Vem onanerar?

Statistik och synpunkter på onani i äktenskap

Det finns ett gammalt skämt som säger att 98 procent av alla människor onanerar - och de 2 procent som säger annars lyver. Men enligt en studie från University of Chicago i 2009 är dessa siffror långt ifrån - åtminstone om respondenterna var sanningsenliga. Siffran var 61 procent för män och 38 procent för kvinnor i den undersökningen. Naturligtvis genomfördes det personligt och ingen information lämnades om huruvida respondenterna var gifta, i ett engagerat förhållande eller enstaka.

Så hur många gifta människor onanerar?

Webbplatsen TheMarriageBed tog en informell undersökning 2013 och frågade hur ofta respondenterna hade engagerat sig i "självstimulering till orgasm, men inte med ens make". Omkring 85 procent av manliga respondenter sa att de hade onanerat under dessa villkor inom de tre föregående månaderna. Endast cirka 15 procent trodde att deras fruar visste om det, medan 17 procent var ganska säker på att deras fruar var oklara.

Vad är Harm?

Är denna verksamhet skadlig för den äktenskapliga unionen? Psykologi Idag tittade på det och fann delvis att onani fyller en tomrum när en make eller den andra är ovillig eller oförmögen att engagera sig i ömsesidig sexuell aktivitet. Äktenskapen som inte engagerar sig i onani rapporterar emellertid missnöje när de upptäcker vad deras partner har varit upp till. De tenderar att skylla sig själva, men inte som du kan förvänta dig. I stället för att ange deras makas onani till sin egen ovillkor eller oförmåga att delta i sex, tenderar de att anta att deras make eller partner är uttråkad eller missnöjd med dem.

Men psykologi idag citerar ändå forskning som tyder på att onani i ett förhållande är hälsosamt . Det är inte ett "svagt substitut", utan snarare en uppmaning till mer gemensam sexuell aktivitet, åtminstone i äktenskap där en make inte är resistent av en eller annan anledning. WebMD citat David Schnarch, Ph.D., chef för The Marriage and Family Health Center i Evergreen, Colorado, som förklarar.

"För vissa par är det ett brott. För andra är det inte."

Vad är bra om det?

Prevention Magazine säger onani minskar stress och främjar självtillfredsställelse, och båda kan bidra till ett lyckligare och mer tillfredsställande äktenskap . Tidningen stöder hela praktiken, vilket indikerar att det inte påverkar libido negativt, utan stimulerar snarare det. Det kan också leda till självupptäckt, något som kan hoppa över i ömsesidiga sexuella möten.

Så hur är det med de par som inte är på samma sida när det gäller att vilja ha samma frekvens av kön? Vad händer när du tar förnuftet med förräderi ut ur det? Prevention Magazine säger onani kan vara det perfekta svaret på den typen av dilemma eftersom den onani makan inte lurar. Han eller hon håller den hemma, och det är en bra sak.

Och låt oss möta det, vem känner sig inte bättre efter glädjande sex, oavsett om det är solo eller ömsesidigt? Om det tar bort sexuella problem och problem från ett äktenskap kan det vara bra. Med tanke på dessa motstridiga åsikter och forskning kan det vara att allt kommer ner till en personlig synvinkel.