6 tips för att hjälpa din stressade ut college kid

Som föräldrar till unga vuxna är vi alltför bekanta med stress, men våra barn lider också av det. Stressnivån bland tonåringar och unga vuxna har spikat de senaste åren och det är inte konstigt. Junior och högre år på gymnasiet och ledningen till högskolans ansökningar är första gången för stressöverbelastning. Så är de första veckorna av college, veckorna i midterms och leda till slutliga tentor.

Det kan finnas en dag eller två av stresslöshet där någonstans, men vem kan säga?

När det sena natten telefonsamtal kommer från ett barn som freaking ut, är det sista som man vill höra en föreläsning om vikten av att göra dina läxor och planera framåt. I stället här är en lista över saker du kan rekommendera som kan erbjuda omedelbar lättnad:

Sova

Att skära tillbaka på sömnen kan tyckas vara ett bra sätt att eke ut några timmar för provprovning, men saknar även några timmars sömn. Två eller flera nätter i rad kan leda till sömnberövande. Koncentrationsdroppar, minnesfunktionen försämras och hjärnan blir dimmig och trög - knappast de optimala förutsättningarna för studier. Det finns en tydlig koppling mellan hur mycket sömn en student får och hans GPA, och studier har visat att morgonuglorna fungerar bättre akademiskt. Så berätta för ditt avskyvärda barn att ställa in larmet klockan 7, planera på att göra lite hardcore - och väldigt uppdaterad - studera då och få lite sömn nu.

Gör en lista

Om tankar raser igenom ditt barns hjärna med sådan hastighet att han inte kan sova, berätta för honom att göra en lista. Vi skulle alla älska att ha en Pensieve, den magiska bassängen Hogwarts-rektorn Albus Dumbledore brukade hålla minnen och tankar när de hotade att överväldiga sin hjärna, men en arbetslista fungerar nästan lika bra.

Ät bra

Hjärnor behöver näring. Att äta en balanserad kost som är tung i protein och komplexa kolhydrater, i motsats till munkar, öl och någon annans Ritalin, gör en stor skillnad i kroppens förmåga att klara av stress och fungera bra. Håll i åtanke när du skickar ditt högskolebarn till ett veckovårdspaket.

prioritera

Berätta för honom att arbeta på de mest kritiska eller svåra kurser eller projekt först när hans hjärna är frisk. För mycket arbete? Berätta för honom att titta på hans schema och eliminera de icke-väsentliga. Påminn honom om att världen inte kommer att sluta om han tankar ett test.

Prova en studiegrupp

Studera med en grupp quells panik. Det låter eleverna spela egna styrkor och maximerar och organiserar studietid. Dessutom hjälper kompaniet att lugna fräcka nerver.

Ta raster

Gå en tur, ta en tupplur - men inte mer än 20 till 30 minuter och senast på eftermiddagen. Gör en examen oro docka och låt det göra det oroande.