Forskningsämnen för klinisk psykologi

Idéer för papper, experiment och andra projekt

Klinisk psykologi är ett av de mest populära delfält inom psykologi. Med ett så stort ämne att täcka kan det vara svårt att räkna ut ett visst ämne för ett forskningspapper, presentation eller experiment.

Forskning Ämne Idéer för klinisk psykologi

Här är bara några idéer som du kanske vill utforska:

Saker att tänka på innan du väljer ett ämne

Att välja ett bra ämne är ett av de viktigaste stegen i forskningsprocessen. Du vill inte välja ett ämne som är så generellt att du känner dig överväldigad, men du vill inte välja ett ämne som är så specifikt att du känner dig begränsad eller oförmögen att hitta information om den. Tillbringa lite tid på att läsa online eller utforska ditt skolbibliotek för att se till att det finns gott om tillgängliga källor för att stödja ditt papper, presentation eller experiment.

När du väl valt ett ämne som intresserar dig, springa idén förbi din kursinstruktör. I vissa fall kan detta vara ett krav innan du går längre. Även om du inte behöver få tillstånd från instruktören är det alltid en bra idé att få feedback innan du dyker in i forskningsprocessen. Din instruktör kan erbjuda några bra förslag som du kanske inte har tänkt på tidigare.

Om du gör ett experiment är det dock ett absolut måste att du checkar med din instruktör. I många fall kanske du måste sammanställa ett förslag som ska lämnas in och godkännas av din skolas ämnesutskottskommitté.

Nästa steg för att starta din forskning

När du har slutfört ämnet för ditt kliniska psykologiprojekt är nästa steg att börja undersöka. Det handlar ofta om både bibliotek och onlineforskning, så det är en bra idé att känna till de resurser som finns tillgängliga på din skola. Om du inte är säker på var du ska börja, fråga din skolbibliotekarie som kommer att kunna peka dig mot böcker, databaser och online tidskrifter som är tillgängliga.