Vad ska du göra när ditt ADD-barn tar saker åt sidan

"Att ta saker" är vanligtvis ett tecken på hälsosam nyfikenhet

Ditt barn med ADHD älskar att utforska maskinens inre arbete - med hjälp av en mängd olika verktyg som finns i fars verkstad. Och det är inget fel med det. Om inte verktygen han väljer är råkar vara kraftverktyg som allvarligt kan skada honom. Eller objektet som han tar ifrån varandra råkar vara en värdefull familj arv.

Varför ADD Barn "In Everything"?

Barn med ADHD tenderar att ha svårt att tänka igenom konsekvenserna av deras beteende.

De drivs ofta av det ögonblick som de inte kan motstå impulser , särskilt när det finns något de verkligen är dragna till och tycker om att göra. Med andra ord, ditt ADHD barn kanske inte tänker igenom de problem som kan uppstå när han tar bort din dyra klocka. Mer betydelsefullt kan han inte tänka på de faror som kan uppstå i garaget när han lurar och granskar en av hans pappas verktyg. Istället lever han i ögonblicket och njuter av spänningen och lärandet som följer med att leka med verktygen och ta saker åt sidan.

Dessutom uttrycker barn med ADHD ofta och uppfyller deras nyfikenhet genom att fysiskt engagera sig med objekt av intresse. Du kan höra en förälder säga, "Mitt barn är i allt!" Och barnet är ofta bokstavligen "in" i dessa saker som han eller hon känner och manipulerar dem på ett taktilt sätt - lär sig genom fysisk utforskning.

Tips för att begränsa problem när du utforskar passioner

Det är självklart viktigt att begränsa ditt barns förmåga att skada andras tillhörigheter eller till sig själv.

Å andra sidan, som en vuxen med ADD förklarade, "Jag gjorde samma sak som ett barn och slutade med en framgångsrik 35-årig karriär som mekanisk ingenjör!"

Det är möjligt att stödja ditt barns intresse för mekanik och teknik samtidigt som man ser till att varken ditt barn eller dina tillhörigheter skadas.

Genom att ställa parametrar och gränser kring beteenden som inte är acceptabla för dig och ge aktiv vägledning kan ditt barn kunna omdirigera sina lustar till lämpliga inlärningsmöjligheter.

Här är några idéer som kan hjälpa till:

Det här är bara några idéer om hur du kanske kan omdirigera ditt barns impulser till positiva inlärningsupplevelser.