Hur slutar röka

En översikt över sluta röka

De flesta erfarna rökare tillbringar en del av varje dag och hatar det faktum att de röker. På baksidan glädjer de upp den första koppen kaffe eller efter varje måltid. Den mentala dragkampen som orsakar skapar ett tillstånd av ångest för många rökare.

Stoppar ditt sinne fram och tillbaka i frågan om rökningstopp? Eller slutar du bara för att hitta dig själv att röka igen inom några dagar eller högst några veckor?

Röker du att du känner dig svag och maktlös ? Undrar du om du någonsin kommer hitta ett sätt att sluta röka för gott?

Statistik berättar att cirka 70 procent av amerikanska 40 miljoner rökare vill sluta. Vi vet också att 40 procent av ex-rökare har mer än ett slut försök under sina bälten innan de slutar permanent.

> Ta en titt på vad en rökares lungor kan se ut över tiden.

Nikotinberoende är kraftfullt och rökavbrott innebär mycket arbete för de flesta människor - det överlämnas inte till oss på en silverplatta.

Du kan dock sluta röka framgångsrikt. Och den goda nyheten är att tusentals människor gör just det varje år. De har hittat sig och njut av ett bekvämt liv utan tankar om att röka. De flesta av dem trodde på en gång, precis som du förmodligen gör, att de inte kunde sluta.

Hur gjorde de det? Medan det inte finns någon magisk kula som gör att rökning är lätt och smärtfri, finns det steg du kan vidta för att utveckla det åtagande som krävs för att sluta röka på ett sätt som kommer att ge dig bestående framgång.

Topp 5 saker att veta

  1. Du är beroende av ett läkemedel. Nikotin är ett kraftfullt beroendeframkallande läkemedel som påverkar hjärnkemi. Rökare tänker ibland på att röka som en dålig vana att de kan sluta när de väljer och är förvånad över att finna att det inte är fallet när de försöker sluta.
  1. Det är aldrig för sent att sluta. Året av rökning och de hälsoproblem som följer med kan leda oss till att tro att rökningstoppet inte kommer att vara till nytta - att skadan redan är klar. Det är inte sant. När du slutar röka börjar din kropp att läka sig själv . Även om inte alla rökningskador kan ångras, kan mycket av det förbättras eller arresteras.
  2. "Junkie thinking" är normalt och förväntas. Tankar om rökning och känslor av förlust och sorg är vanliga när du slutar röka. Varje nikotinmissbrukare kommer i viss utsträckning att uppleva dessa symtom på nikotinuttag, och de kommer att passera så småningom, så länge du inte röker och börjar hela cykeln.
  3. Ditt avsluta program bör innehålla online support. Du kanske inte är den typ av person som gillar att chatta i ett onlineforum, men du bör fortfarande tänka på online support som ett obligatoriskt verktyg i din sluta rökning verktygslåda. Du behöver inte delta aktivt för att dra nytta av erfarenheter och stöd från ex-rökare som arbetar tillsammans. Sluta in på vårt supportforum och gör lite läsning. En extra bonus är att ljuset är på dygnet runt med besökare från hela världen. Så om du längtar efter en cigarett klockan 1 är chansen att du kan ansluta med någon direkt.
  1. Du kommer inte sakna att röka för alltid. Nikotinberoende har ett sätt att hålla oss i gisslan. Och när vi försöker sluta kan det vara överväldigande att föreställa sig att vi inte röker någonsin igen än att leva ett liv som är fritt från tankar om att röka. Med utbildning och villighet att förändra det förhållande du har med cigaretter är sann release från önskan att röka möjligt ... och väl värt det arbete som krävs för att uppnå.

Avsluta hjälpmedel mot kallt Turkiet

Kallkalkon är en term som används för att beskriva sluta röka utan hjälp av ett slutstöd. Det är den svåraste avslutningsmetoden, i första hand när det gäller nikotinuttag. Och graden av framgång för kalla turkey quitters är låg. Men för vissa människor fungerar det. Om du tror att du hamnar i den kategorin, använd tipsen i nedanstående avsnitt för att förbereda dig för de upp-och nedgångar som kommer att komma under de första veckorna av upphörande.

Det sägs att det finns en rad olika sluthjälpmedel idag som tillåter nya ex-rökare att minimera symtomen på nikotinuttag eller undvika dem helt och hållet.

