Hur man går med i en konversation

Att veta hur man går med i en konversation är en viktig social färdighet. Om du befinner dig på en fest eller samlas med människor som du inte vet väl, vet du hur man närmar dig en grupp eller en person kommer att se till att du inte hamnar i hörnet. Nedan följer stegen för att gå med i en konversation.

Var redo

Innan du någonsin försöker delta i en grupp i konversation är det viktigt att göra lite förberedelser.

Läs nyheterna varje dag. Borsta upp på populära ämnen som sport och underhållning. Åtminstone vara medveten om några aktuella händelser som sannolikt kommer att komma upp i konversation.

Alla dessa strategier hjälper dig när du går med i en konversation. Inte bara kommer du att ha en referenspunkt för det som diskuteras - men du kan till och med finna att du kan lägga till ett nytt perspektiv eller dela något unikt med gruppen, t.ex. genom att prata om dina reseupplevelser eller favoritmusiker.

Välj en grupp

Välj en grupp människor som är i en konversation som du vill gå med. Om möjligt, leta efter en grupp som innehåller någon du kanske redan vet, eller som pratar om ett ämne som du är intresserad av eller vet om.

Men tveka inte för länge att försöka hitta den perfekta gruppen! Ditt mål är inte att få världens bästa konversation, utan snarare för att få erfarenhet att gå in i en konversation som redan är igång.

Lyssna / Gör ögonkontakt

Håll på kanterna på gruppen och lyssna tills du vet vad de talar om. Gör ögonkontakt med en eller två personer för att visa intresse för vad som sägs. Individer med social ångest är mindre benägna att få ögonkontakt, vilket kan tyckas vara avskräckt eller stötande.

Prova extra svårt att titta på människor i ögat när du pratar för att sätta andra i lugn.

Var artig

Vänta på en naturlig paus i samtalet innan du pratar. I stället för att bara hoppa in i konversationsflödet erkänner du med all säkerhet att du bara går med i gruppen genom att säga något som "Pratar du om kvällens spel?" eller "Kan jag ställa en fråga?".

Visa intresse

Var intresserad av vad andra har att säga. Lyssna noga och reflektera vad du har hört. Fråga öppna frågor som uppmuntrar andra att prata och dela åsikter och berättelser om dig själv för att hjälpa andra att lära känna dig.

Personer med social ångestsyndrom är mindre benägna att hålla slut på en konversation, så det är viktigt att du försöker särskilt svårt att vara mottaglig för vad andra måste säga, särskilt när du går med i en ny grupp.

Tänk på det här sättet - skulle du vara mer benägna att vilja prata med någon som uppstår varm och vänlig eller rädd och stängt av? Var den person du vill prata med, och du kommer att finna att andra kommer att värma upp till dig snabbare.

Läs nästa: 16 tips för att hantera svåra samtal

källor:

Howell AN, Zibulsky DA, Srivastav A, veckor JW. Förhållanden mellan social ångest, ögonkontakt undvikande, statlig ångest och uppfattning om interaktionsprestanda under en levande konversation. Cogn Behav Ther 2015: 1-12. [Epub före utskrift]

Mein C, Fay N, Page AC. Brister i gemensam åtgärd förklara varför socialt oroliga individer är mindre gillade. J Behav Ther Exp Psychiatry 2016; 50: 147-51.