Hur man gör kalla samtal när du är angelägen

Hur gör du kalla samtal när du är socialt orolig? Kalla ringer ångest är rädslan som säljare upplevt före och under samtal till kunder med vilka de aldrig har talat. Forskning visar att 40% av säljare kommer att uppleva intensiv oro för att kalla kalla samtal vid någon tidpunkt i sin karriär.

Hur man gör kalla samtal

För dem med social ångestsyndrom (SAD) kan många aspekter av att vara en säljare få potential att utlösa ångest; Men kallt kallande kan vara en av de svåraste.

Kombinationen av negativa självutvärderingar med potentiella negativa reaktioner från kunder kan orsaka ångest. Nedan följer några tips som hjälper dig att hantera denna aspekt av försäljningen.

 1. Ha en översikt

  Även om du kan bli frestad att läsa direkt från ett manus, är det bättre att ha en allmän översikt som du kan referera till. Att läsa från ett skript avgör dig från innehållet i vad du säger och låter ditt sinne vandra.

  Personen i andra änden kan också vanligtvis berätta om du läser från ett manus, och du kan komma överens som mindre äkta.

 2. Gör din forskning

  Innan du hämtar telefonen, se till att du känner till namnet på personen och företaget som du ringer och hur man uttalar båda. Undersök behoven hos den potentiella kunden och hur du kan möta dem. Var tydlig i ditt eget sinne vad ditt mål är innan du ringer. Det här låter dig enkelt styra samtalet.

 3. Var positiv

  Om du är angelägen om telefonsamtal i allmänhet, försök att agera som om du inte är rädd . Sitt rakt när du pratar, lägg ett leende på ditt ansikte och tala så tryggt som möjligt.

  Så länge du har lagt in tiden för att ordentligt förbereda, finns det ingen anledning till varför du inte kan "förfalska" tills du gör det ". Så småningom kommer ditt förtroende att växa med erfarenhet.

 1. Öva

  Öva vad du ska säga , spela in dig själv, lyssna på inspelningen och gör sedan förändringar utifrån vad du hör. Om du inte tror att du är tillräckligt objektiv, fråga någon som du litar på att ge dig feedback.

  Genom att göra denna övning kan du identifiera aspekter av din kommunikationsstil som kan behöva tweaking, till exempel hur snabbt du talar eller volymen av din röst.

 1. Anteckna

  Ta så mycket som möjligt noteringar under samtalet . Detta hjälper dig att undvika att glida in i negativa tankemönster och att fokusera på vad den andra personen säger. Det kommer också att ge dig en skriftlig redogörelse för vad som sägs att du kan hänvisa till i framtida samtal.

Forskning om kalla samtal

I en studie utförd av Keller Center vid Baylor University, gjorde 50 fastighetsmäklare från hela USA 6264 kalla samtal. Av dessa samtal besvarades inte 72% eller fel nummer. Av de 28% som besvarades var det i genomsnitt endast 1 av 59 personer som enades om att sätta upp ett möte med en agent. Slutligen var den bästa tiden att ringa mellan 10.00 och 14.00.

Vad betyder dessa resultat för dig?

Alternativ till kalla samtal

Om kalla samtal bara inte verkar fungera för dig, se om det inte finns något bättre tillvägagångssätt som du kan föreslå till din handledare. Många organisationer flyttar sig från kalla samtal eftersom de är mindre effektiva än att följa upp befintliga kunder och intresserade ledare.

Ett ord från

Slutligen, om din sociala ångest är svåra till den punkt som det hämmar din prestation på jobbet, och du inte redan har bedömts för social ångestsyndrom , kan det vara dags att söka professionellt råd .

SAD är ett behandlingsbart tillstånd, och rädsla för uppdrag som att ringa telefonsamtal kan övervinnas genom behandling som kognitiv beteendeterapi (CBT).

källor:

Baylor University. Har det kallt kallt kallt?

Verbeke W, Bagozzi RP. Försäljningsanrop ångest: Undersök vad det betyder när rädsla reglerar ett försäljningssamtal. Journal of Marketing . 2000: 64; 88-101.

Kvinnor för uthyrning. Kalla samtal 101.