De olika formerna av marihuana

I alla dess former är marijuana ett sinnen-förändrande läkemedel

Marijuana är en produkt av hampplantan ( cannabis sativa ) och visas som en grön, brun eller grå blandning av torkade, strimlade blad, stjälkar, frön och blommor. Du kan höra marijuana kallas av gatunamn som kruka, ört, ogräs, gräs, boom, Mary Jane , gangster eller kronisk. Det finns mer än 200 slang villkor för marijuana.

Starkare former av marijuana inkluderar sinsemilla (sin-seh-me-yah, ett spanskt ord), hasj ("hash" för korta) och hartser som hasholja, vax (liknande läppbalsam) och splittring ), vilka innehåller höga doser av de aktiva ingredienserna.

Andra former av marijuana

Med tillkomsten av legaliserad marijuana för medicinska och rekreationsändamål i vissa stater har kommit utvecklingen av andra typer av produkter som innehåller marijuana. Vissa människor förångar det med en vape penna, medan andra fortfarande röker marijuana cigarrer, kallas blunts.

Det finns ätbara marijuana produkter med marijuana eller marijuanaoljor kokta i eller infunderas i dem. Marijuanaolja används för att producera alla typer av ätbara produkter från kakor och kakor till gummibjörnar och chokladstänger.

Oljor, sprayer och tinkturer

Marijuanaoljor kan läggas till alla slags drycker, från läsk och energidrycker till te och elixir. Det finns också smaksatta marijuana sprayer som kan sprayas direkt under din tunga för en snabb hög, eller sprutas på marijuana leder och blunts.

Marijuana tinkturer-marijuana i en lösning av alkohol-kan också användas under tungan för att producera en snabb och intensiv hög.

Vi har kommit långt från den dag då den stora majoriteten av rå marihuana rullades in i leder eller fyllda i rör.

Alla former är medvetande

Alla former av marihuana förändras i sinne. Med andra ord förändrar de hur din hjärna fungerar genom att fästa på molekyler i hjärnan och aktivera dem, vilket normalt skapar effekterna av eufori, avkoppling och en skarpare uppfattning om saker som färger, dofter och ljud.

För vissa människor är effekterna obehagliga och kan resultera i paranoia, rädsla, panik eller ångest.

Alla former av marijuana innehåller också delta-9-tetrahydrocannabinol (THC), den huvudsakliga aktiva kemikalien, samt mer än 500 andra kemikalier. Marijuana effekter på användaren beror på styrkan eller styrkan i THC den innehåller.

Kraften för marijuana har ökat sedan 1970-talet men har varit ungefär densamma sedan mitten av 1980-talet, enligt National Institute on Drug Abuse .

Marijuana Använd Disorder

Liksom varje ämne kan man använda marijuana med hjälp av marijuana, vilket kan innebära beroende eller beroende. Faktum är att ny forskning visar att 30 procent av människor som använder marijuana kan ha någon form av sjukdom i marihuana. Symptomen på beroende och beroende är:

Om du tror att du kan ha en sjukdom i marihuana, är det viktigt att söka hjälp från en vårdgivare.

> Källor:

> National Institute on Drug Abuse. Marijuana. Research Report Series. Uppdaterad december 2017.

> Partnerskap för DrugFree Kids. Marijuana.