Recension: Ångesträdare App av Mayo Clinic

Ångestränare från Mayo Clinic är en självhjälpsapp som är utformad för att minska ångest, rädsla och oro för social ångestsyndrom (SAD) och andra ångeststörningar. Ångestcoach designades av kliniska psykologer Stephen Whiteside (chef för programmet för barns ångestsyndrom på Mayo Clinic) och Jonathan Abramowitz (University of North Carolina).

Övningar baseras på exponeringsträning som vanligtvis utövas som en del av kognitiv beteendeterapi (CBT) . Appen innehåller också läromedel så att användarna kan lära sig mer om hur och varför dessa tekniker fungerar.

Översikt

Anxiety Coach app är utformad att användas över en period av flera veckor till månader som ett verktyg för att gradvis möta rädda situationer och minska ångest. Appen för ångestcoach består av följande komponenter:

Appen leder dig enkelt igenom dessa olika avsnitt med en brevlådaikon som anger hur många objekt du fortfarande har kvar för att slutföra. Mycket som en e-postinmatning, det här är till hjälp när du börjar appen så att du vet vad du ska göra nästa.

Efter att ha läst igenom allmänna instruktioner för appen, frågar användarna att svara på en rad frågor som en del av självtest för olika ångestsymtom.

Därifrån uppmanas du att göra en bedömning av din nuvarande ångestnivå på en skala från 0 till 100. Båda dessa resultat (poäng från 0 till 100 på självtesterna och nuvarande ångestvärderingar) är sedan ritade på grafer för att vara spåras över tiden.

Förutom självtesterna och ångestvärdena riktas användarna till en serie av läsningar för att lära sig mer om ångest (vad det är, hur det påverkar dig, när det är ett problem och varför det inte går bort) som behandling (hur man bryter cykeln, CBT, andra resurser och strategier för att undvika).

Slutligen uppmanas användaren att skapa en "Åtgärdslista", som i huvudsak är en lista över objekt på en rädslahierarki . Användare skapar den här listan genom att välja bland en lista över problemområden och specifika uppgifter. Du kan också skriva in dina egna användargenererade hierarkiposter. När listan har skapats, blir du ombedd att välja ett objekt som du är redo att utföra: till exempel ge komplimang till en främling på en hiss.

Du uppmanas då att betygsätta din ångest (på en skala från 0 till 100) före evenemanget, såväl som i två minuters mellanrum hela tiden. Målet är att stanna kvar tills du har en 50% minskning av ångest, då kan objektet kontrolleras av din lista eller hållas för ytterligare exponeringspraxis.

Pros

Nackdelar

Poängen

Medan den här appen inte ger bevis på effektivitet eller validering genom kontrollerade studier, erbjuder den fördelen att man involverar verkliga exponeringar och spårning över tiden. Det är lite clunky att använda som en app, och kan vara bättre lämpad för ett datorprogram. Men användningen "i ögonblicket" förmörkar några av dessa svårigheter för att göra det till ett praktiskt verktyg som du kanske vill överväga.

Ett ord från

Eftersom tekniken går vidare är det oundvikligt att appar och program kommer att användas för att hjälpa individer att göra framsteg när det gäller deras mentala hälsa. Det finns ingen anledning att inte prova denna nya teknik, så länge du också får traditionell behandling i form av kognitiv beteendeterapi (CBT) eller medicinering om du lever med allvarlig social ångest.

Säljarens webbplats