Det är ingen skam att använda ett hjälpmedel som hjälper dig att sluta röka och i själva verket rekommenderar läkare idag ofta en kombination av sluta hjälpmedel och rådgivning som det bästa sättet att sluta röka.

Att välja stopphjälp du vill använda är i stor utsträckning en fråga om ditt val, uteslutande ett medicinskt tillstånd som kan göra en eller annan bättre lämplig för dig. Ha en diskussion med din läkare eller annan sjukvårdspersonal om sluta hjälp innan du fattar ett beslut.

Förbereder sig för att avsluta

Om du inte har gjort det ännu, välj ditt slutdatum . Gör det inte för långt i framtiden eftersom chansen är att du kommer att förlora motivation innan datumet kommer. En bra tumregel är att välja ett datum inom två veckor efter att ha beslutat att sluta. När du har ditt datum, börja samla leveranser för att få till hands för att sluta och ta bort alla rökningstillbehör från huset och bilen.

Slutligen, börja avsluta tidningen och gör din första posten anledningen till att du vill sluta röka. Kopiera den här listan till ett enda pappersark som du kan lägga i och haka i din handväska eller plånbok för att granska när du vill ha en cigarett.

Lägg till din lista som tiden går igenom-tänka på det som ett sätt att hålla ditt minne grönt om hur mycket rökning negativt påverkat ditt liv innan du slutar.

Vad du kan förvänta dig efter att du avslutat

Ändra ditt sinne, ändra ditt liv

Sann frihet är en sinnesstämning. Vi känner alla människor som slutade röka år sedan och beklagar fortfarande att de saknar cigaretter. Detta är ett läskigt koncept för alla rökare som försöker sluta, men du behöver inte oroa dig. Nyckeln till att verkligen bryta banden med rökning på ett permanent sätt ligger i att förändra vårt förhållande med rökning - något som dessa människor inte gjorde.

Under våra år av rökning vände vi sig till cigaretter för komfort, följeslag, stressavlastning och mer, och lär oss att relatera alla händelser i våra liv till rökning. Vi tänkte på det som en lösning snarare än ett problem och omedvetet antog ohälsosamma och felaktiga övertygelser som fakta om livet, i stället för att se att röka för vad det egentligen var - ett behov av att mata en missbruk.

Unraveling alla dessa falska föreningar och ersätta dem med hälsosamma sätt att hantera våra liv kommer att börja bollen som rullar på att ändra förhållandet du har med rökning.

Verkligen undersöka hälsoriskerna

Ett annat steg i att förändra ditt sinne om att röka innebär att du tar bort bländarna vi sätter upp som rökare och söker information om skadan som orsakas av tobak . Vi vet alla om hälsorisker, men undviker att läsa om dem när det är möjligt. Att ta en titt på forskning, nyheter och statistik hjälper dig att flytta från att vara en bekväm rökare till någon som inte kan vänta sig att vara fri från cigaretter för gott.

Läs första handkonton från de som har kämpat sjukdomar som orsakas av rökning också. De slog hem utan att misslyckas.

Ett år röktfritt

Det finns inget mer övertygande än att höra från ex-rökare som har gått på promenad och kan berätta vad de lärde sig av rökstopp och hur de känner ett år eller mer senare, rökfria. Läs berättelserna nedan och börja sedan med din egen framgångshistoria.

Ett ord från

De flesta rökare är rädda för att sluta , men låt inte rädsla förlamna dig. Kom ihåg att det här är junkie-tänkande som orsakas av nikotinberoende och du har verktyg för att hantera det nu. Tänk på vad du verkligen ger upp när du slutar röka.

Rökningstoppet kommer att belöna dig med förmåner långt bortom vad du förmodligen kan tänka dig, var så tålamod och gör jobbet för att läka din kropp och sinne från rökningens år. Gör en pakt med dig själv för att hålla fast vid det tills rökning inte längre registreras på radarn. Det kan tyckas som en slingrande väg ibland, men du kommer dit så länge du inte röker. Tro på dig själv. Du har det här.

källor:

Centers for Disease Control och Prevention. Hälsoeffekter av cigarettrökning. Uppdaterad: 1 oktober 2015. Recenserad: 17 februari 2016.

Centers for Disease Control och Prevention. CDC Faktablad: Sluta röka. Uppdaterad: 21 maj 2015. Recenserad: 17 februari 2016.