Använda övning för att lindra stress

Stress och övning: Se bättre, känner dig bättre

När vårt samhälle blir mer hälsomedvetet har det blivit ett ökat fokus på vikten av motion. Många tränar för att kontrollera vikt och få bättre fysiskt tillstånd för att bli mer hälsosamma eller fysiskt attraktiva, men träning och stresshantering är också nära knutna till varandra. Övning kan vara en extremt effektiv stressavlastare av flera anledningar:

Outlet för frustrationer

När livets irritationer eller frustrerande situationer bygger upp, kan du känna dig stressad eller uppleva låggradig ilska . Fler träningsformer av träning som boxning, kampsport eller viktträning kan också ge en effektiv frigöring av dessa negativa känslor och göra dessa annars potentiellt ohälsosamma känslor till motivation för ökad hälsa och välbefinnande.

Övnings- och stresshormoner

Övning kan minska "stresshormoner" som kortisol , och öka endorfiner, din kropps känsla-goda kemikalier, vilket ger ditt humör en naturlig ökning. (Detta är kemi bakom en "löpare hög".)

Distraktion

Fysisk aktivitet kan själv tänka på dina problem och antingen omdirigera den på aktiviteten eller fördjupa dig i ett zen-liknande tillstånd . Övning innebär vanligtvis också en förändring av landskapet, antingen med dig till ett gym, en dojo, en boxningsring, en park, ett naturskönt berg, en cykelväg eller en stadsdelstrotto, som alla kan vara trevliga lågspänningsplatser.

Ser bra ut

Jag måste inkludera detta eventuellt ytliga, men betydande, nytta av motion: det hjälper dig att gå ner i vikt, tona din kropp och bibehålla en hälsosam glöd och ett leende. Du kan känna en subtil men betydande ökning eftersom dina kläder ser smidigare ut, och du projicerar en aura av ökat förtroende och styrka.

Ring mig grunt, men detta påverkar många människor och kan lindra stress för dem som är oroade över sitt utseende och oroar sig för att de inte ser så hälsosamma ut som de kunde.

Socialt stöd

Fördelarna med socialt stöd är väl dokumenterade och mångfaldiga. Eftersom motion och fysisk aktivitet ofta kan involvera andra, kan du njuta av en dubbel dos av stressavlastning med de kombinerade fördelarna med motion och roligt med vänner. Oavsett om du är i en klass med andra, tränar i gymmet med en kompis, spelar softball i liga eller tar en promenad eller vandrar med en vän, får andra att tränas med dig kan du få det bra och hjälpa dig att motivera du ska driva hårdare för att få en bättre träning utan att det känns så mycket som "arbete".

Ökad hälsa

Medan stress kan orsaka sjukdom kan sjukdom också orsaka stress, med fysisk smärta, missade aktiviteter, känslor av isolering och andra kostnader som följer med det. Så att förbättra din övergripande hälsa och livslängd med motion kan också spara mycket stress på kort sikt (genom att stärka din immunitet mot förkylningar, influensa och andra mindre sjukdomar) och på lång sikt (genom att hjälpa dig att hålla dig friskare längre, och njut av livet mer på grund av det).

Motståndskraft mot stress

Det är rätt, forskning tyder på att fysisk aktivitet kan kopplas till lägre fysiologisk reaktivitet mot stress. Enkelt sagt kan de som får mer träning bli mindre drabbade av stressen de står inför. Så, förutom alla andra fördelar, kan träning ge någon immunitet mot framtida stress samt ett sätt att hantera aktuell stress. Om det inte är en bra anledning att bli mer aktiv, vet jag inte vad som är!

Följande resurser kan hjälpa dig att integrera övning i din livsstil för ökad stresshantering utan överdriven stress. Ha så kul!

Källa:
Rimmele U, Seiler R, Marti B, Wirtz PH, Ehlert U, Heinrichs M. Nivån på fysisk aktivitet påverkar binjur och kardiovaskulär reaktivitet mot psykosocial stress. Psychon. 13 oktober 2008.