Sanningen bakom Marijuana Myter

Vissa entusiastiska marijuanaanvändare är benägna att ge utarbetade motiveringar för deras användning av narkotika, vilket gör det möjligt för många att undra, "Läcker weed verkligen stress eller gör dig fredligare?" Faktum är att det finns ett antal myter om marijuana - men det finns också mycket forskning som hjälper till att avslöja de verkliga fakta. Läs vidare.

1 - Myt: Marijuana minskar stress och ångest

International Cannabis And Hemp Expo Höll I San Francisco. Kredit: Justin Sullivan / Personal / Getty Images

De dämpande effekterna av marijuana kan initialt få användarna att känna sig mindre ängsliga och stressade. Emellertid motverkas dessa effekter av rebound-effekten av ökad ångest efter att läkemedlet slits av. Rädslan att bli fångad och belastad med besittning av narkotika eller handel ökar också stressen att vara en marijuanaanvändare. Dessutom har långsiktiga användare visat sig ha ökad svårighet att hantera stressen i det dagliga livet.

2 - Myt: Marijuana gör dig mer fredlig

Deux / Image Bank / Getty Images

Marijuana är definitivt inte drog av kärlek och fred som det främjades som på 1960-talet. Medan weed ofta fördröjer användare tillfälligt - och kan till och med minska energi och kraft efter långvarig användning - det minskar inte aggression.

I själva verket kan rökning marijuana öka ångest och paranoia , vilket ökar risken för att en aggressiv person kommer att lasha ut.

3 - Myt: Marijuana är en afrodisiakum

Småföretag marihuana dispensar i Oregon. Kredit: Heath Korvola / Getty Images

Marijuana tenderar att minska hämmningar och kan i vissa fall associeras med sexuellt promiskuöst beteende, såsom fest och lek ( PnP ). Men marijuana ökar inte i sig sexuell upphetsning. Faktum är att i vissa män och kvinnor minskar det faktiskt sexuell upphetsning. Detta är ett av de många sätt som marijuana är förknippad med infertilitet . Observera dock att cannabis inte är en tillförlitlig metod för födelsekontroll.

4 - Myt: Marijuana är en säkrare drog än alkohol eller tobak

Närbild av Marijuana löv: Stock Photo Komplett till Board Närbild av Marijuana löv. Kredit: Christina Havis / EyeEm / Getty Images

Även om alkohol och tobak för närvarande är lagliga för vuxna, är de båda mycket beroendeframkallande läkemedel och långvarig användning är förknippad med livshotande hälsoeffekter. Det faktum att alkohol och tobak är skadliga minskar emellertid inte på något sätt skadorna av marijuana rökning .

Rökinandning av något slag är skadlig för lungorna och ökar risken för lungcancer och andra sjukdomar i andningssystemet. Ofilterad rök är särskilt skadlig. Marijuanaanvändning är också kopplad till kort- och långsiktiga psykiska problem (som ADHD, depression och ångest) och risken är särskilt hög för yngre marijuanaanvändare .

5 - Myt: Rökning Marijuana är hälsosamt eftersom det är en växt, inte en drog

Medicinsk marijuana produktionsanläggning. Kredit: Richard Lautens / Bidragsgivare / Getty Images

Det här är nonsens. Det finns många giftiga och hallucinogena växter , som är ohälsosamma för konsumtion. Flera droger samt ogräs , heroin , kokain , magiska svampar och alkoholhaltiga drycker kommer från växter. Att konsumera dem är inte hälsosam.

Argumentet att Gud skapade magiska växter för att människor ska få tillgång till högre andliga stater motsägs av religioner som specifikt avstår från narkotikamissbruk. Det är demeaning för dem som har uppnått andlig upplysning att tillskriva sin heliga erfarenhet till ett läkemedel, snarare än för individen. Fast, bön och meditation hjälper många att uppnå andlig medvetenhet, vilket gör droganvändning ett onödigt steg. Och många kroniska marihuanaanvändare hävdar inte att de har andlig medvetenhet.