Hur man hanterar testangst och gör bättre på test

Du kan minska testangst!

Tester kan vara stressiga även för de mest förberedda studenterna, och ofta kan de ljusaste och mest engagerade eleverna uppleva mest stress före en tentamen. Tyvärr kan testangst faktiskt ha en negativ inverkan på din prestation, även bland begåvade studenter och högpresterande, och särskilt bland perfectionists. (Bara med den kunskapen lägger till spänningen, eller hur?) Tja, räd inte: Det finns flera steg du kan ta innan en tentamen och även under den som kan minimera det tryck du känner, maximera känslan av självförtroende du har , och gör dina stressnivåer mycket mer hanterbara.

Medan test kan aldrig vara roligt och icke-stressande, kan de vara mycket lättare att ta när du har testangst under kontroll och är beväpnade med verktyg för att kämpa mot det. Följande testangstbusters kan hjälpa dig att komma igenom ditt nästa test med mycket större lätthet och sannolikt mer framgång!

Få tillräckligt med sömn

Att få 6 timmar mindre kan leda till vad som kallas sömnunderskott eller brist på tillräcklig sömn. Att ha sömnbrist kan faktiskt göra dig mindre skarp mentalt, vilket kan påverka din prestation negativt på test, även om du spenderade de missade timmarna av sömnstudier. Så det är mycket viktigt för dig att få hela din studie att göra så att du kan få en god natts sömn före din stora dag.

Studera smartare

Att vara organiserade med dina studier kan hjälpa dig att hålla dig från att dra alla nighters för att få allt att studera och spränga testet eftersom du är utmattad (se ovan). Hur studerar du "smartare"?

Gör en lista över de viktigaste sakerna du behöver lära dig, i betydelse, och slå objekten högst upp i listan först. (På så sätt, om du är slut på tiden, är du oftast täckt.) Gör en lista över allt arbete du måste göra, uppskatta hur mycket tid varje objekt tar och jämföra det med antalet timmar du har tillgång till ; Det här kommer att berätta om du kan läsa noga (eller bara skumma), hur många gånger du har råd att revidera papper och andra sätt att ta fart på dig så att du kan få allt gjort.

(Om du är pressad för tiden, är det viktigt att kontrollera dina perfektionistiska tendenser vid dörren.) Åh, och stäng av TV-apparaten så mycket som möjligt tills dina test är bakom dig.

Visualisera framgång

Ett bra sätt att bygga ditt självförtroende när du somnar varje natt är att visualisera dig själv och ta prov och göra det fantastiskt. Detaljerad visualisering kan hjälpa dig att känna att du verkligen upplever något och att visualisera dig själv bra är ett sätt att "träna" framgång på ett sätt som faktiskt kan hjälpa dig att utföra bättre. (Att vara säker på att du tar dina tentor kan hålla dig från kvävning på grund av stressen.) Visualiseringar kan också hjälpa dig att komma ihåg fakta: du kan skapa detaljerade scenarier som involverar informationen du försöker komma ihåg, och detta kan hjälpa till att cementera fakta i ditt minne.

Hålla sig lugn

Eftersom stress kan försämra ditt minne är det viktigt att vara lugn före och under testen. Medan det är lättare sagt än gjort, finns det flera spänningssättstekniker som kan hjälpa dig lugna dig snabbt när du känner dig överväldigad . Till exempel har andningsövningar visats av forskning för att minska testangst och kan vara extremt effektiv för att hjälpa dig att slappna av och vända ditt stressrespons i olika situationer: Ta bara djupa andetag, expandera din mage på andan och låt stress kommer ut med dina utandningar.

Källor: Paul G, Elam B, Verhulst SJ. En longitudinell studie av studerandes uppfattning om att använda djup andningsmeditation för att minska testningen. Undervisning och lärande i medicin , sommar 2007.