6 sätt hittar mer tid i ett upptaget schema

Hur man använder Time Management för att minska stress

Många människor befinner sig för upptagen idag, vilket orsakar stress . Skälen varierar från person till person, men följande är några av de viktigaste varför människor befinner sig för upptagna, tillsammans med tidshantering och stresshanteringsideer för att hjälpa till:

Säger nej

Många människor slutar överskatta sig eftersom de känner sig obekväm och säger "nej" när människor frågar saker av dem.

Kanske vill de inte svika andra eller erkänna att de inte kan "göra allt". I slutändan besviker de sig själva genom att inte ha tillräckligt med tid att göra vad som är viktigt för dem. Gäller detta för dig? Om så är fallet, lär du sig att säga nej, kan det vara en bra prioritetshantering. Här är en resurs om hur man säger nej . Använd det för att skapa utrymme i ditt schema för vad som är viktigt för dig.

Var tydlig på dina prioriteringar

Lägg inte till aktiviteter i ditt schema av fela skäl, och sluta spendera dina dagar på saker som inte speglar dina värderingar och prioriteringar. Om du befinner dig kämpar för att passa in i det som är viktigt, kan nödvändigheter som tillfredsställande sömn och andra hälsosamma vanor falla vid vägen. För att försäkra att detta inte händer för dig, gör en lista över vad som är viktigast. Lista saker som familj, vänner och karriär. Kolla sedan på hur du spenderar dina dagar. Se hur mycket tid går till dessa saker.

Är det en bra match, eller spenderar du oerhört mycket tid på saker som inte är lika viktiga för dig? Det är aldrig för sent att göra ändringar. (Se den här artikeln för mer om hur du ställer in prioriteringar i ditt schema .)

Kartlägga den ut

En gemensam tidshanteringsfälla som många människor hamnar i är att de inte vet var deras tid går, eller de överskattar hur länge de har tillgång till och underskattar hur mycket tid varje aktivitet tar för att slutföra och bli överkommitté.

Om det här låter som dina dagar kan du behöva hålla ett noggrant schema och skriva ner allt du gör. Samtycker inte till nya aktiviteter förrän du har hittat ett sätt att penna dem in, överskattar den tid du tror att det kommer att ta för att slutföra dem.

Hantera pengar klokt

Det har blivit allt vanligare för människor att arbeta mer än de skulle vilja, eftersom ekonomin kräver det. Många arbetar längre timmar och till och med mer än ett jobb. För att komma ur skuld och ekonomisk elak behöver du en plan som innebär att du spenderar mindre, sparar, betalar skuld och eventuellt tjänar mer (inte genom att arbeta mer men genom att betala det du är värd). Avsnittet Financial Stress på denna sida kan hjälpa dig med allt detta.

Bo Organiserad

Ditt schema är inte det enda som bör organiseras, så borde ditt hem . De flesta människor inser inte hur mycket tid och pengar sugas upp (för att inte tala om stress skapad) genom att leva i en miljö där saker är svåra att hitta och avkoppling är en utmaning. Det här avsnittet om att hålla dig organiserad kan hjälpa dig att sluta dränera på din tid som ett rörigt hem kan skapa.

Till ditt eget själv vara sant

Att känna dig bra kan också hjälpa dig att undvika att bli överväldigad.

Hur? För en sak, genom att känna till dina begränsningar, undviker du att ta på sig för mycket. Om du ständigt sätter dig i position att ta på sig mer än du kan hantera, ta en ärlig inblick för att hjälpa dig att räkna ut vad som ligger bakom detta. På det sättet kan du sluta.

Dessa resurser borde ge dig en bra start på en mindre livlig livsstil. Under tiden finns här några tips om tidshantering för mammor och stressavlastare för upptagna personer . De passar lätt i ett upptagen schema för att hålla dig lugnare, coolare och samlade.