En riktig historia av en alkoholisk familj i kris

När telefonsamtalet kom med en inbjudan att komma tillbaka "hemma" för ett besök, hade jag inte hört talan på andra sidan i över 20 år. Jag accepterade inbjudan och gjorde resan, utan att inse att jag skulle gå in i en familj i kris - en känslomässig pulverkål redo att explodera.

Kapitel 1: En familj i kris
En alkoholburk kan påverka många liv
Det här är tyvärr en sann historia om hur många liv en alkoholist kan påverka, och hur alkoholismen kan spiralisera till en fullfjädrad familjesjukdom.

Kapitel 2: En Alkoholisk I Förnekelse
Obehandlad alkohol kan påverka hela familjen
Oavsett hur mycket de uppmanas eller skällas, hur mycket uppmuntran och förståelse de erbjuds, kommer vissa aldrig att fatta beslut att sluta dricka.

Kapitel 3: En familjesjukdom
Det finns en anledning som kallas familjesjukdom
Hon skyller sig för de våldsamma utbrotten. Hon förlorade sitt humör, förlorade kontrollen och sa saker som hon inte menade. Hon visste vad som skulle hända; Det var inte första gången han slog henne.

Kapitel 4: Våldscykeln
"Oroa dig inte, det kommer aldrig att hända igen"
Rummets ljusstyrka gör att han snubblar och han inser att det är morgon - nästa dag. Han säger till sig själv: "Om det här är lördag morgon, vad hände med fredagskväll?"

Kapitel 5: Cykeln fortsätter
Upprepande beteende över och över
Händelsen av våld i hemmet som vi bevittnade i vår serie "En familj i kris" är typisk för det fysiska missbruk som uppträder i tusentals hem varje dag.

Kapitel 6: Vad gör dem kvar?
Varför blir offer med missbrukaren?
De flesta människor som kommer i kontakt med det olämpliga beteendet hos en alkoholist kommer helt enkelt att gå bort. Men för många andra är det inte så lätt.

Kapitel 7: En progressiv sjukdom
Det kryper upp på dig
Under åren - långsamt och lömskt - börjar alkohol att ta mer och mer kontroll på ett subtilt och smidigt sätt tills det äntligen kommer att dominera alla aspekter av drinkarens liv.

Kapitel 8: Passera på
Överför våld ner till nästa generation
Uppskattningsvis 75 procent av de som arresterats för våld i hemmet rapporterar att de upplever samma beteende i barndomen och 50 procent säger att de missbrukades som barn.

Kapitel 9: Ett annat barn påverkas
Extrema beteenden börjar se "Normal"
På grund av alkoholismens skrämmande karaktär, alkoholister och till och med de som omkring dem märker ibland inte att deras beteende långsamt har blivit mer extremt och oacceptabelt.

Kapitel 10: Det slutliga kapitlet?
Lista över offer växer för den alkoholistiska
När alkohol börjar ta mer kontroll över sina liv, finner många alkoholister sig löften som de inte kan hålla, köpa saker som de inte har råd med och signera kontrakt som de inte kommer att kunna uppfylla.

Kapitel 11: Cykelupprepningarna
Våldet är också progressivt
När vi senast besökte med våra kompisar David och Glenda var de åter tillsammans som ett par och planer för sin framtid tillsammans, trots vissa mörka moln i horisonten.

Kapitel 12: En alkoholistisk slutoffer
En andra chans på livet försvann
Efter att han och Glenda gick sina separata sätt, letade David efter en annan enabler för att stödja sin dagliga livsstil.

Har ditt förhållande korsat linjen för att bli ett missbruk? Ta misstänkta quiz .