Alkoholism: Familjesjukdom som påverkar varje medlem

Alkoholism är en förödande familjesjukdom

Alkoholism är en familjesjukdom eftersom den påverkar familjen som helhet och varje medlem individuellt. Att leva med alkoholmissbruk innebär att vara i en osäker miljö fylld med störningar i normala rutiner, spänningen i ansträngda relationer och oärlighet.

Alkoholens sjukdom påverkar varje familjemedlems liv, attityd och sätt att tänka kanske mer dramatiskt än vad den gör för drinkaren.

Även om mer än 10 procent av barnen bor hos en förälder som har alkoholproblem, kan din familjs situation innebära en alkoholiserad tonåring. Det finns över 600 000 barn i åldern 12-17 år med alkoholhändelser, enligt National Institute of Alcohol Abuse and Alcoholism.

Alkoholismen tar din familj med överraskning

Med alkoholismen blir värmen ständigt uppåt, men ingen märker. Snygg och förvirrande! Som en progressiv sjukdom . Det kan börja med att tillfälligt acceptera oacceptabelt beteende. Åh, det menade han inte. Han hade bara för mycket att dricka igår kväll . Några år på vägen har beteendet långsamt blivit allt mer oacceptabelt, men det är fortfarande accepterat och blir "normen".

Din familj hamnar i kaos i ditt eget hem som för några kort år sedan skulle ha varit otänkbart. Om du tittat ut genom fönstret och såg samma slags saker som ägde rum tvärs över gatan i grannens hus, skulle du förmodligen hämta telefonen och ringa 911 för att få dem lite hjälp!

Alkoholism och barnen

Barn saknar positiva förebilder i en alkoholisk familj och behöver stabilitet för att trivas. Den alkoholistiska föräldern är dysfunktionell. De andra modermodellerna möjliggör beteende och kan vara offer för fysiskt missbruk. Barn är känsliga för de argument och psykologiska krigföring som händer i en alkoholists hem.

En minut mamma skriker och hotar honom med allt från skilsmässa till döds. Nästa minut kan hon rädda honom med konsekvenserna av hans senaste episod genom att plyschligt rensa sina pjäser, göra ursäkter för honom och acceptera en ökande grad av oacceptabelt beteende.

Partnern Som Enabler

Eftersom det alkoholiska beteendet eskalerar och blir rutinmässigt i ditt eget hem, är det sista som skulle hända dig att få hjälp. Du har dragits långsamt in i tanken att du ska skydda alkoholisten eftersom du bryr dig. Du täcker för honom, ljuger för honom och gömmer sanningen. Du håller hemligheter, oavsett hur dåligt kaoset har blivit.

"Skydda" honom genom att säga lögner har faktiskt skapat en situation som gör det lättare för honom att fortsätta (och framsteg) i sin nedåtgående spiral. Snarare än att hjälpa alkoholisten, och själv, har du faktiskt gjort det möjligt för honom att bli värre.

När kommer din älskade att få hjälp?

Alkoholens sjukdom fortsätter vanligtvis fram till dess att personen är redo att nå ut och få hjälp till sig själv. Men väntar på att det ska hända är inte ditt enda val.

Familjemedlemmar kan börja återhämta sig om alkoholisten fortfarande dricker eller inte, genom att kontakta en Al-Anon-familjegrupp, SMART Recovery Family & Friends eller annan uppdragsorganisation för support och råd.

Det finns hopp och hjälp där ute. Du måste bara ta det första steget.

> Källor