Clustering för minne och återkallelse

Gruppinformation kan göra memorering enklare

Clustering innebär att organisera information i minnet i relaterade grupper. Minnen är naturligt grupperade i relaterade grupperingar under återkallelse från långsiktigt minne . Så det är vettigt att när du försöker memorera information, kan du göra det lättare för dig att lägga liknande saker i samma kategori.

Hur fungerar klustringsprocessen?

Har du någonsin försökt memorera en lång lista med ord?

Föreställ dig att du försöker komma ihåg listor av ordförråd ord för en biologi klass. Ett sätt att göra det enklare att komma ihåg objekten på din lista är att bryta ner det i mindre grupper av relaterade objekt. I stället för att helt enkelt försöka komma ihåg hela listan i rote-form kan du klustra information i mindre grupperingar beroende på om föremålen är relaterade till ämnen som celldelning, genetik, ekologi eller mikrobiologi.

Så här använder du Clustering för att komma ihåg mer

Denna strategi kan användas effektivt när man försöker memorera långa listor med information. Tänk dig att du försöker memorera en lång livsmedelsbutiklista. Ett sätt att göra informationen mer hanterbar skulle vara att klustra objekt i relaterade grupper. Till exempel kan du skapa separata kluster för grönsaker, frukter, spannmål, kött och mejeriprodukter.

Låt oss ta en titt på ett annat exempel på kluster. Läs följande lista med ord:

druvor bordsbuss apple stol flygplan skrivbord banan soffa bil tåg plommon lampa motorcykel jordgubbe dresser cykel persika

Chansen är att du automatiskt grupperade dessa objekt i tre kluster: frukt, möbler och transportsätt. Tänk på hur svårt det är att försöka memorera den ovanstående listan med ord i presentation.

Genom att omorganisera informationen och koppla varje objekt till relaterade objekt skulle du mycket mer troligt att komma ihåg mer.

Clustering Metoder

Hur bestämmer du hur du ska bilda de olika klustren? Även om detta kan vara uppenbart för vissa listor, blir det mindre så för andra.

Klustringseffekter för minne

Forskning i minnet har funnit två vanliga typer av naturliga kluster.