Bridal Shower Angst

10 tips för att vara mindre nervös vid din bruddusch

Om du inte tycker om att vara uppmärksammad eller lider av social ångestsyndrom (SAD) , kan du få en hel del känslor att ha en bruddusch som kastas till din ära.

Du kan oroa dig för att dina gäster tråkigt. Du kan vara orolig att du måste öppna presenter framför alla. Lyckligtvis, även om brudduschen handlar om bruden, är det vanligtvis upp till hederspiken att se till att evenemanget går smidigt.

Prova att berätta för henne om din ångest och mellan dina två, se om några av följande tips kan införlivas i samlingen för att göra saker lättare på dig. Vare sig din bruddusch är en eftermiddagsamling som hålls i någons hem eller en utekväll med vänner, det finns justeringar du kan göra för att din ångest inte påverkar njutningen av evenemanget.

Ett sätt att närma sig denna händelse är att agera på ett sätt som överensstämmer med dina djupa hängivna värden, vilket antyds av acceptans och engagemangsbaserade metoder för terapi. Ur det här perspektivet, ta tid för att utvärdera om ditt beteende är anpassat med det du värderar, oavsett din ångestnivå. Exempel på värderingar och övertygelser kan innefatta gränser och gränser, och acceptera att livet kommer att innebära lite obehag och visa tacksamhet.

Sätta gränser

Ha värdinnan att hålla duschen liten och intim och bara invitera människor som du vet väl.

Begränsa duschen till ett par timmar. De flesta gäster kommer att tröttna på en längre dusch och hålla det kort ger dig en paus om ångest börjar bli för mycket. Om det är en natt ute på stan du planerar, ha en utgångsstrategi som får dig hem med en rimlig timme.

Låt andra ta ledningen

Vid en eftermiddagsamling är det ditt värdinna att hälsa på dörren.

Känn dig inte dåligt om att ta plats och låta folk besöka dig istället för att försöka bli en social fjäril . Kom ihåg att dina gäster vill fira med dig och duscha dig med gåvor. Känn dig inte skyldig om du inte kan runda och prata med alla - de kommer att ta tid att komma och prata med dig.

Om du är väldigt nervös om du öppnar gåvor framför alla, har någon annan hjälp dig ut. Din framtida make eller en yngre släkting kan hjälpa till, eller du kan till och med skicka gåvor ut till gruppen och få alla att öppna en gåva en för en.

Håll dig orolig i kontrollen

Medan det är lätt att börja oroa sig för om alla njuter av sig själva och om de vill vara där, försök att inte spendera tid att oroa sig för att gästerna blir uttråkad. De flesta gäster kommer att vara intresserade av att se vilka gåvor du har fått och hinna med varandra. Eftersom du också har en tidsgräns, behöver gäster som inte njuter av sig inte behålla så lång tid.

Hantera presenter

Presentregistren kan ta spontaniteten ur presentgivande, men de kan vara en livräddare för den oroliga bruden. Genom att ge gästerna en registerlista, undviker du att låtsas som något du aldrig kommer att använda.

Även om spel som är utformade för att skämma bort bör du undvikas, spel som håller gästerna upptagna och intresserade kan vara användbara.

Till exempel, under presentöppningen kan dina gäster spela bingo. Dela ut tomma bingokort och skriv alla i de presenter som de tror att du kommer att få. När gåvorna öppnas markerar gästerna sina kort tills någon skriker "Bingo!"

Som ett annat alternativ, servera värdinnan tårta strax innan presentationsöppningen för att fokusera på dig.

Visa tacksamhet

Oavsett hur orolig du är under duschen, kom ihåg att vara nådig . Håll upp varje gåva för alla att se, le på den person som gav den till dig och tacka dem. Tacka dina gäster för att komma när de lämnar.

Efter duschen, skicka ut tackkort till dina gäster.

Ta dig tid att skriva en speciell anteckning till varje person, speciellt om du känner att din ångest hindrade dig från att ansluta med dem i duschen.

Ett ord från

I slutändan försök att inte fokusera för mycket på att vara centrum för uppmärksamhet för en eftermiddag. Dina vänner och familj vill fira med dig och ge dig gåvor. Försök att ta lite njutning från evenemanget och skatta din speciella tid som hedersgäst.

> Källor:

> Norton AR, Abbott MJ, Norberg MM, Hunt C. En systematisk översyn av mindfulness och acceptbaserade behandlingar för social ångestsyndrom. J Clin Psychol . 2015; 71 (4): 283-301.