligt

Som om föräldrar inte redan har tillräckligt med att oroa sig för med droger och alkohol, är syntetisk marijuana en växande oro. Det går under namn som K2, Spice och Nitro och är lättillgängligt för barn att köpa. Många av dessa produkter marknadsförs juridiskt som "växtbaserade rökelse" eller "potpourri" medan andra klassificeras tillsammans med heroin och sprickkocain.

För tonåringar är denna "naturliga ört" något att röka som uppenbarligen får dem höga. Om ditt barn använder "legal bud" eller "fake weed" produkter finns det anledning till oro.

Syntetisk Marijuana Gaining Popularitet

Ett antal falska ogräsprodukter förblir lagliga medan andra inte är. Deras användning har ökat sedan de introducerades första gången 2002. De utlöser inte ett positivt resultat på ett urinmedicinskt test och marknadsförs som "100 procent organiska örter", vilket tyder på att de är naturliga och helt säkra.

Legal, men inte naturligt

Sanningen är att ingen av produkterna på marknaden är helt naturliga. De har alla befunnits innehålla olika syntetiska cannabinoider. Dessa kemikalier produceras i laboratorier och den ursprungliga avsikt var att hjälpa forskare att studera cannabinoidsystemet i människans hjärna.

Enligt DEA produceras majoriteten av dessa kemiska föreningar i Asien utan några föreskrifter eller standarder.

De smugglas sedan in i USA där de sprinklas på "växtmaterial", förpackas och säljs i tobaksaffärer, närbutiker och liknande.

Några av dessa kemikalier är faktiskt lagliga, hittills. Men eftersom syntetiska cannabinoider först slår på marknaden kontrolleras över tjugo av dessa föreningar på något sätt på den federala nivån.

År 2015 listade DEA 15 sorter av syntetisk marijuana som Schema I kontrollerade ämnen i Drugs of Abuse Resource Guide. Detta placerar dem i samma kategori som heroin, sprickkokain och marijuana (enligt den federala regeringen). Samtidigt noterade de att över 75 ytterligare föreningar har identifierats men kontrolleras inte för närvarande.

Gatunamn för syntetisk marijuana

Det finns otaliga produkter som säljs som växtbaserade rökning blandningar, juridisk bud, växtrök, marijuana alternativ, falska ogräs eller örtknoppar. Det gör det svårt för föräldrar och andra vuxna att identifiera dem.

Några av varumärkena inkluderar Blaze, Blueberry Haze, Dank, Demon Passion Rök, Genie, Hawaiian Hybrid, K2, Magma, Ninja, Nitro, Ono Budz, Panama Red Ball, Puff, Sativah Herbal Smoke, Skunk, Spice, Ultra Chronic och Voodoo Spice.

Vad ser ut som falsk ogräs?

Syntetisk marijuana är en blandning av torkade löv från traditionella växtbaserade växter. De är olika färger inklusive grön, brun, blond och röd. De säljs ofta - men inte alltid - i små paket ca 2 x 3 tum. Förpackningarna är folieförpackningar eller plastpåsar.

Vad är örterna i Legal Bud?

Några av de falska marijuana produkterna säljs kommersiellt hävdar att innehålla örter som traditionellt används för medicinska ändamål.

Dessa inkluderar strandböna ( Canavalia maritima ), blå egyptisk vattenlilja ( nymphaea caerulea ), dvärgskallecap ( scutellaria nana ), indisk krigare ( pedicularis densiflora ), Lejonets svans ( leonotis leonurus ), indisk lotus ( nelumbo nucifera ) och honungsväxter ( leonurus sibiricus ).

En studie visade emellertid att några av de växtbaserade ingredienserna som noterades av tillverkarna inte kunde hittas i produkterna. Så vitt vi vet kan några av dessa produkter innehålla inget annat än gräsklipp.

Vad är kemikalierna i syntetisk marijuana?

