Allt om terapeuter | Förstå vad din terapeut gör

Vad ska man se efter i en terapeut och hur man arbetar tillsammans

Din terapeut, ibland kallad psykoterapeut eller rådgivare, är en viktig del av ditt behandlingsteam för att övervinna din fobi eller fobi.

Översikt

Om du lider av en fobi, kan du se flera psykiatriska proffs. Här är en kort titt på exakt vad du kan förvänta dig av din terapeut eller rådgivare.

En terapeutens utbildning och utbildning

Utbildningsnivån din terapeut har i stor utsträckning beror på kraven i din mentala hälsa och statliga lagar.

En licensierad rådgivare eller terapeut har vanligtvis minst en magisterexamen och har genomgått en praktikplats och en tillståndslicens examen. Men de flesta stater tillåter bachelor-nivå rådgivare att träna under överinseende av en psykolog eller licensierad terapeut. Vissa rådgivare har utbildning på områden som beroendeframkallande eller tekniker som konstterapi. Psykoterapeuter kommer från olika discipliner, inklusive psykiatriska sjuksköterskor, socialarbetare, psykologer och psykiatriker.

Tillvägagångssätt för behandling

Inget enskilt tillvägagångssätt definierar en terapeut eller rådgivare. Terapeuter kan föredra en enskild skola av tanke, såsom behaviorism eller kognitivism , eller kan gynna en mer eklektisk inställning . Många allmänna rådgivare ändrar sin inställning för att passa den enskilda kunden. Därför kan din behandlingsplan vara mycket annorlunda än en kompis, även om du ser samma terapeut.

Terapeutspecialiseringar

Många terapeuter specialiserar sig på ett visst terapeutiskt sätt.

Konstterapi, dramatbehandling och hypnoterapi är populära alternativ. Dessa terapeuter arbetar vanligtvis i tandem med mer generaliserade utövare istället för att utöva caseloader, även om vissa sjukdomar - inklusive vissa fobier - kan behandlas enbart av en specialiserad terapeut. Specialiserade fält av rådgivning inkluderar missbruk, samhälls mental hälsa och äktenskap och familj.

Vissa specialiseringar kräver ytterligare utbildning och certifieringar. Andra kan utföras av någon som uppfyller de allmänna kraven för rådgivare i deras stat.

Hur man hittar en terapeut

Att hitta en terapeut kan vara utmanande. För att partnerskapet ska bli en framgång måste det finnas rapport och förtroende. Du måste välja en terapeut som delar din uppfattning om fobias natur och deras behandling. Hänvisningar är ofta den bästa källan, men kom ihåg att det som är rätt för din vän kanske inte är rätt för dig.

Vad du kan förvänta

Om ditt barn behöver behandling är det normalt att du har tvivel och rädsla, särskilt om du aldrig har besökt en terapeut själv. Du kanske undrar vad du kan förvänta dig . En resa till terapeuten är väldigt mycket som en resa till doktorn. Du kan checka in med en receptionist eller bara sitta i terapeutens väntområde för ditt möte. Terapeuten kommer att fråga många frågor för att försöka hitta problemet. Vid någon tidpunkt vill han eller hon bara se barnet. Vid slutet av sessionen kommer du att bli inbjuden till en omveckling av sessionen och förslag till framtida behandling.

Skilja din terapeut

Ibland, trots våra bästa ansträngningar, fungerar inte terapeuten-klientrelationen helt enkelt.

Enkla kompatibilitetsproblem är bland de vanligaste orsakerna till att bryta relationen. Innan du går, försök att arbeta med dina problem med terapeuten. Ibland kan problem som överföring få dig att känna att du lämnar när faktiskt vistas är det bästa valet. Ändå behöver skilsmässa din terapeut inte vara en smärtsam eller svår process.

Källa:

Handbok för arbetsmarknadsstatistik Occupational Outlook Handbook, utgåva 2008-09: Counselors. http://www.bls.gov/oco/ocos067.htm.