De 7 bästa självhjälpsböckerna att köpa i 2018

Hitta dig själv i en av dessa mångsidiga och omväxlande läsningar

Om du älskar doften av en nyköpt bok, sprickan i ryggen när du öppnar omslaget för första gången, eller den enkla handlingen att vända helt nya sidor, vet du att det är något speciellt med läsning.

Alla typer av böcker har en makt över oss, men vissa kan hjälpa oss på mer actionabla och serviceorienterade sätt, nämligen böcker av självhjälpsgenren. Dessa böcker kan hjälpa dig att hitta dina passioner i livet, lära dig hur du stärker dina vänskapar eller förklara hur du kan återansluta med din andlighet bland andra förändringar i livet.

Dessa personliga utvecklingsböcker spänner från snabb, enkel läsning till längre handböcker och soffbordsböcker. En titt på självhjälpsavsnittet i bokhandeln, och sortering genom kaoset kan känna sig nästan omöjligt. Det är där vi kommer in: vi har curated de bästa självhjälpsböckerna på marknaden just nu för att hjälpa dig att hitta den (eller två eller tre) du borde lägga till i din bokhylla nästa.

Många anser att Eckhart Tolle en av de stora tankeledarna vår vår tid. Innan en ny jord skrev Tolle The Power of Now , en bästsäljare och måste läsas. Anledningen till att en ny jord gör denna lista är ganska enkel: det går utöver att lära sig hur man bor i ögonblicket och hjälper läsare att lära sig att göra sitt lidande till fred. Alla typer av lidande tas upp i boken, från ilska och sorg till svartsjuka och ångest.

Tolle pratar mycket om egot och hur man skiljer oss från det. Hans exempel och rekommenderade övningar är inte bara hocus pocus; de jobbar verkligen och är något som någon kan göra. Om ditt lidande är förankrat i svartsjuka, ilska, sorg, sorg, ångest eller depression, hjälper Tolle dig att se livet från olika perspektiv och väcka dig till ditt livs syfte. Den här boken är också bra som referenspunkt. De som hämtar en kopia kommer att läsa den fram och tillbaka och sedan återkomma Tolles ord om och om igen. Andra kommer att hålla det vid sina nattduksar och vända sig till ett kapitel när de känner sig överflödiga bagage och kan använda vissa visdomsord.

Alltför ofta blir rädsla det bästa av oss. Sincero hjälper läsare att gå utöver den rädslan i hennes New York Times Bestseller Du är en Badass . Vad som sätter den här självhjälpsboken bortsett från de andra är de engagerande kapitaltillsatserna.

I stället för att kasta boken åt sidan och låta den samla damm efter att du läst den sista sidan kommer du att bli inspirerad att gå tillbaka och reflektera över tidigare övningar du svarade på. Övningarna kör också hem de punkter Sincero gör genom sitt skrivande. När du känner ett dopp i ditt självförtroende, kommer du tillbaka till dina inlägg en positiv snurr på din dag och påminna dig varför du borde visa dig själv självkärlek. Se också till att kolla in Sinceros uppföljningsbok: Du är en Badass för att tjäna pengar .

Många har läst, eller åtminstone hört talas om, de 7 vanorna av mycket effektiva människor av Stephen Covey. Coveys son Sean följde i sina fotspår och gjorde en spinoff-version för tonåringar som använder samma principer för att hjälpa unga vuxna att behärska formativa områden i sina liv.

För att göra denna självhjälpsboksålder lämplig och rättvis rolig att läsa bryter Covey upp texten med teckningar, citat, brainstorming-idéer och berättelser från riktiga tonåringar för att föra boken tillsammans. De 7 vanorna med mycket effektiva tonåringar täcker ämnen som kroppsbild, vänskap, relationer, målsättning, ömsesidigt tryck, mobbning, internetsäkerhet och så mycket mer. Ge den här boken till din tonårs son, dotter, systerdotter, brorson eller barnbarn. Det är det perfekta minnessaket att gå vidare till kommande generationer tonåringar också.

Deepak Chopra är vår självhjälpsguru av vår tid och någon av hans böcker kan rekommenderas av olika skäl. Vad är du hungrig för? hjälper dig att se din relation med mat i ett helt nytt ljus.

Medan denna självhjälpsbok kan betraktas som en guide för att hjälpa till med viktminskning är det verkligen så mycket mer. Chopra pratar om att gå ner i vikt och ger också en vacker regementerad rekommendation om vad man ska äta. Men han gräver också djupare in i resonemanget bakom vår önskan att söka denna omvandling, och uppfyllelsen ligger i centrum för detta argument. Eftersom förändringen inte är lätt för de flesta, erbjuder boken en hel del avsiktstips för att hjälpa läsarna att bestämma motiven bakom sina mål. Att fästa känslor på de saker du vill ha i livet, hälsorelaterade eller på annat sätt, gör det lättare att hålla kursen när det blir svårt.

Undertexten i den här boken ger stor inblick i bokens hjärta: Hur slutar du oroa dig, lindra ångest och eliminera negativt tänkande. Declutter Your Mind är en bok som är väldigt praktisk med sin läsare och full av olika övningar för att engagera dig. Du kommer att lära dig orsakerna till mental rodnad, hur du byter negativa tankar till positiva, strategier för att hjälpa till med steniga relationer, hur man identifierar vad som är viktigt för dig, vikten av meditation, hur man ställer in mål och mycket mer.

Om du känner dig överväldigad med stress, oro eller oro, kommer denna kraftfulla bok att göra sin roll i att erbjuda olika tekniker, tips och tricks för att hantera ett överaktivt sinne. Granskare noterar konsekvent hur mycket de tycker om handlingsbara övningar i boken och att medförfattarna erbjuder mer än en predikan om vikten av att leva medvetet och i ögonblicket.

Av en eller annan anledning blev några avstängd av Gilberts Bestselling Eat Pray Love . Men låt inte det förvandla dig från att läsa hennes andra material, i synnerhet Big Magic . Om du är en artist eller skapare av någon typ och har kämpat med ett blockage som hindrar dig att fullfölja din uppringning, så vill du läsa detta.

Från att skapa vanor (och rita gamla) för att övervinna rädsla och omger dig med likasinnade individer, träffar Gilbert spiken på huvudet när hon dissekerar de hinder som en kreativ person kan möta för att förfölja sina drömmar. Hennes ärliga, konversationella, icke-BS-tonen kommer att tända en eld i din själ och i sin tur hjälpa dig att vara på förhand med dig själv om vad du vill ha från livet. En höjdpunkt i denna bok är användningen av verkliga exempel från vanliga män och kvinnor över hela landet som har uthärdat sina kreativa prestationer.

Oprah är drottningen av att intervjua andliga guruer, världsledare, terapeuter, läkare och andra tänkande ledare. Visheten på söndagen tar det bästa av dessa konversationer och kombinerar dem med en upplyftande läsning.

Boken är 240 sidor full av utdrag från vad Oprah refererar till som livsföränderliga insikter. Författare i visdom på söndagar inkluderar Shonda Rimes, Cheryl Strayed, Tony Robbins, Thich Nhat Hahn, Wayne Dyer och så många fler. Granskare av denna bok rekommenderar att du tar dig tid med varje enskild sida för att se till att du inte skummer över någon av de underbara och tankeväckande insikterna inuti.

Avslöjande


I Sinnet är våra expertförfattare engagerade i att undersöka och skriva tankefulla och redaktionellt oberoende recensioner av de bästa produkterna för ditt liv och din familj. Om du gillar vad vi gör kan du stödja oss genom våra valda länkar, vilket ger oss en provision.