10 värsta komplimanger du kan ge någon

Komplimanger kan slå märket eller misslyckas eländigt. Här är en lista över 10 typer komplimanger som du kanske vill undvika, för att förbättra dina sociala grader.

1. Den alltför ofta komplimangen

Det är bra att vara snabb att erbjuda komplimanger, om du ger dem för ofta för samma personer - eller framför samma personer, kan du snabbt ses som någon som inte tar komplimanger för allvarligt.

Vi värdesätter vad som saknas, så ge komplimanger sparsamt. Andra kommer att uppskatta och bli smickrade när de får rosord från dig.

2. Extreme Compliment

Har du någonsin fått en komplimang som var oförlig för situationen? Kanske fick du veta att din outfit var fantastisk när det verkligen var bara jeans och en t-shirt. Försök att matcha intensiteten av din komplimang till hur mycket du verkligen är imponerad. Annars kan folk ifrågasätta uppriktigheten av ditt beröm, eller undra om du har ett övre motiv.

3. Den alltför bekanta komplimangen

Om du precis träffat någon, är det bäst att hålla med komplimanger som inte är för personliga. Håll dig borta från fysiska attribut som kan göra den andra personen obekväm, till exempel en kvinnas ögonfärg eller en mans rippad abs under hans t-shirt, såvida du inte befinner dig i en situation där öppen flört är meningsfullt (t.ex. på en singelbar ).

När du inte känner någon väl, välj prova-och-sanna komplimanger som de om kläder, goda gärningar eller andra mindre personliga egenskaper.

4. Komplimangen med en Ulterior Motive

Om du ger komplimanger i hopp om att få någonting i gengäld, så kommer folk till slut att fånga på din motivations insincerity.

Det enda främre motivet du borde ha är att få den andra personen att må bra - utan att förvänta sig att det gagnar dig på något sätt. Om du befinner dig att ge komplimanger av någon annan anledning, till exempel att låna något, fråga en tjänst eller ens göra det bra att se ut framför andra, är det bättre att hålla dina kommentarer till dig själv.

5. The Backhanded Compliment

Har du någonsin fått en komplimang som gjorde att du kände dig värre istället för bättre? Den mest typiska formen av denna komplimang går något så här: "Trevlig frisyr! Det ser mycket bättre ut än det brukade." Med andra ord har personen på ett subtilt sätt lagt ner din tidigare frisyr, men klev det som ett kompliment. Inse att när du ger dessa komplimanger , hjälper du inte någon. De erbjuds vanligtvis att gegivaren mår bra och mottagaren känner sig dålig. I stället för att skära ner andra människor, arbeta med att bygga ditt självförtroende så att du kan erbjuda äkta rosord.

6. The Awkward Compliment

Otroligt komplimanger kan komma i alla former och storlekar. Några är de som missförstås, som att säga "Hur du spelar pianot jämför inte ens med min förmåga", när du faktiskt menar att den andra personen är mycket bättre än du.

Var försiktig med dina ord och fundera på hur den andra personen kommer att höra dem. Om din komplimang kommer ut på fel sätt, var alltid säker på att korrigera dig själv. Det är bättre att se lite dumt ut, men se till att du förstås, än att låta den andra personen tänka på fel sak.

7. Desperat komplimanget

Desperata komplimanger kommer ofta i grupper om två eller flera. De liknar den alltför frekventa komplimangen men går lite längre genom att de visar ett desperat behov att vara liknade av andra. Dessa komplimanger är vanligtvis inte äkta, ibland out of proportion i förhållande till situationen, och kan bli avskräckande för dem som tar emot dem.

Om du har riktat någon till dina desperata komplimanger, försök hålla tillbaka lite. Du behöver inte berömma andra för att värdera din vänskap.

8. The Creepy Compliment

Skumma komplimanger överlappar med alltför bekanta komplimanger, eftersom de vanligtvis är alltför personliga i en situation som inte garanterar det. De ges ofta till främlingar, och kan ibland misslyckas försök att flörta. Generellt är den obehagliga komplimangen ungefär en aspekt av den person som du tycker är attraktiv. Istället för att vara framåt med någon du inte vet, försök att ge komplimangen till en vän till personen istället. Till exempel, "Jag beundrar verkligen hur fysiskt passform Mike är. Han måste träna mycket." Det komplimangen kan göra sin väg tillbaka till Mike på egen hand.

9. Koncernens komplimang

Gruppkomplimanger är de som ges till någon framför en grupp. Även om det är underbart att erbjuda beröm i vissa situationer, var alltid medveten om vem som är närvarande när det ökar dygden hos någon annan. Din bästa vän kanske inte är så glad om du komplimangerar den senaste tyngdförlusten framför en grupp främlingar, om inte det är i gymmet. Ta hänsyn till kontexten och överväga alltid publiken för din komplimang.

10. The Flirty Compliment

Flirtiga komplimanger är bra i datingscenen, men ska aldrig användas i vardagligt samtal. Inte bara kan den andra personen inte välkomna "förskott", men om det är en främling kan du finna dig själv flirta med någon som är knuten till. Spara dina flörta komplimanger för personer du känner väl och vem du tror vill veta dig bättre också. Bara när du är säker på att det är lämpligt, ska du korsa den linjen mellan komplimang och flirtation.

källor:

> Komplimangets konst: Använda vänliga ord med nåd och stil; Christie Matheson

Psykologi idag. Få någon att gilla dig - omedelbart - garanterad

Psykologi idag. Komplimangets konst

Psykologi idag . 9 Typer av komplimanger och varför de arbetar (eller inte)

> University of Minnesota: Amerikanska komplimanger