Varför hotar skilsmässa under en argumentation kommer att skada ditt äktenskap

Du kan inte ta tillbaka D-ordet när du säger det

Äktenskapet är svårt och argument är oundvikliga. Ett mindre argument kan eskalera till en fullblåst kamp beroende på ämnet. Alla har sina triggers. Våra partners tenderar att veta vad de är och har möjlighet att sätta oss av på ett sätt som ingen annan person kan.

När du är djupt skadad eller arg kan du dyka djupt in i din arsenal för att gräva ut det "massförstörelsevapen" för att göra din poäng, bli hörd eller försöka få din partner att förstå hur upprörd du är.

Detta är ofta i form av hotande skilsmässa, annars känt som det fruktade "D-ordet".

Enligt forskning är skilsmässans tankar ganska vanliga under äktenskapets gång. Många par ebbar och flyter genom hela sitt förhållande men lyckas hålla saker tillsammans. Vissa är även lyckliga medan andra hänger på med en tråd. Det finns förstås allt mellan dessa ytterligheter. Men tänker på skilsmässa och säger det är två mycket olika saker.

Vissa äktenskap är borta reparerade och skilsmässa är oundviklig. Så, under omständigheter där du slår ut "skilsmässa", är det starkt rekommenderat att du menar det, och det är inte bara ett tomt hot. "Under ett argument springar känslorna vilda, och det sägs mycket om saker som är i" nuvarande värme ", men hotet om skilsmässa ska aldrig sägas", berättade doktor Karen Sherman, psykolog och författare. "Det är uppenbart att skilsmässans uppfattning är den ultimata övergivningen och går till kärnan i folks attachmentproblem.

Så, även om det bara är just nu och inte riktigt menat, har hotet blivit utsatt där och är skrämmande, "förklarar hon. Dr Sherman anser att det är mer produktivt att säga något istället, till exempel "Jag är så arg (eller sårad) att en del av mig känns som om jag aldrig skulle göra det, jag vill inte vara med dig längre." Hon säger att detta kommer att låta din make få veta att känslan är övergående.

Dr Paul DePompo, styrelsen certifierad kognitiv beteendeterapeut och författare föreslår, "En make bör aldrig använda D-ordet under ett argument om inte detta är ett allvarligt övervägande och inte sägs i ilska. Anledningen till att det är skadligt är att det öppnar dörren för skilsmässa att vara på bordet. "Han fortsätter med att säga," Detta är traumatiskt på ett sätt eftersom det ger förhållandet från en som lovar till döden - för nu att Dr DePompo betonar också att detta kan ge ett "skyddande läge" istället för ett "problemlösande läge". Han rekommenderar att par borde vara sårbara istället för defensiva genom inriktning "Den verkliga skadan eller rädsla för att de känner sig som gömmer sig under sin ilska." Han rekommenderar till exempel att säga något som: "Jag är ont eftersom jag inte gillar att du verkligen lyssnar på vad jag säger, och det här händer , och jag börjar känna mig ensam "eller" Jag är rädd att om vi inte kan lösa det här, kommer vi inte att kunna få det förhållande vi båda önskar. "

Denise Limongello, en Manhattan-licensierad psykoterapeut och relationsexpert instämmer. Hon säger att "hotet om skilsmässa under ett argument kan vara förödande att höra". Enligt henne anser de lyckliga paren att hon "undviker att använda det ordet under argument, eftersom det kan tyckas att skilsmässa är en möjlighet". Hon har lite tips för vad par ska göra istället som att "skapa en grundregel med din make som förbjuder D-ordet från ditt ordförråd kan vara ett bra sätt att få en trygghet med din partner." Limongello säger också att "göra grundregler , av vilken typ som helst du kan bära, kan vara användbar för att bygga förtroende inom ditt förhållande. "Hon rekommenderar också" Gör aldrig någonting hot eftersom forskning visar att det leder till ökade nivåer av depression och ångest och kan även påverka blodtrycksnivåer. "Hon tror att hot är inte ett hälsosamt beteende i ett kärleksfullt förhållande, och det finns mer konstruktiva sätt att möta dina behov.

"När du använder D-ordet i ett argument tar du bort säkerhet, säkerhet och förtroende från ett förhållande, som är grundläggande mänskliga behov." ~ Chris Armstrong, relationer tränare

Det finns allvarliga skäl att en make inte ska använda D-ordet under ett argument enligt certifierad relationer tränare, Chris Armstrong. Först och främst kommer meddelandet att gå vilse. "När en make utträder det fruktade D-ordet, kan det som sagt tidigare eller efter ofta blekna in i bakgrunden." Han diskuterar hur makan som hör det här kan bli överväldigad. Efter detta händer, säger Armstrong: "Oavsett resultat som önskades av makan som utropade det kommer sannolikt inte att uppnås." Han tror också att om du får makten arg tillräckligt kan han eller hon även kalla din bluff.

Alternativt rekommenderar Armstrong en coachstrategi som kallas "WAIT Principle" som hjälper den partner som vill kasta ut D-wordblivet på spår med det som verkligen försöker kommuniceras. Dessa makar borde fråga sig: Varför pratar jag? Vad är det önskade resultatet att sätta det fruktade D-ordet på bordet? Kommer det hjälpa mig att nå mitt önskade resultat? Har jag tittat på hur det kommer att landa på min make? Han betonar detta tillvägagångssätt för att "När du använder D-ordet i ett argument tar du bort säkerhet, säkerhet och förtroende från ett förhållande, som är grundläggande mänskliga behov. I annat fall anges att du säger din make / maka, att förhållandet inte är ett säkert ställe att vara eller att förhållandet är ömtåligt och inte klarar stress eller stress. "

Dr Heather M Ehinger, en äktenskaps- och familjeterapeut som specialiserat sig på högkonfliktrelationer, tror också att dessa par försöker möta deras behov på ett ineffektivt sätt. "Det känns som ett sätt att få den andra personen att uppmärksamma hur allvarlig du är. Tyvärr, precis som Peter och Wolfs berättelse, hamnar alla hot i döva öron. "Hon uppmanade par att" ta ansvar för dig själv och undersöka vad det är du behöver att du inte får ". Hon fortsätter med att säga det om du inte är beredd att göra bra på skilsmässan hotet, sluta göra dem som "skilsmässa kommer att få dig skild, kommer hot att få dig att ignoreras. Peter upptäckte det svåra sättet, var inte som Peter! ""

FÅ VECKA UPPDATERINGAR FRÅN HEMTKANALEN LEVERAD RÄTT TILL DIN E-POST ... ANMÄRK HÄR!