Avsikten bakom anonyma alkoholister "Steg 11

Hur ser ateister och agnostiker på steg 11s religiösa övertoner?

Alcoholics Anonymous (AA) 12-stegs program som beskrivs i "The Big Book", AA: s guide för människor som återhämtar sig från alkoholism, har många hänvisningar till Gud och religiösa teman, och steg 11 är inte annorlunda. I ett nötskal säger steg 11 att du ska upptäcka planen Gud, som du förstår honom, har för ditt liv och hittar makten att utföra det.

AA säger att det är icke-religiöst men ganska andligt i design, och som sin hörnsten bör medlemmarna finna en högre syfte eller högre makt.

Gud kan beskrivas som ett religiöst var, eller för ateister och agnostiker, det kan helt enkelt betyda den gruppdynamik som upplevs som medlem vid ett AA-möte eller till och med en annan individ.

Granskning av steg 11

Steg 11
Sökt genom bön och meditation för att förbättra vår medvetna kontakt med Gud när vi förstod honom, att bara be om kunskap om hans vilja för oss och makt att utföra det.

Andlig snarare än religiös

För många i återhämtning, oavsett om det är Alkoholister Anonym eller Al-Anon Familjegrupper, kan begreppet andlighet vara okänt, förlorat eller avvisat. Om du söker tröst i en flaska eller i barer kan du få andra problem som ett brutet förhållande eller smulande äktenskap, en kriminell historia eller i allmänhet ett liv i turbulens. Även för dem som har uppväxt i en kyrka kan du konstatera att din upplevelse var mer "religiös" och prescriptiv snarare än andlig.

För de flesta som är allvarliga i att arbeta de 12 stegen, när du kommer fram till steg 11 kan du upptäcka en åtgärd av andlighet på jobbet i ditt liv.

För många AA-medlemmar säger de att de har upptäckt sin högre makt och bildar en bättre förståelse för den kraften.

Bön eller meditation för vägledning

De metoder och metoder för bön och meditation som föreslås i steg 11 varierar, men syftet med steget är att ansluta sig till den högre kraften. Vissa föredrar att kalla högre kraft "Gud", andra undviker G-ordet helt och hållet.

Poängen är att AA-medlemmar upptäcker genom deltagande i programmet att det finns en makt som är större än sig själva, och de har sett den kraften på jobbet.

Som medlemmar accepterar principen om "stillhet" att "ingenting, absolut inträffar i Guds värld av misstag", det finns ett erkännande av en högre makt, och det finns en plan för sina liv. Genom bön och meditation kan medlemmar försöka öka deras medvetenhet om den makt och dra på den för att fortsätta sin personliga resa till återhämtning.

Hur mår en person som är ateist eller agnostiker?

Som föreslagits av Hazelden Betty Ford Foundation kan du be eller meditera genom att vara still, tyst, stoppa, reflektera och lyssna på dina tankar. Du kan planera din dag på ett ordnat sätt. Fråga dig själv, Gud eller en högre makt för de rätta svaren för att få dig igenom dagen. I stunder av förvirring eller obalans, sluta, fråga dig själv eller den högre kraften för rätt sätt att gå vidare. Förstå det, visualisera det, fortsätt. För många är detta självreflektion, för andra, det ber Gud om vägledning. Slutresultatet blir vanligen detsamma.