10 Vanliga symptom på uttag av nikotin

Nikotin återkallar jag kan utlösa en hel mängd fysiska och psykiska symptom som gör att ex-rökare känner sig både fysiskt sjuka och psykiskt stressade och oroliga. Detta är särskilt sant om du försöker sluta "kall kalkon".

Medan de flesta kommer att uppleva något obehag som ofta är förknippat med nikotinuttag, finns det steg som kan vidtas för att minimera symtomen. Tipsen nedan kommer att ge dig ett försprång om vad du kan förvänta dig när du flyttar genom denna fas av rökningstopp.

Var inte rädd för nikotinuttaget. Det är inte kul, men det är tillfälligt.

1 - Ångan att röka

Peopleimages / Getty Images

Rökning uppmanar kommer med territoriet när du återhämtar dig från nikotinberoende. Att lära sig hur man hanterar dessa impulser hjälper dig att flytta från att känna dig maktlös för att veta att du kan hantera den här korta men intensiva fasen av rökavbrott.

Mer

2 - Intressen att snacka

Tetra Images / Getty Images

Nya ex-rökare når mat när de längtar efter cigaretter. Anledningarna till detta är mer involverade än att bara leta efter en ersättare för rökning. Kemiska förändringar som sker i kroppen på grund av rökstopp är delvis ansvariga. Lär dig hur du kan undvika overindulging när du slutar röka.

Mer

3 - sömnstörningar

Daly och Newton / Getty Images

Sömnproblem är en vanlig bieffekt av nikotinuttaget och kan köra spalten från slutrelaterad sömnlöshet för att behöva extra sömn under en dag. Låt det inte kasta dig. Om du sov gott innan du slutade röka, kommer denna tillfälliga upprörning att släpas ut snart.

Mer

4 - En ny hosta

Science Photo Library / Getty Images

Det kan vara alarmerande att utveckla en hosta efter att du slutat röka, men det är inte ovanligt. Ta en titt på varför det här ibland händer och hur man utvärderar om hostan kan vara allvarligare än ett symptom på nikotinuttag.

Mer

5 - influensa symptom

Gula Hundproduktioner / Fotodisc / Getty Images

En term som används för att beskriva de generella obehag som är förknippade med nikotinuttag är "Quitter's Flu", för det är ofta bara hur det känns. Från ont och smärta till ont i halsen, kan det vara quitters influensa om du nyligen slutat röka.

Mer

6 - Sluta-relaterad stress

PeopleImages / Getty Images

Rökningstoppet minskar stressen i ditt liv avsevärt, men inte förrän du har återhämtat sig helt från nikotinberoende . Dessutom är det inte ovanligt att utveckla ångest när du slutat röka. Att sluta kall kalkon kan förvärra tillståndet. Lär dig vad du kan göra för att minimera effekterna av upphörande-relaterad stress medan du går igenom nikotinuttaget.

Mer

7 - Förstoppning

Anna Bizon / Getty Images

Upplösningar i matsmältningssystemet som leder till förstoppning är ett vanligt klagomål bland nya ex-rökare. Använd tipsen i den här artikeln för att hjälpa dig hantera detta obekväma symptom på nikotinuttag.

Mer

8 - Junkie Tänkande

Brian Moore / E + / Getty Images

Det finns en inre röst som slår på oss oavbrutet för att fortsätta och tända upp när vi har slutat. Detta kallas junkie tänkande. Det kommer att passera i tid så länge vi lär oss att känna igen och omdirigera dessa ohälsosamma tankar om rökning .

Mer

9 - yrsel

Alain Daussin / Bildbanken / Getty Images

Detta är ett mindre vanligt symptom på nikotinavtagning, men vissa ex-rökare upplever lätta / svimmade känslor när de slutar röka. Lär dig varför detta händer och vad du kan göra om det händer med dig.

Mer

10 - Läkemedel kan behöva justeras

Tim Robberts / Getty Images

Vissa läkemedel som du kan ta regelbundet kan påverkas av rökningstopp. Den takt som din kropp metaboliserar vissa mediciner kan ändras när du slutar röka, så var noga med att kolla med din läkare om du tror att det kan vara bra för dig.

Mer

11 - Bonus: Rädsla för att sluta röka

Peter Dazeley / Fotografens Choice / Getty Images

De flesta långsiktiga rökare vill sluta, många av dem har i åratal. Varför då räddar de rökningstopp i den utsträckning att de släcker det om och om och om igen? Om detta låter bekant är du inte ensam. Nikotinberoende spelar några märkliga sinnsspel med rökare, men du har vad som krävs för att övervinna dem och fortsätta med det.

Mer

Ett ord från

Det är ingen tvivel att för de flesta av oss är nikotinuttag en intensiv upplevelse som vi skulle föredra att hoppa över om det var möjligt. Tyvärr måste vi gå igenom det för att komma igenom det. Med detta sagt, denna fas av rökavbrott varar inte för alltid och med lite kunskap om vad man kan förvänta sig kan man lära sig att hantera de obehag du upplever. Proaktivt delta i din återhämtning och ta varje rökfri dag som den kommer. Bli inte framför dig själv och oroa dig för att aldrig röka igen. Bara fokusera på idag och lösa för att göra det genom rökfritt. Rökningstopp är värt det arbete som krävs för att uppnå, och fördelarna som väntar på dig är mer talrika än du kan föreställa dig. Rökning var sannolikt knuten till nästan allt du gjorde, och när du slutar, berör fördelarna de flesta aspekterna av våra liv på ett positivt sätt.