Breathwalk för energi och stressavlastning

Breathwalk är vetenskapen om att kombinera specifika andningsmönster som synkroniseras med dina gångsteg och förbättras med konsten att rikta meditativ uppmärksamhet. Specifika Breathwalk övningar ger specifika effekter för att återuppliva kropp, sinne och ande.

Effekterna inkluderar:

"Problemet är inte att koppla sinne och kropp - de är kopplade. Problemet använder kroppen på ett medvetet sätt", förklarade Gurucharan Singh Khalsa vid ett Breathwalk-träningsseminarium i Portland, Oregon.

Breathwalking drar på andningstekniker från yoga, lägger övningar och gå cadences för att skapa önskad effekt. Effekterna stöds av forskning som visade att teknikerna faktiskt producerar de önskade effekterna - mer än när man bara går och går.

Khalsa undervisar Breathwalking på flera sätt.

Fördelarna med Breathwalking är en perfekt match för dagens arbetsplatser med hög stress / låg fysisk aktivitet och kombinerar mentala och fysiska fördelar.

Kommer på en Breathwalk

Varje Breathwalk har fem steg.

Väcka
Vaknaövningarna koordineras för önskad effekt. Tre till fem olika övningar görs i 1-3 minuter vardera. Det här är enkel arm, hållning och medvetna andningsövningar. De använda andningsmönstren inkluderar fullt medvetna andetag, den snabba "andning av eld" och segmenterad andning.

Justera
Nu börjar promenaden. Vandrare går ut i några minuter för att skapa en jämn och bekväm takt. De kontrollerar korrekt kroppsinriktning och strid. Khalsa rekommenderar att vandrare tittar på den absoluta nybörjarmanualen för bra gångteknik. Vandrare gör en skanning av sin kropp, känner varje länk från fot till ben till lår och uppåt.

Vitalisera
Breathwalkers njuter av vitalisering
Ett specifikt andningsmönster används för att uppnå önskad effekt, vare sig det är energi, humörkontroll, mental klarhet eller samband. Tekniker inkluderar segmenterad andning och användningen av primalljud, antingen ofullständigt eller mjukt uttryckt. Under instruktörsklassen kom jag för att njuta av användningen av segmenterad andning tillsammans med gångkadensen. Varje steg var i rytm mot andningen. De flesta andningsteknikerna görs genom näsan i stället för munnen. Andningsgångskombinationerna, speciellt när de kombineras med tänkande eller viskning av de primala ljuden, rensar tanken hos den konstanta självchattaren och låter dig känna din rytm.

Den vitaliserande rytmen görs i 3-5 minuter, då en normal andning och gåttid görs i 3 minuter. Detta upprepade 3 gånger eller mer under hela turen.

Balans
Avsluta promenad genom att gradvis minska vandringshastigheten och låta sinnena expandera. Gör sedan med en bra stretch som Triple Balance Stretch som beskrivs i boken.

Integrera
Detta är en "innerwalk" -övning för att ansluta sinne, kropp och miljö. Olika övningar inkluderar "Spela och Replay", "Samla dina sinnen" och "Utöka bubblan".

Vem ska Breathwalk?
Jag erkänner att jag är en vetenskaplig typ med ett skeptiskt öga. Men jag njöt helt av min dag att lära mig om Breathwalk och jag har införlivat flera tekniker i min rutin. Först, att veta hur man andas ordentligt hjälper mig ganska när jag går snabbt eller uppåt.

För det andra går det på en komplett Breathwalk en bra walking workout för mina "lätta" dagar som jag alternerar med racewalking träningsdagar. De kan också vara bra lunchare eller kalmerare under arbetsdagen - beroende på ditt behov och vilken du väljer.

Breathwalking kan göras solo, med en vän eller i en grupp. Det är anpassningsbart för promenader grupper att använda eller för användning på egen hand.