7 sätt att vara nygifta efter år av äktenskap

Ett hälsosamt och uppfriskande äktenskap är något som alla par bör sträva efter att behålla, oavsett ålder eller år gift. Höghaltiga relationer misstas ofta av andra, men mer kritiskt kommer du att förhindra vardagens vardagliga uppgifter att motverka långsiktig lycka . Båda makarna måste dock lägga fram avsiktliga ansträngningar för att förhindra att ett äktenskap går förbi.

Under smekmånadfasen (som förresten håller mindre än ett år) fokuserar par mest på deras signifikanta andra. De föreställer sig aldrig en tid när någonting annat kunde vie för deras uppmärksamhet. Män och kvinnor är överflödiga i energi och spontanitet under denna "inkubation" -perioden.

Nu snabba fram några år: makarna har karriär, familjen har blivit vuxen av ett eller flera barn, och tvättkorgen är överflödig - inte exakt romantisk.

Hur bevarar du den surrealistiska nygiften?

Tja. . . det börjar med insikten att ditt äktenskap är värdigt för det åtagande du gjorde när du sa "Jag gör". Dessutom måste alla dumma begrepp läggas på vila. Endast i filmer och romans romaner kommunicerar män och kvinnor utan att prata, eller har romantisk rendezvous utan tanke eller planering. I motsats till populär tro, tar kärlek effor t.

Lyckligtvis finns det många enkla sätt att hålla romantiken vid liv i ditt äktenskap och visa din fortsatta kärlek till din make.

Enkla åtgärder som kommer att tända en gnista i ditt äktenskap

1. En särskild middag

Gör reservationer på deras favoritrestaurang för inget speciellt tillfälle. Du är den utsedda föraren och låt dem njuta av ett par drinkar. Eller, om pengarna är lite snäva, planera en picknick eller en speciell måltid hemma med en smaklig men prisvärd flaska vin.

2. Filmnatt

Ta din make i biografen och låt dem njuta av en show av deras val. Du kanske inte gillar kärlekshistorier eller actionfilmer, men äktenskap handlar om kompromisser. Återigen, om pengar är tätt, hyr en film och gör en stor skål med smörig popcorn. Poängen är att få din partner att må bra.

3. En helg ensam

Om du har barn, planera att stanna hos släktingar i helgen. Använd din fantasi. Tillbringa helgen att beställa takeout och öva sovrummet gymnastik, boka på en exklusiv bed and breakfast i mitten av ingenstans, eller ta en skidresa till bergen - även om du inte åker skidor.

4. Överraska varandra

En av de bästa aspekterna av ett nytt förhållande eller att vara nygift är det konstanta elementet av överraskning och nyhet. Vid den här tiden vet du så mycket om din make, och det tar lite att överraska honom eller henne. Men varför inte tänka på ett sätt att verkligen fånga din make utan vakt (på ett bra sätt). Har till exempel barnen gått när din make kommer hem från jobbet för att ha en intim middag och avsluta sakerna i sovrummet? När var sista gången du hade på dig underkläder, lämnade han en kärleksanteckning eller skickade henne en bukett blommor utan anledning?

Det är dags att bli kreativ.

5. Titta på gamla bilder

Sitt ihop och gå igenom gamla bilder eller album. Minns om dina minnen. Tänk på din historia tillsammans och ställen du har varit tillsammans. Dela lite skratt och kanske till och med gråta några tårar.

6. Sminka ut

Flashback till när du var tonåring eller när du först träffade varandra. Gör ut bara för skojs skull. Om det leder till så bra. Men poängen är att göra något roligt och annorlunda som får dopaminen att flyta igen.

7. Gör något annorlunda

Ta initiativet, precis som du gjorde när du daterade, för att planera ett roligt datum eller en ny aktivitet.

Gör inte något som du brukar göra. Det är dags att bli kreativ. Kanske visar ett museum, en konstutställning, ett utrymningsrum eller en föreläsning om ett fascinerande ämne? Närma dig din make med spänning när du säger var du tar honom eller henne.

Lägg märke till vad alla dessa idéer har gemensamt: de tar tanke och planering.

Inget slipper gnistan ur ditt äktenskap som att ta varandra för givet. Visa din make att du är upptagen med att upprätthålla en hälsosam relation . Oavsett om det är en speciell present (underkläder, blommor, elverktyg, etc.) eller en anteckning som placeras i portföljen, gör det hela tiden ett försök. Varför inte bli avundsjuka av alla dina vänner. Viktigare är att visa för dina barn hur friska, kärleksfulla och engagerade föräldrar utför sig själva. Till slut kommer alla att dra nytta av ditt lyckliga äktenskap.