5 True Bad Acid Trip Stories

Första erfarenheter av LSD

Lysergic Acid (LSD) är ett oförutsägbart läkemedel med en rad hallucinogena effekter. Erfarenheten av berusning på detta läkemedel, känd som en "surt resa" eller bara "resa", kan snabbt bli obehagligt, vilket är känt som en "dålig resa". Följande är en mängd olika sanna sura resa historier. Dessa berättelser presenteras för att öka medvetenheten om de typer av erfarenheter som kan hända när människor släpper syra, även om de beskrivna erfarenheterna är individuella och inte nödvändigtvis representativa för vad som upplevs av alla användare av LSD. Faktum är att många användare av LSD inte har intensiva effekter, särskilt om de doser de konsumerar är små. Doseringar av LSD är mycket oförutsägbara, eftersom läkemedlet avdunstar över tiden, och mängderna är så små att de är svåra att bestämma, eftersom läkemedlet typiskt tillverkas i hemlösa laboratorier.

1 - Jack Hallucinated Bugs och ormar

Shikheigoh / Getty Images

Jack tog sin slutliga syra resa i åldern 20, som han beskrivit som "den enda där jag förlorade förmågan att känna skillnaden mellan vad som var verkligt och vad som inducerades hallucinationer." Han intog 125 mikrogram LSD, vilket trädde i kraft medan han promenerade på stranden med en vän, Bill, som inte var berusad. Sättet som han beskrev vad hände gick så här:

"Jag blev plötsligt transporterad till aldrig land aldrig, en djup mörk plats där alla var en insekt med insektsytor, antenner som kom ut ur huvudet och allt detta droppande och masticating fortsatte med sina mun ... Snakeheads bobbing runt varje hörn. "

När de visuella snedvridningarna fortsatte, "Jag började raving, nötter ... Jag var borta . Det var ungefär tre timmar av grisskräck. Jag var så distraherad av det grymma av allt jag inte hade tid att märka hur rädd Jag var. Jag trodde att den här metamorfatta världen var verklighet. Jag skrek och skrek och hoppade runt medan Bill försökte behålla mig. "

Bug- och ormhallucinationerna fortsatte på köra hemmet, och Mark fortsatte försöka hoppa ut ur bilen, så Bill var tvungen att knyta honom. Drevet var "en av de mest grymma upplevelser jag någonsin kan komma ihåg ... Jag var oroad av mig, förskräckt av dessa hemliga visioner som jag fortsatte att se ... Det var verkligen en eländig, olycklig upplevelse."

När han kom ner från drogen, blev Jacks ögon skadade från solen för några veckor efteråt - eleverna (de mörka fläckarna i ditt öga) utvidgades som svar på LSD och han hade inte bärt solglasögon. Jack blev socialt isolerad. Han kände sig som en outsider och missnöje, inte ens att känna tillhörighet med sina tidigare "subversiva" följeslagare, och beskrev sig som mer benägna att se den mörka sidan av mänskligheten.

"Jag hörde inte till något, jag hade gått iväg från min familj och förlorat många vänner. Jag gick ut i avgrunden för att jag var avstängd, på vägen till ingenstans. Jag tog aldrig LSD igen."

Medan konsekvenserna av Jacks dåliga resa var tillfälliga, kan människor ibland drabbas under långa perioder och utveckla substansinducerade psykiska problem. Andra har turen att komma ner och känna sig mycket lika som de gjorde innan de hade den dåliga resan.

2 - Markens beteende fick honom sjukhus

Ron Koeberer / Getty Images

Vid 17 års ålder tog Mark 5000 mikrogram LSD med fyra vänner. När syran trädde i kraft, kände Mark alienerat från sina följeslagare, men senare återspeglade han att kanske fientligheten var allt i hans huvud. Han kände ökad paranoia och gick ut i staden själv.

När förgiftningseffekterna intensifierades såg det ut som om "gatorna smälte och surrade" och folk såg ut som tecknade bokstäver. Ett fält såg ut som en Van Gogh-målning, "allt i mitt synfält såg ut som en av hans målningar."

