Hur man skapar en vänlig och tillförlitlig online profil

Om du lider av social ångestsyndrom (SAD) kan det vara skrämmande att ansluta till andra på nätet. Du kan slösa bort tidsbestämning och omformulering av Facebook-inlägg , oroa dig för varför någon inte svarade på ditt e-postmeddelande, eller helt enkelt undviker online-nätverkande helt och hållet. Men med övning är det möjligt att lära sig att bygga upp rapport och stärka relationer genom online-kontakt.

Skapa en mer vänlig social media profil

En viktig aspekt av att framgångsrikt kommunicera på nätet presenterar dig själv på ett sätt som gör att andra vill lära känna dig bättre. Nedan finns fem tips som hjälper dig att uppnå detta mål.

 1. Vara tillgänglig

  Se till att din profil på sociala nätverk är välkomnande. En enkel headshot av dig ler fungerar bra, speciellt om du kommer att blanda affärer och personliga kontakter. För mer avslappnade kontakter, ett foto av dig som gör något du gillar, som en hobby eller sport, är ett sätt att dela lite om dig själv.

 2. Var dig själv.

  Att vara dig själv online innebär att du presenterar exakta uppgifter om dig själv och beter sig på ett sätt som överensstämmer med vem du är. Behandla online bekanta med så mycket respekt som du skulle träffa människor i det verkliga livet.

 3. Var positiv.

  Så mycket som du borde vara dig själv online är det också viktigt att överväga effekterna av din övergripande ton. Om du har en vana att tänka negativt (vilket kan vara särskilt sant för dem som lider av SAD), kan din online-stämning vända andra bort. Öva att vara positiv och ha en optimistisk attityd när man interagerar på nätet.

 1. Visa alla sidor av din personlighet.

  Online kommunikation ger dig chansen att visa alla aspekter av din personlighet, så var säker på att göra det. Vilka böcker tycker du om att läsa? Vilka orsaker stöder du? Hur spenderar du din fritid? Visa alla sidor av vem du är och andra kommer att ha fler sätt att ansluta till dig.

 1. Var försiktig med hur mycket du exponerar.

  Även om du vill visa alla sidor av din personlighet, bör du också överväga vem som ska visa dina statusuppdateringar. Det du skickar till vänner kanske inte är lämpligt för familjer eller medarbetare att visa. I allmänhet ska du aldrig posta något som du inte skulle vara bekväm med att allmänheten läste.

källor:

Komma i frontkommunikation. 10 sätt att bygga rapport med människor.

Skriv, ändra, växa. Att vara dig själv online: Låt folk känna den verkliga dig.