10 kroppsspråkfel du kan göra

10 sätt social ångest kan störa öppen kroppsspråk

Om du lider av social ångestsyndrom (SAD) är chansen att du brukar anta en "sluten" stil på kroppsspråk.

Det innebär att det sätt du bär med dig berättar för andra att du vill vara ensam. Det betyder också att du ser ängslig och nervös i sociala situationer.

Även om det kan vara svårt att ändra vad som känns som naturliga kroppspositioner, kommer ditt kroppsspråk att bli mer "öppet" att skicka ett bättre budskap till dem som finns omkring dig.

Så småningom kommer den nya stilen med tiden att ta mindre ansträngning; du kan till och med börja känna dig mindre angelägen som ett resultat.

Nedan följer kroppsspråkfel som du kanske gör just nu och tips om hur du fixar dem.

slouching

Stanna och titta på hur du sitter eller står just nu. Är du slouched över eller upprätt? Är dina axlar nere med armarna bekväma vid dina sidor, eller är du scrunched upp och försöker ta upp så lite utrymme som möjligt?

Tittar ner

När du slår ner ser du förmodligen också ner. Kanske tittar du ner när du går, när du träffar någon eller under konversation. Att titta ner berättar för andra att du är orolig eller har något att dölja.

Svagt handslag

När du först träffar nya bekanta erbjuder du ett fast handslag eller en limpnudel? Den lata nudeln gör dig mer skada än bra, även om det kanske känns som ditt naturliga sätt att skaka hand.

Faking ett leende

Är dina leenden äkta?

Andra kommer att kunna berätta om du misslyckas med ett leende eftersom bara din mun kommer att vara inblandad.

Fiska din kropp bort

Personer med SAD värdesätter sitt personliga utrymme; Om någon blir för nära kan det känna att du invaderas. Samtidigt är det viktigt att se hur du vinklar din kropp när du är med andra.

Mot något avstånd från någon skickar meddelandet att du inte är intresserad.

Undvik kontakt med ögonen

Även om det kan vara frestande att titta ner eller borta när någon talar till dig, så undviker ögonkontakt ointressen. Öva titta på andras ögon ungefär 60% av tiden; vilket belopp som är större än detta kommer att börja se ut som att stirra.

Folding Your Arms

Oavsett om du gör det eftersom du är kall, angelägen eller helt enkelt mer bekväm på det sättet, korsar dina armar framför dig skickar meddelandet för andra människor att hålla sig borta. Gör det inte.

nervösa

Fysar du med ditt hår, din penna eller dina kläder? Sluta fidgeting och du kommer att verka mer självsäker och mindre angelägen. Fidgeting gör det också svårt för andra att koncentrera sig på vad du säger, speciellt om du ger en presentation.

Blockering

Blockering innebär att du placerar objekt mellan dig och en annan person för att få dig att känna dig mer "säker". Du kan till exempel blockera med en bok, din dator eller annan elektronisk enhet. Ta bort objekten så att den andra personen känner sig mer kopplad till dig.

distraktioner

Även om du kanske känner dig mindre angelägen om du kan ta en kort paus från din konversation för att kontrollera ett e-postmeddelande eller skicka ett textmeddelande, berättar du den andra personen om att du inte värdesätter interaktionen.

Håll fokus på den person du är med så mycket som möjligt. om du måste ha flera uppgifter, ber om ursäkt först och få det gjort snabbt.

Slutligen, här är några tips som hjälper dig att vinna kroppsspråksspelet.

Stå upp rakt. Om din tendens är att slash, försök att visa en imaginär sträng fäst på toppen av ditt huvud och taket. Låt den bilden dra ditt huvud uppåt och din kropp ur den slouched positionen. Du borde genast känna dig mer självsäker.

Gör ögonkontakt . Om du ser andra i ögat känner du för hårt, försök att titta på en plats mellan ögonen. De kommer aldrig att veta.

Ge ett starkt handslag . Öva ett fast handslag som visar att du har självförtroende och är säker på dig själv.

Smile for Real . Med ett riktigt leende ändras också övre delen av ditt ansikte ... dina ögon krymper lite och man får kråka fötter. Försök att sluta och tänka på varför du ler och om du verkligen menar det.

Lean In . Luta sig i visar öppenhet och uppmärksamhet.

källor:

Forbes. Tio värsta kroppsspråkfel. Åtkomst den 25 april 2013.

Cornerstone Coaching och träning. 10 vanligaste kroppsspråkfel. Åtkomst den 25 april 2013.