Mark slutade av hemmet till en familj som han visste, på jakt efter fristad, och bad om en dusch, som han då inte kände sig oförmögen att kontrollera. Marks föräldrar anlände, men hans beteende kände sig utom kontroll. Han sprang ut ur huset och trodde att han skulle kunna flyga, även om han var kort förvirrad av upplevelsen att stubba sin tå. Han återvände till huset, men då började virvelvinden igen, och han började köra runt huset som jagade av sin Saint Bernard-hund.

I ett försök att kontrollera Marks beteende satte hans följeslagare honom i ett litet rum, vilket bara motverkade honom ytterligare. Han kastade en stol genom fönstret och flydde.

På vägen hem kände han en impuls för att vara fri och obekvämd, så han tog av sig kläderna. En ambulans ringde, han var bunden till en båre och tog ensam till ett sjukhus, där han fick en injektion av antipsykotisk medicinering . Han var under observation i 10 dagar och belastad med oanständig exponering.

Marks erfarenhet var ovanlig eftersom hans beteende var dramatiskt och han togs till sjukhus. De flesta som hittar kläder och är inblandade förlorar inte kontrollen över deras beteende i denna utsträckning. Han tog emellertid en mycket hög dos av läkemedlet, många gånger så mycket som Jack i den tidigare berättelsen.

3 - Wayne Anthonys flickvän blev destruktiv och våldsam

Cultura / Howard Kingsnorth / Getty Images

Wayne Anthony beskrev en fasansfull händelse när han och hans flickvän tappade syra, och hon hade en dålig resa från början. Detta var också en dålig resa till Wayne eftersom han var tvungen att klara sig med att försöka dämpa sitt aggressiva beteende och få henne professionell hjälp medan han själv var under inflytande.

Som en musiker ägde Waynes flickvän mycket inspelningsutrustning, som hon krossade i bitar under påverkan av LSD. Stripping sig naken, fortsatte hon att skära sig med ett brutet skott av plast och blev våldsam mot Wayne och andra som försökte klä och hjälpa henne.

Wayne ringde en ambulans och han och paramedicinen kämpade för att få henne in i ambulansen, eftersom hon var så fysiskt aggressiv. På sjukhuset anföll hon en sjuksköterska, och det tog många människor att hålla ner henne så att hon med våld kunde injiceras med en lugnande medel. Hon fick den maximala dosen av lugnande mediciner för att lugna henne ner.

Efter att ha kommit ner från drogen blev hon förskräckt över vad hon hade gjort - angriper sig själv och andra och förstörde sin egen utrustning. Klart var hon i en mycket förändrad sinnestillstånd från drogen.

Denna historia illustrerar det faktum att även om de flesta inte blir våldsamma från att ta syra, kan de vara helt okunniga och irrationella och mycket svåra att kontrollera.

4 - Boy George förlorade kontrollen över hans kroppsliga funktioner

Simone Joyner / Getty Images Entertainment / Getty Images

Culture Club frontman Boy George beskrev en dålig resa i sin självbiografi, "Take It Like a Man."

Trots att han tidigare använt andra droger, inklusive gräs och heroin , var det första gången han hade tagit syra. Jämfört med andra droger som han hade tagit, som träder i kraft i sekunder eller minuter, var det lång tid mellan att ta LSD och drogen som tog effekten. Det kan ofta ta upp till en timme för en surt resa att börja efter att svala syrfliken. George blev uttråkad och väntade efter att ha tagit den första fliken och tog en andra dos, så när läkemedlet slutligen trädde i kraft var resan mycket intensiv.

