Grundläggande fakta om heroin

Hämmar det centrala nervsystemet

Heroin är ett mycket beroendeframkallande läkemedel, och dess användning är ett allvarligt problem i USA. Nya studier tyder på ett skifte från att injicera heroin för att snarka eller röka på grund av ökad renhet och missuppfattning att dessa former av användning inte kommer att leda till missbruk.

Översikt

Gatunamn

Smack, H, Ska, skräp, Big H, Blacktar, Brown Sugar, Dope, Horse, Junk, Mud och Skag.

Vänligen se fler gatunamn för heroin .

Vad är heroin?

Heroin är ett mycket beroendeframkallande läkemedel som bearbetas från morfin, som kommer från fröplantan av opiumasiatiska vallmo-växten. Det är en depression som hämmar centrala nervsystemet.

Vad ser heroin ut?

Heroin i sin renaste form är vanligtvis ett vitt pulver. Mindre rena former har varierande färger från vitt till brunt. " Svart tjära " heroin är mörkbrun eller svart och har en tjärliknande klibbig känsla för den.

Hur används heroin?

Heroin kan injiceras i användarens ådror, röka eller snarka.

användare

Det finns ingen "cookie-cutter" heroin användare . Individer i alla åldrar och livsstilar har använt heroin. Enligt DEA rapporterade cirka 1,2% av befolkningen heroinanvändning minst en gång under sin livstid.

Effekter av heroin

Användare som injicerar heroin kommer att känna en euforisk ökning eller "rush" som det ofta kallas. Deras mun kan bli torra. De kan börja knyta in och ut och deras armar och ben kommer att känna sig tunga och gummiliknande.

De kan uppleva en minskad mental förmåga och trötta känslor. Effekterna av heroin de senaste tre till fyra timmarna efter varje dos har administrerats.

Förutom effekterna av läkemedlet i sig kan gataheroin ha tillsatser som misslyckas med att lösa upp och resultera i igensättning av blodkärlen som leder till lungor, lever, njurar eller hjärnor.

Detta kan orsaka infektion eller till och med död av små fläckar av celler i vitala organ.

Risker för heroin

Det finns många hälsorisker för att använda heroin . Kortsiktiga risker inkluderar dödlig överdos och hög risk för infektioner som hiv / aids. Den långsiktiga användaren har ytterligare risker som:

Heroinmissbruk under graviditeten har vanligen negativa konsekvenser, inklusive låg födelsevikt, en viktig riskfaktor för ett barns senare utveckling.

Missbruk

Tolerans mot heroin utvecklas med regelbunden användning. Det innebär att det kommer att ta mer heroin för att producera samma nivå av intensitet för användaren. Detta resulterar i fysisk beroende av läkemedlet som utvecklas över tiden.

Heroin Återkallande

När läkemedlet avbryts kommer användaren att uppleva fysisk avstängning . Återkallandet kan börja inom några timmar sedan det senast administrerades. Uttagssymptom innefattar:

Stora abstinenssymptom når upp mellan 48 och 72 timmar efter den sista dosen och avtar efter ungefär en vecka.

Behandlingar för missbruk

Tror du att du kan behöva behandling för drogmissbruk ? Ta undersökningsvården för drogmissbruk för att få reda på det.

Det finns ett brett utbud av behandlingsalternativ för heroinberoende, inklusive mediciner och beteendeterapi . När läkemedelsbehandling kombineras med andra stödjande tjänster, kan patienterna ofta sluta använda heroin. Behandlingar omfattar:

metadon
Metadon är en syntetisk opiat som har bevisat framgångsförteckning för att hjälpa människor beroende av heroin. Medicinen blockerar effekterna av heroin i cirka 24 timmar.

buprenorfin
Buprenorfin är den senaste medicinen som utvecklats.

Det skiljer sig från metadon, eftersom det ger mindre risk för missbruk och kan lämnas i privatlivet på en läkarmottagning.

Naloxon och naltrexon
Andra godkända läkemedel är naloxon, som används för att behandla fall av överdosering och naltrexon, vilket blockerar effekterna av morfin, heroin och andra opiater.

Behavioral Treatment
Det finns många effektiva beteendebehandlingar tillgängliga för heroinberoende . Dessa kan omfatta bostads- och poliklinisk vård.

Se även hälsoeffekterna av andra droger

källor:

National Institute on Drug Abuse. "Heroin". Missbrukande droger maj 2016

National Institute on Drug Abuse. "Heroin". DrugFacts april 2014

US National Library of Medicine. "Heroin". Hälsa Ämnen 2016