Standard alkoholhaltig dryck

En öl motsvarar en blandad drink och en 5 oz. glas vin

För att hålla dig i låg risk att utveckla alkoholproblem måste du dricka mindre än fem standarddrycker om dagen om du är manlig och mindre än fyra om du är kvinna. Men vad är en vanlig dryck?

I Förenta staterna är en vanlig dryck en alkoholhaltig dryck som innehåller 0,6 vätska ounces (14 gram) ren alkohol. Det motsvarar ungefär 1,2 matskedar ren alkohol .

Alla dessa anses vara en standarddryck

Följande anses generellt vara ekvivalenta med en standarddryck:

Ovanstående exempel är ungefärliga eftersom många märken och typer av alkoholhaltiga drycker varierar i faktisk alkoholinnehåll. Kontrollera etiketten för procentandel av alkoholinnehåll.

Hur många drycker finns i en flaska?

Om du inte är i en bar eller restaurang, är det osannolikt att du köper din alkohol med drycken, men köper istället i större behållare. Här är antalet drycker som finns i några populära behållare:

Öl : Det finns en standarddryck i en vanlig 12 ounce öl, men det finns 1 1/2 standarddrycker i en 16-ounce "lång pojke". Den nya populära 40-talet, som består av 40 ounce öl, innehåller 3 1/2 standarddrycker.

Maltdriven : Enligt definition innehåller maltlut mer alkohol än vanlig öl. En 12-uns burk eller flaska maltlut innehåller 1 1/2 standarddrycker, inte en drink. På samma sätt innehåller en 40-uns behållare av maltlut 4 1/2 standarddrycker. Med andra ord överstiger en 40-uns burk maltlut över de dagliga riktlinjerna för lågriskdrickande.

Vin : Nej, en flaska vin är inte en drink. Den vanliga 750 ml vinflaska innehåller minst 5 standarddrycker. En flaska "starkt vin", som sherry eller hamn, innehåller nästan 8 standarddrycker.

Hård sprit : En vanlig dryck innehåller bara 1,5 oz. av 80-bevis sprit. Så det betyder att en halv pint hårdlut innehåller 4 1/2 drycker och en pint innehåller 8 1/2 drycker. En femte (750 ml) innehåller 17 standarddrycker.

Det är viktigt att veta vad en vanlig dryck är

Anledningen till att det är viktigt att känna igen en vanlig dryck är så att du kan veta hur mycket du kan dricka säkert enligt de rekommenderade riktlinjerna - fem eller mindre standarddrycker för män per dag, fyra eller mindre för kvinnor.

Om du dricker mer än de rekommenderade riktlinjerna sätter du dig själv i riskzonen för att utveckla alkoholmissbrukstörningar, och du ökar din risk att utveckla hälsoproblem på grund av din alkoholkonsumtion.

Om du vill försäkra dig om att du inte överskrider de rekommenderade riktlinjerna för säker alkoholkonsumtion, se till att du noggrant mäter dina drycker mot vad som utgör en faktisk vanlig dryck.

Källa:

National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism. "Vad är en standarddryck?"