George och hans vänner gick till en klubb. Efter att ha gått igenom känslor av paranoia om polisens närvaro utanför klubben och stör en annan kändis började George känna att han hade förlorat kontrollen över sin kropp. De visuella hallucinationerna fick det att känna att "allting andades och kom till mig. Jag började krympa och känna mig rädd." Vi var tvungna att lämna. "

Han upprörde då de flesta av sina följeslagare, som lämnade honom ensam med sin kändisvän, Marilyn. Vid den tiden hade George förlorat kontrollen över sina kroppsfunktioner. "Jag snubblade så illa att jag inte kunde ta mig på toaletten. Marilyn ledde mig till loo i hysterik och lät mig stirra på skålen. Jag grep mitt smältande ansikte i spegeln och började freak." Jag kan inte gå, jag kan inte "[då] jag gissade mig själv."

Även om människor inte brukar förlora kontrollen över deras kroppsfunktioner när de är berusade på LSD, kan hela processen med att använda toaletten faktiskt känna sig ganska komplicerad på grund av de sensoriska störningar som kan hända. Människor kan också finna sig ifrågasätta sociala normer, som kan verka meningslösa och meningslösa, följaktligen avlägsnande av kläder som beskrivs i andra berättelser. Det här sker inte vanligtvis på syra, eftersom människor på syra vanligtvis försöker följa de normala sociala reglerna, men det kan inträffa om personen är mycket berusad.

5 - Dr. Frank Olson tog sitt eget liv

PhotoAlto / Ale Ventura / Getty Images

I ett tragiskt LSD-regeringsexperiment konsumerade Dr. Frank Olson, en specialoperatör och biokemist, en drink som spetsades med LSD. Ett förstahandsredovisning av vad han upplevde under denna resa är inte tillgänglig, men han rapporterades ha lidit av psykos som ett resultat. Dagen senare tog han sitt eget liv genom att kasta sig ut ur ett tionde vånings fönster på Statler Hotel i New York.

Vi kommer aldrig veta vad Dr Olson faktiskt upplevde under eller efter denna resa, men den efterföljande utredningen indikerade att han kanske har haft en känsla av känslomässig instabilitet. Vidare är det sannolikt att intag av en drink med en hallucinogen läkemedel utan din kunskap vara mycket mer förvirrande och skrämmande än att uppleva effekterna efter att ha avsiktligt tagit drogen genom eget val.

Medan utlösandet av psykos och dödsfall med självmord och olyckor är relativt ovanligt under påverkan av LSD, är det en verklig risk. Människor som har en historia av känslomässiga eller psykiska problem är särskilt starka varna för denna risk.

Ett ord från

Som dessa historier illustrerar kan tripping på syra vara en skrämmande och till och med farlig upplevelse som kan påverka människor i månader eller till och med år efter att ha tagit den.

Om du hittar dig själv eller någon du bryr dig om att uppleva en dålig resa, finns det fortfarande mycket du kan göra för att förbättra situationen - i synnerhet, kom ihåg att det inte är riktigt, håll dig tryggt och gör ditt bästa för att ansluta till någon . Även om sjukhus inte är vanligtvis bekväma platser för personer som är berusade på syra, tveka inte att ta någon till sjukhus som har tagit något läkemedel och förlorat medvetande, som verkar vara osammanhängande, eller som blir våldsam. Poliserna blir alltmer utbildade om läkemedelseffekter och kan bidra till att hålla freden om någon uppträder på ett mycket störande sätt.

Om du känner att du behöver mer hjälp med att sluta eller skära ner på syra eller något annat läkemedel, undersök behandlingar för missbruk.

> Källor:

> Anthony W. Class of 88: The True Acid House Experience. London: Virgin Böcker. 1998.

> Svarta D. Syra: Den hemliga historien av LSD. London: Satin Publikationer. 1998.

> Hayes C. (redaktör). Tripping: En antologi av True-Life Psychedelic Adventures. New York: Pingvin. 2000.

> Liechti ME, Schmid Y, Enzler F, et al. Akuta effekter av lysergsyra dietylamid i friska ämnen. Biologisk psykiatri . 2015.

> O'Dowd G. & Bright S. Ta det som en man: Autobiografi av Boy George London: Pan McMillan. 1995.