En ny känsla av stolthet: En ex-rökares sluthistoria

"Det är fantastiskt hur hela din syn på livet förändras när du slutar röka ..."

Ex-rökare Gails historia är ett bra exempel på hur mycket rökning som slutar förändra våra liv. Vi tror ofta att när vi slutar kommer vi att må bättre och kanske ha lite mer tid och pengar att spendera. Det omfattar allt det säkert, men så mycket mer också.

Grattis till din framgång med att sluta cigaretter Gail, och tack för att du delar din berättelse.

***

Jag är bara förvånad! Förvånad över mig! Förvånad att jag har kommit så långt. Jag kan inte tro att jag faktiskt är en VINNER!

Förra året var det värsta för mig, men jag slutade röka ändå. Då blev mitt år ännu mer hemskt och jag stannade sluta. Då blev min hälsa galen, men jag stod fortfarande fast med mitt slutprogram. Jag kände mig som om jag var på sidan av ett berg, och när jag gick upp i toppen, skulle jag tumla ner igen. Jag skulle gå upp och köra tillbaka upp det berget, bestämt att göra det över toppen.

Tja, jag gjorde det över toppen och jag glider ner på andra sidan, skrattar och ler eftersom det inte är stöttigt på den här sidan av berget. Det är en bild till en bättre livsstil, bättre hälsa och en lyckligare mig .

Jag kan inte ens beskriva min lycka. Det är svårt att uttrycka det i ord, men jag är inte lika grov eller så noggrann som jag var innan jag slutade röka eller till och med genom nikotinuttag och de första månaderna av upphörande. Jag är en mycket lättare person idag.

Till exempel kom jag på planet för att komma hem. Jag satt i min plats men spände inte upp ännu eftersom jag hade ett gångjärn och visste att jag skulle behöva gå upp två gånger. Jo, jag slutade med att komma upp ca 6-8 gånger eftersom folk valde fel plats. En kvinna hade en hund och hon hade svårt att få den stackars saken ut ur sätet när personen som verkligen skulle sitta där kom in.

Jag sa till henne att hon skulle ta sin tid och inte rusa när hon försökte få hunden ut ur sätet. att allt var okej. Kvinnan som satt över mig tittade på mig efteråt och sa att jag hade en sådan underbar attityd - de flesta skulle ha varit väldigt upprörd nu. För elva månader sedan skulle jag ha huffing och puffing, knacka på min fot och tisk-tisking på hela kedjan av händelser, men inte längre. Livet är gott.

Jag har förändrat hela min livsstil under de senaste 11 månaderna. Sluta röka, träna, gå ner i vikt och nu på väg ner en ny väg tillbaka till vegetarism. Det kan ta mig lite att få helt tillbaka till det, men jag har gått organiskt när jag kan och definitivt helt naturligt i min mat. Jag tror att jag ser bättre ut, och jag är säker på att heck känner sig mycket bättre idag. Jag kan till och med gå upp 3 trappsteg och inte få vindas.

Det är helt fantastiskt hur hela din syn på livet förändras när du slutar röka. Din självkänsla blir så mycket bättre och du vill ta dessa känslor och göra andra hälsosamma saker för dig själv. När du kommer ut ur en dålig vana verkar det som om du vill fortsätta och bryta andra dåliga vanor. Åtminstone har det fungerat så för mig.

Till er alla som börjar med rökstopp, bara hänga in där.

Detta är så genomförbart. Det är jobbigt för ett tag - jag kommer inte att ljuga för dig. Du kommer att ranta, rave, gråta och kasta humörströmmar. Du kommer att försöka rationalisera varför du borde röka och att du bara kan ha en cigarett . Du kommer vara trött och arg för ett tag. Men förlora inte den stora bilden. Du har slutat röka! Det är det viktigaste. Alla obehag kommer att gå i tid. Det blir så mycket bättre.

Ja, jag har fortfarande ett dåligt ögonblick så ofta, men det går snabbt nu. Jag har den utbildning jag behöver för fortsatt framgång med min WIN. Jag vet att dessa känslor kommer att passera. Jag vet om triggare, begär och uppmanar, och jag vet hur man ska komma runt dem .

Lär dig själv. Du är skyldig till DIG, till ditt slut och till dina nära och kära. Läs, läs, läs så mycket du kan på denna hemska missbruk och särskilt junkie tänkande .

Till alla de som har gått framför mig, mina nyfunna vänner, mina mentorer, tackar du från mitt hjärta. Du har hjälpt mig genom några av de värsta tiderna i mitt liv. Jag är skyldig i mitt slut på er alla, för utan dig kunde jag inte ha gått så här långt. Jag älskar er alla!

Jag skrev en poem tillägnad mitt supportforum "familj" bara för min 11: e månad:

En ny känsla av stolthet

Solen stiger
Som min dag börjar.
Revitalized, jag meander
Med känslor av
Livets medvetenhet.
Grattis och innehåll
Jag kan gråta,
Ändå beredd att skratta.
Andar högt och stolt,
Jag tar varje dag
som det är förutbestämt.
Hur full av liv
Jag har blivit!
Uppvaknande en återfödelse av tankar
Passionerad och livlig,
Uppståndna i kärlek till själv
Jag har hittat en ny inre styrka.
På kanten av drömmar
Men fortfarande i verkligheten,
Jag kommer att gå för evigt
Med en ny känsla av stolthet!

© Gail C. Berreitter
15 september 2005

Mer från Gail:
Från förlust kommer styrka