Ursprungligen innehöll de falska marijuanaprodukterna en kemikalie som heter HU-210, som har en molekylär struktur som mycket liknar THC - den aktiva ingrediensen i marijuana.

Eftersom HU-210 är listad som ett Schedule I-kontrollerat ämne i USA, tillverkades och säljs de falska ogräsprodukterna endast i Europa.

Sedan dess har nya syntetiska cannabinoidagonister skapats. De är för många för att lista och några liknar struktur i THC, andra är inte, medan vissa är listade som kontrollerade ämnen. Genom att använda olika syntetiska marihuana blandningar kan tillverkarna lagligt marknadsföra sina produkter i USA när en annan blir olaglig.

Vad är effekterna av syntetisk marijuana?

Medan forskningen går framåt, kan effekten av dessa på människokroppen vara ett mysterium. Hittills har få studier publicerats som testar effekterna av kemikalierna på användarna. Inom DEA-rapporten konstaterar de överdoser som orsakat dödliga hjärtattacker. På samma sätt har akut njurskada som resulterat i sjukhusvistelse och dialys kopplats till dessa syntetiska ämnen.

En studie jämförde nivån för försämring för förare som arresterades för berusad körning. En grupp hade rökt syntetiska cannabinoider och de i den andra gruppen var höga på marijuana. Det fann en signifikant ökning av förvirring, desorientering och inkoherens hos syntetiska användare. Slurred tal noterades också och denna bieffekt noteras normalt inte vid naturlig användning av cannabis.

Även de onlinebutiker som marknadsför och säljer de juridiska ogräsprodukterna gör det med ansvarsfrånvaro. Bland dessa är formulering som "vi gör inga påståenden om effekterna av dessa produkter på människokroppen, sinnet eller själen."

Bland användare av syntetiska cannabinoider blandas "recensionerna". Vissa säger att det producerar en hög som liknar marijuana , men det varar inte så länge . Men andra granskare sa att resultatet var mer av en avslappnad känsla, snarare än "head high" som verkliga marijuana producerar.

Ingen av de växtbaserade rökningblandningarna granskade fick stora märken för smak. En annan granskare sa att de var mer "hårda" än marijuana och att de "gör din hals brinna och dina lungor ont" långt efter att du röker.

Vad är de långsiktiga effekterna?

Vi vet helt enkelt inte. Utöver de kortsiktiga effekterna som nämns har en ökning av blodtrycket, liksom anfall, skakningar och ångest, noterats hos syntetiska marijuanaanvändare. Huruvida något av detta kommer att få varaktiga effekter, särskilt på unga sinnen och kroppar som ofta röker dessa produkter, är ännu inte kända. Naturligtvis kan rökning av något ämne få negativa effekter på lungorna.

Vi har en varning från en av de forskare som hjälpte till att utveckla kemikalien JWH-018. Under studiet av läkemedlets effekter på hjärnan upptäckte en elev av John Huffman, Clemson University, professor i kemi, kemikalien JWH-018. Detta är också känt under namnet 1-Pentyl-3- (1-naftoyl) indol och är ett av de schema I kontrollerade substanserna som är listade med DEA.

"Problemet med JWH-018 är att absolut ingenting är känt angående dess toxicitet eller metaboliter", varnade Huffman. "Därför är det potentiellt farligt och bör inte användas."

Utbilda dina barn om farorna

Ungdomar kan frestas att använda de falska marihuana produkterna. De köper in idén om att de består av "naturliga" ingredienser, de är säkra, och de är lagliga.

Det är viktigt att utbilda dina barn om farorna med att konsumera allt som inte har testats. Du kan göra det genom att låta dem veta att dessa falska marijuanaprodukter är allt annat än naturliga. Betecknar "2 - [(lR, 3S) -3-hydroxicyklohexyl] -5- (2-metyloctan-2-yl) fenol)" (CP 47,497) "naturligt för dig?

Är ditt barn med droger eller alkohol? Är du säker? Att svara på dessa 20 frågor kan hjälpa dig att känna igen några av de berättande tecknen.

> Källor