Att vara stödjande efter en drogdöd i familjen

Efter en död från droger, stödja och lyssna

Efter en död från droger i familjen är det normalt att släktingar och släktingar sörjer. Att stödja människor som går igenom narkotikarelaterad sorg kan dock vara komplicerad.

Även om det kan finnas vackra minnen av positiva erfarenheter med den älskade som har dött kan det också finnas traumatiska minnen från negativa upplevelser också, inklusive den nöd som orsakats av att se den älskade en berusad eller våldsamma ekonomiska problem som kan ha påverkat familjen , deras möjliga historia om fysiskt , emotionellt eller sexuellt övergrepp , juridiska problem eller svårigheter med andra relationer. Förlusten av en vän eller familjemedlemmar från droger är särskilt smärtsamt om personen var ung och annars hälsosam.

Trots negativiteten kan du fortfarande hitta ett sätt att vara stödjande för någon som har förlorat en älskad mot narkotikamissbruk. Försök hitta inspiration från listan med förslag nedan.

Vara närvarande

PeopleImages / DigitalVision / Getty Images

När man försöker stödja någon som bara har förlorat en släkting eller en älskad till dödsfall från droger, undrar man ofta hur man ger stöd och kamp för de magiska orden som tar bort smärtan.

Du kan göra detta genom att vara fysiskt närvarande och hjälpa dem att känna sig mindre isolerade. Till exempel:

Lyssna

Lyssna är mycket stödjande. Seb Oliver / Getty Images

Oroa dig mindre om att säga "rätt" sak, och mer på att låta personen tala om sin erfarenhet, om de väljer att. Lyssnande innebär att personen får din fulla uppmärksamhet, samtidigt som de tillåter dem att prata utan avbrott.

Godkänn personens känslor

Godkänn de känslor personen genomgår. Mike Chick / Getty Images

En älskad som förlorats av en död från droger kommer sannolikt att ha ännu mer komplexa och motsägelsefulla känslor än andra förlorade människor. De kan känna:

Ingen av dessa känslor är fel, och din acceptans hjälper din vän att bearbeta dem.

Express sympati, men inte falsk empati

Sympati, inte falsk empati, är lämplig om du inte själv har genomgått det. Dan Dalton / Getty Images

Att säga "Jag är ledsen att du går igenom detta" kan vara mer stödjande än kommentarer som "Jag förstår hur du känner." Även om du har förlorat någon till dödsfall från droger, har erfarenheterna och relationerna sannolikt varit ganska annorlunda, så att uttrycka förståelse du inte har kan vara alienating till den förlönade personen.

Uttryck äkta empati kring universella mänskliga känslor som kan vara en del av sorg, till exempel:

Bo Neutral

Att vara lugn och neutral är mest stödjande för någon som har förlorat en älskad till droger. Huy Lam / Getty Images

Att hålla sig neutral kan vara svårt, särskilt om du hade negativa erfarenheter med eller åsikter om den avlidne. Men det är mer stödjande att inte uttrycka någon dom eller negativa känslor om den person som har dött, även om de förlorade gör det.

Om den berövade pratar om hur grymt och missbrukande den beroende mannen var, uttrycka oro för dem, till exempel genom att säga: "Det måste ha varit så svårt för dig" snarare än "jag vet inte varför du sätter upp med den idioten. "

Detta gör det möjligt för de berövade att komma till uttryck med sina egna känslor och att acceptera sina egna skäl för hur de hanterade relationen, oavsett om du känner att de var korrekta.

Uppmuntra och stödja självvård

Att hjälpa till med små självhushållsuppgifter kan göra stor skillnad. Hoxton / Justin Pumfrey / Getty Images

Sorg och depression kan ibland komma i vägen för människor som tar hand om sig själva. Regelbunden sömn, mat och motion kan falla vid vägen.

De som är berövade kan sluta att öva bra personlig hygien och kan misslyckas med att hålla sitt hem rent och städat. Var uppmuntrande och hjälpsam på ett snällt, okritiskt sätt.

Hjälp med praktik

Att göra svåra telefonsamtal kan verkligen hjälpa till. bibikoff / Getty Images

Det finns många dagliga uppgifter som en sorgande person kan försumma eftersom de känner sig deprimerade eller inte hittar energin.

Du kan vara stödjande genom att:

Det kan finnas ytterligare praktiska egenskaper för att ta hand om, som kan tyckas överväldigande för de förlorade, till exempel:

Undvik utbrändhet

Att ta en paus kan hjälpa dig att undvika utbrändhet. Stuart Ashley / Getty Images

Det kan vara svårt att erbjuda stöd till någon som har förlorat en beroende beroende älskare. Känslor kan springa högt, och det kan vara ganska dränering att försöka hjälpa. Men din lojalitet är viktig.

Om du känner dig överväldigad, ta av och ta en paus. Låt inte gnidning monteras, och lufta sedan till någon annan om den förlorade personen. Om de får reda på det kan det vara mer skadligt för den förlönade personen än om du inte hade försökt att stödja dem i första hand.

Ledsa personen till svåra händelser

Att ha en vän kan hjälpa till när du går till domstol. Hero Images / Getty Images

Det kan förekomma händelser efter döden av någon med en missbruk som blir mycket svår för den förlönade personen. För att vara stödjande kan du erbjuda att följa med dem till:

Respektera de efterlevande önskningarna om de vill göra dessa saker ensamma.

Erkänna att sorg är en process

Så småningom kommer din älskade att finna fred. Patryce Bak / Getty Images

Sorgen är en komplicerad process som involverar flera olika steg, och en rad olika och ofta motsägelsefulla känslor. Människor varierar mycket i hur lång tid det tar dem att återhämta sig från en älsklings död.

Låt de förlorade gå igenom denna process på egen väg och i sin egen tid, samtidigt som de har tro att de så småningom kommer att finna fred.

-

källor:

> Kulber-Ross, MD, E. Vid dödsfall och döende . New York: Schribner. 1969.

> Moe, J. Förstå missbruk och återhämtning genom barnets ögon: Hjälp, hopp och helande för familjen . Deerfield Beach, FL: Hälsokommunikation. 2007.

> Orford, J., Dalton, S., Hartney, E. et al. "Nära släktingar till obehandlade tunga drinkare: Perspektiva på tunga drycker och dess effekter." Addiction Research & Theory , 10: 439-463. 2002.

> Orford et al. Att hantera alkohol- och drogproblem: Familjemedlemmarnas erfarenheter i tre kontrastrika kulturer . Hove: Routledge. 2005.