Psykdoktorsexamen

Att tjäna en doktorsgrad i psykologi är ett bra sätt att förbättra dina möjligheter till karriärtillväxt. Medan du kanske omedelbart antar att doktoranden grad är ditt enda alternativ, PsyD-graden är en doktorandnivå som du definitivt bör överväga.

Så vad exakt är en PsyD och hur skiljer det sig från en doktorand? Låt oss ta en närmare titt på vad PsyD.

grad innebär.

Vad är en PsyD?

Psykologen eller psykologen är en tillämpad klinisk doktorsgrad som är en av de högsta graderna inom psykologiområdet. Fram till slutet av 1960-talet, doktoranden I psykologi var graden alternativet tillgängligt för professionella psykologer. Det var emellertid viss oro att doktorsexamen doktorsexamen inte gav adekvat förberedelse för dem som var intresserade av kliniskt arbete. Som ett resultat, Psy.D. grad utvecklades i början av 1970-talet som ett professionellt program för att träna psykologer som utövare.

Vad kan du göra med en PsyD?

Efter att ha tjänat en PsyD i klinisk eller rådgivande psykologi och sedan godkänt de godkända licentierna, kan en individ diagnostisera och behandla psykiska störningar, inklusive att administrera utvärderingar, genomföra psykologiska tester och tillhandahålla psykoterapi .

Personer med PsyD kan arbeta i många olika inställningar, inklusive sjukhus, psykiatriska kliniker, statliga kontor och skolor.

Vissa yrkesverksamma väljer att öppna sina egna psykoterapipraxis eller arbeta som konsulter för privata företag.

Hur tjänar du en PsyD?

De pedagogiska kraven för PsyD är utformade för att träna psykologer för att utnyttja sin förståelse för vetenskapen om sinnet och beteendet för att behandla och diagnostisera psykiska sjukdomar.

De flesta Psy.D. programmet tar ungefär fyra till sju år att slutföra, under vilken studenter studerar och övar en mängd olika ämnen, inklusive psykologisk bedömning, diagnos och kliniska ingrepp.

Precis som med doktorsexamen i psykologi grad måste PsyD studenter också delta i en övervakad praktik samt en handledd praktikplats i en klinisk miljö. Under praktiken arbetar studenterna normalt på deltid under överinseende av en licensierad psykolog i olika kliniska miljöer. Praktikplatsen är en heltidsposition och brukar vara minst ett år. Efter avslutad praktik kan studenterna ta statliga och nationella tentor för att bli licensierade psykologer .

Den amerikanska psykologiska föreningen ackrediterar både PsyD och Ph.D. program. Oavsett vilken typ av program du funderar på bör du definitivt kolla om programmet är APA-ackrediterat. De flesta statliga licensstyrelser kräver att sökande har slutfört sin examen och handledd praktikplats hos en APA-ackrediterad institution.

Vad är likheterna mellan en PsyD och en Ph.D.?

Vad är skillnaderna mellan en PsyD och en Ph.D.?

Vad är några alternativ till PsyD-graden?

Innan du bestämmer om PsyD är rätt grad för dig, är det viktigt att du spenderar lite tid med tanke på dina alternativ.

PsyD kan vara ett utmärkt val om du vill fokusera din energi på att vara psykologutövare. Om du också är intresserad av forskning, kanske du vill överväga Ph.D. alternativ.

Om du vet att du vill arbeta inom psykisk hälsa, men är osäker på om du vill spendera tid och pengar på doktorsexamen, så finns det fortfarande många andra alternativ att tänka på. Socialt arbete , rådgivning, skolpsykologi , utbildning och hälsovetenskap är andra akademiska alternativ som också kan hålla en viss överklagande.

referenser:

American Psychological Association. (2002). Graduate studie i psykologi (2003 red.). Washington, DC: Författare.

Norcross, JC & Castle, PH (2002). Uppskatta PsyD: Fakta. Ögon på Psi Chi, 7 (1) , 22-26.