Bedömning av alkoholförändringar

Bestämning av problem och behandlingsplan

Om du går in i någon form av alkohol- eller drogbehandlingsprogram , är en av de första saker som kommer att hända en bedömning av ditt drickproblem.

Oavsett om du är frivilligt in i en långsiktig bostadsbehandlingsanläggning, ett polikliniskt program, eller du kommer in i ett obligatoriskt drogrättsprogram eller en fullskola , kommer det första steget att vara en utvärdering av din dricka.

En första bedömning är ett nödvändigt första steg för att avgöra om du har ett alkohol- eller narkotikaproblem, svårighetsgraden av problemet och att bestämma en plan för behandling .

Målen för bedömningen

I de flesta fall ingår målen i bedömningen:

Bedömningen är en pågående process som fortsätter under hela behandlingen för att utvärdera framsteg och justera behandlingsplanen om det behövs.

Svara på viktiga frågor om behandling

Typiskt är bedömningen utformad för att bestämma:

Beroende på vilken typ av program du anger, kan den inledande bedömningen endast bestå av ett frågeformulär.

Om programmet är omfattande kommer dock den inledande bedömningen att omfatta en läkarundersökning och en klinisk intervju samt flera prov eller frågeformulär.

Kliniska intervjuer

Vid någon tidpunkt under den tidiga delen av din behandling kommer du att hitta dig själv och sitta och prata med en läkare - en specialutbildad professionell som kommer att intervjua dig ansikte mot ansikte om din situation.

Vanligtvis har du genomgått en läkarundersökning och minst ett frågeformulär innan du pratar med kliniken - vem kan vara en medicinsk professionell, en rådgivare, en arbetsdirektör, en socialarbetare, en probation officer eller någon annan tjänsteman vid domstolen.

Den här personen kommer att ställa frågor om dig själv och kan använda en rad olika tester och frågeformulär - kända inom behandlingsområdet som formella bedömningsinstrument - för att försöka hitta den bästa behandlingsmetoden för din personliga situation.

Bedömningsinstrumentet kommer att vara till hjälp för att vägleda kliniken mot rätt behandlingsprogram för dig, men i slutändan blir det rådgivarens erfarenhet och bedömning som avgör vilken handlingsåtgärd som behövs.

Testbatteri tillgängligt

Det finns bokstavligen mer än 100 alkoholbedömningsformulär och tester som är tillgängliga för att hjälpa kliniken att bestämma dina behandlingsbehov.

En av de första testerna du får ges skulle bedöma svårighetsgraden av dina abstinenssymptom när du slutar dricka. Detta kommer att berätta för rådgivaren om du behöver mediciner för att hjälpa dig att hantera uttag.

Ta utvärderingen av alkoholutsläppsbedömningen

Bedömning av det fullständiga problemet

För att hjälpa till att diagnostisera svårighetsgraden av din missbruksstörning, finns det dussintals tester tillgängliga - allt från korta 4- och 5-frågetest som vanligtvis används i upptagna primära vårdkontor, till frågeformulär som är flera sidor långa.

Frågorna om dessa test brukar inte fråga dig direkt om hur mycket eller hur ofta du konsumerar alkohol eftersom de flesta som har alkoholproblem förnekar eller minimerar sin alkoholkonsumtion.

Istället frågar testen dig om problem som är förknippade med alkoholkonsumtion, till exempel, "Har du någonsin missat arbete på grund av din dricka?"

Ta Alkoholism Screening Quiz

Psykologiska och andra problem

Beroende på din situation kan läkaren ge dig andra frågeformulär som inte har något att göra med att dricka direkt. Du får få ett allmänt psykologiskt test för att bedöma din personlighet, kognition och neuropsykologiska egenskaper.

Mängden du dricker kan bara vara en del av problemet. Du kan också få tester för att avgöra om du har utvecklat problem inom andra områden som medicinsk, juridisk, psykiatrisk, drogmissbruk, sysselsättning och familj.

Försöker hjälpa dig

Syftet med hela processen är att försöka hitta det bästa sättet att hjälpa dig att hantera de problem du står inför. Rådgivaren eller domaren är inte där för att döma dig eller kritisera dig, men för att hjälpa dig.

Det bästa du kan göra om du befinner dig i en sådan situation är att samarbeta och svara rådgivarens eller testfrågorna så ärligt som möjligt så att de som försöker hjälpa dig kan göra de bästa och mest informerade besluten.

källor:

National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism. "Bedömning av alkoholism." Alkoholvarning